Ενώ το Euro 2024 στη Γερμανία μετρά πλέον λιγότερες από πενήντα ημέρες για την πρώτη σέντρα όσον αφορά το ποδόσφαιρο, οι χούλιγκαν έπεσαν στα δίχτυα που έριξε η αστυνομία.

Επρόκειτο για μια άσκηση προσομοίωσης εν όψει του Euro 2024 που θα διεξαχθεί στη Γερμανία, η οποία δεν αφορούσε το ποδόσφαιρο, αλλά την απειλή των χούλιγκαν και πως θα αντιδράσει σε αυτή η αστυνομία.

Άλλωστε το Euro 2024 στη Γερμανία όπως κάθε Euro δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο άλλα και ένας χώρος στον οποίο μπορεί να δράσουν οι χούλιγκαν και γι’ αυτό η αστυνομία πρέπει να είναι έτοιμη.

Φυσικά το Euro 2024 για τη Γερμανία είναι μια γιορτή, η οποία αφορά το ποδόσφαιρο και οι χούλιγκαν αποτελούν κίνδυνο γι’ αυτή, τον οποίο γνωρίζει η αστυνομία.

Το Euro 2024 στη Γερμανία ετοιμάζεται για ποδόσφαιρο και χούλιγκαν

Αυτή τη γιορτή δεν πρέπει να χαλάσει η συγκεκριμένη απειλή. Το Euro 2024 και ολόκληρη η Γερμανία ετοιμάζεται για μια εκδήλωση που αφορά το ποδόσφαιρο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι χούλιγκαν να τη χαλάσουν, ένα έργο που έχει αναλάβει η αστυνομία.

Polizeiübung in Stützerbach

Πάντως, ένα ειδυλλιακό ανοιξιάτικο πρωινό στο νυσταγμένο χωριό Στούτζερμπαχ ταράχτηκε πριν από λίγες ημέρες όταν εκατοντάδες Γερμανοί αστυνομικοί επιτέθηκαν σε "χούλιγκαν ποδοσφαίρου" στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Euro 2024.

Τα πουλιά κελαηδούσαν και η χρυσαφένια λιακάδα ετοιμαζόταν να ζεστάνει τη νέα μέρα, όταν ένα τρένο έφτασε για να γκρεμίσει το ειρηνικό σκηνικό στο σιδηροδρομικό σταθμό του χωριού.

Πώς στο Euro 2024, η Γερμανία θα υποδεχθεί τους χούλιγκαν

Περίπου 200 ασκούμενοι αστυνομικοί επέβαιναν σε αυτό επιφορτισμένοι με τον ρόλο των βίαιων οπαδών του ποδοσφαίρου. Τους συνάντησε η τοπική αστυνομία της πολιτείας, η οποία κάλεσε γρήγορα εκατοντάδες άνδρες από ομοσπονδιακές αστυνομίες για να τους βοηθήσουν, καθώς η κατάσταση ήταν απλώς μια προσομοίωση.

[W] Große Polizeiübung mit Fußballfans

Τα πλαϊνά του τρένου ταρακουνήθηκαν καθώς οι "χούλιγκαν" έτρεχαν μέσα στα βαγόνια, τραγουδώντας, φωνάζοντας και επευφημώντας. Βγήκαν από το τρένο όταν έφτασε η ομοσπονδιακή αστυνομία, πυροδοτώντας δυνατά πυροτεχνήματα που έστελναν σύννεφα κόκκινου και λευκού καπνού στον καταγάλανο ουρανό.

To Euro 2024 θα φιλοξενηθεί στη Γερμανία από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου και η ασφάλεια θα είναι προτεραιότητα με εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλους να αναμένονται για το τουρνουά ποδοσφαίρου, στο οποίο θα πάρουν μέρος 24 χώρες.

Euro 2024 και η συνεργασία της αστυνομίας κατά των χούλιγικαν

«Ως αστυνομία πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γιατί υπάρχει ο πιθανός κίνδυνος των χούλιγκαν. Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να εκπαιδευτούμε για αυτές τις περιστάσεις, πώς να τους σταματήσουμε, πώς να επικοινωνήσουμε μαζί τους και επίσης πώς να τους σταματήσουμε εάν έχουν κάνει οποιοδήποτε», δήλωσε στο Associated Press ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Θουριγγίας, Karsten Täschner. «Ο κύριος στόχος της σημερινής πρακτικής είναι να δούμε πώς η ομοσπονδιακή και η πολιτειακή αστυνομία συνεργάζονται μεταξύ τους», πρόσθεσε.