Ο Φάμπιο Καναβάρο έκανε το ντεμπούτο του ως προπονητής της Ουντινέζε με αντίπαλο τη Ρόμα, στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 32η αγωνιστική της Serie A, αλλά ο πρώην συμπαίκτης του στην εθνική Ιταλίας, Ντανιέλε ντε Ρόσι, τον έβαλε να πιει το... πικρό ποτηριο, με τη νίκη με σκορ 2-1. 

Ο προπονητής της Ρόμα, πάντως, χαιρέτισε την επιστροφή του σπουδαίου παλαίμαχου αμυντικού στη Serie A. 


udinese_roma_serie_a_de_rossi_cannavaro


Η επικράτηση ήρθε, μάλιστα, στις καθυστερήσεις, με το γκολ του Μπράιαν Κριστάντε στο 90+5'. Πάντως, μετά το γκολ του Ιταλού, κρατήθηκε επιπλέον 13 λεπτά καθυστερήσεις, με το παιχνίδι να τελειώνει στο 90+18'. Επρόκειτο για το ματς που είχε διακοπεί στο 71', ύστερα από την κατάρρευση του Εντικά

Ουντινέζε-Ρόμα: Γκολ... Champions League


Το γκολ του Κριστάντε μπορεί να σηματοδοτήσει... Champions League για τη Ρόμα. Οι "τζαλορόσι" έφτασαν τους 58 βαθμούς και παραμένουν πέμπτοι, στο -4 από την τέταρτη θέση, όπου συνεχίζει και βρίσκεται η Μπολόνια, που... σκότωσε τη Ρόμα στο προηγούμενο παιχνίδι μέσα στο "Ολίμπικο". 

Ωστόσο, η πέμπτη θέση στη Serie A οδηγεί στην πρώτη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, λόγω της πορείας των ιταλικών ομάδων στο Europa League και το Conference League. Αυτό σημαίνει ότι οι Ρωμαίοι νοιάζονται πρωτίστως να διαφυλάξουν τη θέση που βρίσκονται και την οποία διεκδικεί η Αταλάντα -που πάντως μπορεί να πάρει το εισιτήριο για το Champions League αν κατακτήσει το... Europa League. Το ίδιο, όμως, ισχύει και για τους "τζαλορόσι". 

Η Λάτσιο είναι στο -6 από τη Ρόμα. Η Ουντινέζε, από την πλευρά της, παρέμεινε στους 28 βαθμούς και δεν "έσπασε" την ισοβαθμία με τη 18η Φροζινόνε, η οποία αν τελείωνε το πρωτάθλημα τώρα, θα υποβιβαζόταν. Απομένουν πέντε αγωνιστικές για τη λήξη του.