Το θαύμα του Αταμάν συνεχίζεται πλέον στα Playoffs της Euroleague με τον Παναθηναϊκό AKTOR να αντιμετωπίζει την Μακάμπι Τελ Αβίβ σε ένα ζευγάρωμα το οποίο είναι ιστορικό για το σύλλογο καθώς μπορεί να σηματοδοτήσει την επιστροφή του "Εξάστερου" σε Final-Four μετά από 12 ολόκληρα χρόνια. Η "ομάδα του λαού" όμως έχει αυξημένο κίνητρο και αρκετά χαρακτηριστικά που μπορεί να δυσκολέψουν τους "πράσινους" οι οποίοι όμως έχουν τη δύναμη μιας εκ των πιο δυνατών εδρών της Ευρώπης με το ΟΑΚΑ να αναμένεται "φλεγόμενο".

Το ζευγάρωμα του Μπόλντγουιν με τον Ναν δίνει μια έξτρα "σάλτσα" στη σειρά, όπως αντίστοιχα και η μάχη δύο εκ των κορυφαίων σέντερ της διοργάνωσης, Ματίας Λεσόρ και Τζος Νίμπο. Ο Εργκίν Αταμάν και οι συνεργάτες του έχουν διαβάσει το παιχνίδι του αντιπάλου τους και αναμένεται να παρουσιάσουν έναν έτοιμο Παναθηναϊκό. Για την πρόκριση όμως θα χρειαστούν άπαντες, και μάλιστα στην καλύτερή τους έκδοση, με τον Κώστα Σλούκα να αναμένεται να ηγηθεί της όλης προσπάθειας.

Το δίδυμο Μπράουν και Μπόλντγουιν αντίπαλο δέος των Σλούκα και Ναν, η ξεχωριστή παράμετρος Γκραντ

Κώστας Σλούκας και Κέντρικ Ναν συνθέτουν ένα από τα καλύτερα περιφερειακά δίδυμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Euroleague. Παρ' όλα αυτά στη συγκεκριμένη σειρά θα βρουν ένα - βάσει αριθμών - πιο παραγωγικό. Λορέντζο Μπράουν και Γουέιντ Μπόλντγουιν μετρούν συνδυαστικά 30,6 πόντους και 11 ασίστ ανά μέσο όρο ενώ οι δύο σταρ των "πράσινων" μετρούν αντίστοιχα 27,5 πόντους και 8,8 ασίστ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyo3crdhhjtt)

Η Μακάμπι όμως δεν έχει Τζέριαν Γκραντ στην περιφέρειά της. Και ο πρώην γκαρντ των Προμηθέα και Αρμάνι Μιλάνο μπορεί να αοδειχθεί καθοριστικός στη σειρά, ειδικά στο μαρκάρισμα του Γουέιντ Μπόλντγουιν. Μπορεί όλοι να περιμένουν πως και πως το ματσάρισμα του μαζί με τον Ναν λόγω του "ξεκατινιάσματος" των δύο στα social media όμως στο μυαλό του Αταμάν ο Γκραντ έχει το ρόλο του "εξολοθρευτή". 

Οι Ισραηλινοί έχουν από τον πάγκο τους Μπλατ και Ντι Μπαρτολομέο οι οποίοι χρειάζονται προσοχή γιατί μπορεί να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα μέχω των περιφερειακώ τους σουτ, όμως αν στοχευθούν σωστά μπορούν να "χτυπηθούν" στο αμυντικό κομμάτι λόγω του χαμηλού τους μεγέθους. Και εκεί μπορεί να φανεί χρήσιμος και ο Λούκα Βιλντόσα ο οποίος απέναντι στους Ισραηλινούς έχει κάνει ένα από τα πιο παραγωγικά φετινά του παιχνίδια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cwdl8qtq17m9)

Ο διψασμένος Λεσόρ απέναντι στο θωρηκτό Νίμπο

Ο Τζος Νίμπο είναι ένας από τους λίγους σέντερ της φετινής Euroleague που έχουν καταφέρει να κρατήσουν χαμηλά τον Ματίας Λεσόρ. Ο Αμερικανός εκρηκτικός ψηλός μέτρησε 13 πόντους και 10 ριμπάουντ ανά μέσο όρο στα μεταξύ τους παιχνίδια με τον Λεσόρ να μένει στους 8 πόντους και τα 5 ριμπάουντ. Άλλος Παναθηναϊκός όμως τότε (ειδικά στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν όπου δεν υπήρχε Ναν), άλλος πλέον.

Το ερωτηματικό που προκύπτει είναι η πνευματική κατάσταση των δύο. Αρχικά λόγω της ξαφνικής απουσίας του Λεσόρ από το ματς πρωταθλήματος απέναντι στο Περιστέρι και της όλης περιπέτειας που αντιμετώπισε (αδιαθεσία ανέφερε επίσημα ο Παναθηναϊκός). Δεύτερον, λόγω των "σειρηνών" που ακούει καθημερινά ο Νίμπο, και δεν εννοούμε του πολέμου στο Ισραήλ αλλά όλων των ομάδων της Euroleague με εξαίρεση τον Ολυμπιακό, οι οποίες επιθυμούν να τον αποκτήσουν με τελευταία δημοσιεύματα να θέτουν την Αρμάνι φαβορί στην κούρσα της υπογραφής του.

Οι έξτρα κατοχές και ο υψηλός ρυθμός της Μακάμπι προϋποθέτουν... έξτρα ώθηση από το ΟΑΚΑ

Δεν χρειάζεται κανείς τη γλώσσα των αριθμών για να καταλάβει τον τρόπο παιχνιδιού της Μακάμπι, εφόσον φυσικά την έχει παρακολουθήσει. Οι Ισραηλινοί παίζουν στις 73,7 κατοχές ανά 40 λεπτά και είναι μακράν η πρώτη της σχετικής λίστας. Ο Παναθηναϊκός παίζει μεν με λιγότερες κατοχές (69,6 - 13ος στη λίστα) αλλά είναι πολύ πιο αποδοτικός, όντας η δεύτερη πιο αποτελεσματική επίθεση της διοργάνωσης.

Οι έξτρα κατοχές της Μακάμπι προϋποθέτουν πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια από τους παίκτες του Αταμάν προκειμένου να περιοριστεί ο ρυθμός του παιχνιδιού στις ταχύτητες που θέλει ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" μπορούν ασφαλώς να ακολουθήσουν και παιχνίδι γρήγορου ρυθμού όμως σε μια σειρά συνεχόμενων αγώνων, θέλει πιο ιδιαίτερη διαχείριση. 

Γι' αυτό πέραν των βοηθειών που θα χρειαστεί από τους παίκτες του πάγκου, ο Αταμάν θα χρειαστεί την απόλυτη στήριξη των φιλάθλων της ομάδας του. Οι παίκτες είναι σαφές πως "φτιάχνονται" πολύ περισσότερο από ατμόσφαιρες όπως αυτή που αναμένεται στο ΟΑΚΑ και βρίσκουν ένα παραπάνω κίνητρο να νικήσουν την κούραση. Άλλωστε σε αυτό το ζευγάρι, ο Παναθηναϊκός πρέπει πρώτα από όλα να κερδίσει τον ίδιο του τον εαυτό. Αν το κάνει, δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα από την Μακάμπι και θα είναι στο Βερολίνο!