Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κερδίζει τον... Μαξ Φερστάπεν! Ο Σέρβος κορυφαίος τενίστας και νούμερο 1 της Παγκόσμιας Κατάταξης αναδείχθηκε "αθλητής της χρονιάς" στην 25η τελετή των αθλητικών βραβείων Laureus στην Ισπανία, με τον Ολλανδό Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1 να αναδεικνύεται δεύτερος στη σχετική ψηφοφορία. 

Novak Djokovic wins Laureus World Sportsman of the Year award for a record-equalling fifth time 🏆🐐

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ λίγες ώρες μετά τη μαγική του εμφάνιση στο "El Clasico" της Κυριακής όπου οδήγησε με γκολ στις καθυστερήσεις τη Ρεάλ Μαδρίτης στην καθοριστική νίκη επί της Μπαρτσελόνα που της δίνει στην ουσία το τρόπαιο στη La Liga, πήρε το βραβείο του «World Revelation of the Year», το οποίο του παρέδωσε ο Ισπανός νεαρός απίθανος τενίστας Κάρλος Αλκαράθ (κάτοχος του συγκεκριμένου βραβείου το 2023) μαζί με τον επίσης σπουδαίο Ισπανό αναβάτη του Moto GP, Μαρκ Μάρκεθ.

Η Μπαρτσελόνα όμως είδε την κορυφαία παίκτριά της, Αϊτάνα Μπονμάτι, να αναδεικνύεται "αθλήτρια της χρονιάς" μετά από μια ιστορική σεζόν κατά τη διάρκεια της οποίας κέρδισε όλα τα συλλογικά και ατομικά τρόπαια με τους "Μπλαουγκράνα" και την Εθνική Ισπανίας.

Η Σιμόν Μπάιλς, Αμερικανίδα αθλήτρια της γυμναστικής, έλαβε εξ αποστάσεως το βραβείο για το "comeback of the year" ενώ ο Ισπανός σπουδαίος τενίστας Ράφα Ναδάλ βραβεύτηκε για τις εξωγηπεδικές δράσεις του και συγκεκριμένα για το ίδρυμα και τα εκπαιδευτικά του έργα στην Ινδία και την Ισπανία.