Η μεγάλη ημέρα για το Περιστέρι και τον Βασίλη Σπανούλη έφτασε, με τον ομοσπονδιακό προπονητή να ετοιμάζεται για το μεγαλύτερο παιχνίδι της ιστορίας του ως τεχνικός μέχρι το... επόμενο. Η ομάδα των Δυτικών προαστίων αντιμετωπίζει στον ημιτελικό του Basketball Champions League την Τενερίφη με στόχο τον πρώτο τελικό της ιστορίας της, ενώ στο άλλο παιχνίδι υπάρχει ισπανικό ντέρμπι ανάμεσα στην Ουνικάχα Μάλαγα και την Μούρθια.

Ιστορικός ημιτελικός για το Περιστέρι στο Basketball Champions League

Το Περιστέρι πραγματοποίησε μία εξαιρετική χρονιά στο Basketball Champions League, κάνοντας μία απίστευτη ανατροπή των δεδομένων στον δεύτερο γύρο της δεύτερης φάσης των ομίλων και με το 3/3 πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Εκεί συνάντησε τη Βόννη, με την γερμανική ομάδα να έχει το πλεονέκτημα έδρας και να κάνει το 1-0 στη σειρά.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη όμως, με δύο επιβλητικές εμφανίσεις έκανε το 2-1 και πήρε το εισιτήριο για το Βελιγράδι και το πρώτο Final 4 της ιστορίας τους. Εκεί θα συναντήσουν την Τενερίφη (19:00), με τις δύο πλευρές να έχουν παίξει αντίπαλες στους ομίλους. Τα μεταξύ τους παιχνίδια βρίσκονται στο 1-1, με τους Περιστεριώτες να επικρατούν με 90-82 στην έδρα τους και να ηττώνται με 89-68 στην Ισπανία.

Αυτός θα είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός ημιτελικός και για τον "Kill Bill" που στην πρώτη του προσπάθεια ως προπονητής έφτασε το Περιστέρι στον ημιτελικό μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και θέλει να φτάσει ως το τέλος, όπως άλλωστε έκανε και ως παίκτης στο παρελθόν.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός - που θα κατευθύνει την Ελλάδα στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ - έχει στο νου του πως θα βρει απέναντι του ένα σπουδαίο σύνολο με τον Χουέρτας να ηγείται της προσπάθειας της ισπανικής ομάδας και τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Κάιλ Γκάι, να πετάει... φωτιές στα τελευταία παιχνίδια της διοργάνωσης.

Στον άλλο ημιτελικό του Basketball Champions League, αναμετρώνται δύο ακόμη ομάδες από την Ιβηρική χερσόνησο με την Μούρθια να αντιμετωπίζεται την Ουνικάχα Μάλαγα (22:00), σ' ένα ισπανικό ντέρμπι που δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό.


Αναλυτικά οι αναμετρήσεις των ημιτελικών του Basketball Champions League:

19:00 COSMOTE SPORT 4 Τενερίφη - Περιστέρι 
22:00 COSMOTE SPORT 4 Μούρθια - Ουνικάχα Μάλαγα