Απίθανα πράγματα συνέβησαν στο Game 2 της σειράς των Playoffs του NBA ανάμεσα σε Ντένβερ Νάγκετς και Λος Άντζελες Λέικερς με τους πρωταθλητές να επιστρέφουν από το -20 στα μέσα της τρίτης περιόδου και εν τέλει να παίρνουν τη νίκη με 101-99 χάρη σε απίθανο buzzer-beater του Τζαμάλ Μάρεϊ στο πρόσωπο του Άντονι Ντέιβις.

Ο Καναδός γκαρντ ήταν μεν άστοχος στις πρώτες τρεις περιόδους, όμως πέτυχε τους 14 από τους 20 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο, εκεί όπου η ομάδα του πραγματοποίησε σπουδαία ανατροπή. Ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ ήταν επίσης καθοριστικός στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης με το τρίποντό του για το 95-95 να φέρνει την πρώτη ισοπαλία μετά από πολύ νωρίς στο παιχνίδι. 

Ο Νίκολα Γιόκιτς ήταν ξανά πληθωρικός τελειώνοντας το ματς με ένα - συνηθισμένο για τα δεδομένα του - triple-double (27 πόντοι, 20 ριμπάουντ και 10 ασίστ). Ο Άντονι Ντέιβις ήταν το αντίπαλο δέος του Σέρβου σούπερ σταρ καθώς ήταν φανταστικός με 32 πόντους και 11 ριμπάουντ. Όμως στο τέλος δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Μάρεϊ, παρ' όλο που η άμυνά του ήταν όσο πιο πιεστική γινόταν.

Στο πλάι του "Brow" ήταν ο... Μπρον. Ο "Βασιλιάς" Λεμπρόν Τζέιμς τελείωσε το ματς με 26 πόντους, 8 ριμπάουντ και 12 ασίστ και δήλωσε ξανά πως όσο κι αν ο χρόνος κυλά, εκείνος θα παραμένει πάντα στην ελίτ. Έχασε όμως ελεύθερο τρίποντο στην τελευταία επίθεση της ομάδας του με το σκορ ισόπαλο στο 99-99 και έδωσε έτσι την ευκαιρία στον Μάρεϊ να βάλει το τελευταίο σουτ. Και αυτή η ήττα ίσως αποδειχθεί καθοριστική για τη συνέχεια του "Βασιλιά" και της ομάδας του στη φετινή post-season.

Από τους υπόλοιπους, ο Ντ' Άντζελο Ράσελ πέτυχε μεν 23 πόντους με 7/11 τρίποντα όμως οι 18 ήρθαν στο εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο των Νάγκετς. Ο τρίτος πόλος της επίθεσης έλειψε από τους "Λιμνάνθρωπους" σε αντίθεση με τους Πρωταθλητές οι οποίοι στο τέλος "γύρισαν από την κόλαση" και έκαναν το 2-0 στη σειρά, η οποία πλέον μεταφέρεται στο Λος Άντζελες με το Game 3 να είναι προγραμματισμένο για ξημερώματα Παρασκευής (26/4, 5:00).

Τα δωδεκάλεπτα: 24-28, 44-59, 69-79, 101-99

Denver Nuggets vs Los Angeles Lakers Full Game 2 Highlights | Apr 22 | 2024 NBA Playoffs