Ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει μια σημαντική απουσία για τη δεύτερη αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη (25/4) στο πλαίσιο των playoffs της Euroleague. Αυτή έχει να κάνει με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ δεν κατάφερε να προπονηθεί σήμερα (24/4), αφού ταλαιπωρείται από μια ιγμορίτιδα και μάλιστα πήγε στο νοσοκομείο. Παράλληλα ο Ισπανός αστέρας έχει κι έναν μυϊκό σπασμό στην αριστερή γάμπα από το πρώτο παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Έτσι ο Παναθηναϊκός θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Χουάντσο από ένα κομβικό παιχνίδι κι ενώ το καλοκαίρι αποτέλεσε μια μεταγραφή-βόμβα, η οποία ανέβαζε επίπεδο την ομάδα.

Το θέμα για τον Χουάντσο έχει να κάνει και με τα υπόλοιπα παιχνίδια. Γιατί έχει κι έναν μυϊκό τραυματισμό σε δύσκολο σημείο, όπως είναι η γάμπα και θέλει μεγάλη προσοχή. Αυτό σημαίνει πως η κατάστασή του θα επανεκτιμάται καθημερινά για το αν θα μπορέσει να δώσει το «παρών» στα επόμενα παιχνίδια.

Μια απώλεια για τον Εργκίν Αταμάν που επηρεάζει τα πλάνα του για τη σειρά με την ομάδα από το Ισραήλ. Καθώς ο Χουάντσο ήταν σημαντικός και κάτω από την μπασκέτα στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Με το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει πολλούς ψηλούς, η απουσία του Χουάντσο μεγαλώνει το ζήτημα που έχει μέσα στη ρακέτα.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην πρώτη αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ χάνοντας το πλεονέκτημα έδρας. Στην αυριανή αναμέτρηση θέλει πάση θυσία τη νίκη για να φέρει στα ίσια τη σειρά και να μη βρεθεί ακόμα περισσότερο μπλεγμένος όσον αφορά την πρόκριση στο Final 4.