Ο Φάνης Μπακούλας τρέλανε την κοινωνία ολάκερη με το γκολ που ολοκλήρωσε το θρίαμβο του Ολυμπιακού στον τελικό του Youth League με τη Μίλαν. Ο μεσοεπιθετικός των "ερυθρόλευκων" σε μία εικόνα υπέροχης αρμονίας, έκανε ένα εκπληκτικό ψαλιδάκι και έστειλε την μπάλα στη γωνία της εστίας των "ροσονέρι", σε ένα εκπληκτικό ενσταντανέ. Ο Μπακούλας έκανε το 3-0 και ήγειρε αντιδράσεις, όπως εκείνη του Μπάμπη Κωστούλα, που θα γίνουν... viral ανάμεσα στους φίλους του. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0qu6kuh8f01)

Ολυμπιακός: Το σήμα του Ελ Κααμπί


Η ομάδα Κ19, λοιπόν, είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και αυτό έρχεται σε μια ονειρώδη συγκυρία, με τους άντρες να βρίσκονται στα ημιτελικά του Conference League. Πριν από δύο μήνες, το σενάριο αυτό έμοιαζε ιδιαιτέρως δύσκολο. Όχι για τους παίκτες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου, αλλά για εκείνους του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που άνοιγε το δικό του βηματισμό στον πάγκο του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τη Φερεντσβάρος, για τα μπαράζ της φάσης των "32" του Conference League. 

Ο Μπακούλας θύμισε, ούτως ειπείν, Αγιούμπ ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός φορ σκοράρει κατά βούληση τη φετινή σεζόν και το έκανε ακόμα και όταν ουδέν έμοιαζε να... πηγαίνει. Παρ' όλα αυτά, ένα γκολ είναι που ξεχωρίζει από όσα έχει πετύχει. Εκείνο το ψαλίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην έδρα της Μπάτσκα Τοπόλα, όταν ο Ολυμπιακός, που κηνυγούσε το απερίγραπτο, μία ανατροπή από το 4-1 που είχε ηττηθεί από τους Ισραηλινούς στο πρώτο παιχνίδι, έψαχνε το τέρμα που θα εξασφάλιζε ότι το παιχνίδι θα πήγαινε τουλάχιστον στην παράταση. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztss1wyc7n5)

Κατά μία... συμπτωματική σύμπτωση, που έλεγε και ο Στιβ Γιατζόγλου, τα δύο γκολ, του Μπακούλα και του Κααμπί, μπήκαν σχεδόν στο ίδιο λεπτό. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός σκόραρε στο 66', ολοκληρώνοντας ένα... μανιώδες "ερυθρόλευκο" κρεσέντο. Ο Μαροκινός φορ κάρφωσε τη δική του... γκολάρα στο 65'. Το γκολ του Μπακούλα βρήκε το νεαρό του Ολυμπιακού να περιμένει εν στάσει την μπάλα, παρ' όλα αυτά να την πετυχαίνει απαλά στο ψηλότερο σημείο της. Μάλιστα, δήλωσε φαν του Κριστιάνο Ρονάλντο και υπενθύμισε το γκολ που έβαλε με τη Γιουβέντους. 

Ο Κααμπί από τη μεριά, έπαιρνε μέτρα προς το βάθος της περιοχής και γύρισε το κορμί του για να σκοράρει. Συνδύασε, δε, ομορφιά και σημασία, αφού ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα προημιτελικά του Conference League με μια από τις πλέον παροιμιώδεις ανατροπές όλων των εποχών στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.