Τελικοί... επιβίωσης ήταν τα σημερινά playouts της Super League! Τα καρδιοχτύπια πολλά, οι εναλλαγές συναισθημάτων ακόμη περισσότερες! Ο ΠΑΣ Γιάννινα "πλήγωσε" την Κηφισιά και την... παίρνει μαζί του στη Super League 2. Η ομάδα των βορείων προαστίων ήθελε νίκη και έκανε κατάθεση ψυχής. Τα έδωσε όλα, είχε δυο δοκάρια όταν το σκορ ήταν 1-1 και δυο ακυρωθέντα γκολ. Είδε τους Ηπειρώτες να την "τιμωρούν" και την... σοκάρουν με τον Μπεγκάλα και αν και ισοφάρισαν σε 2-2, το γκολ που πέτυχαν που θα τους έδινε τη νίκη ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Εκεί που η Κηφισιά έπαιζε την... ζωή της είδε να γράφεται το χειρότερο σενάριο. To αποτελειωτικό χτύπημα ήρθε στις καθυστερήσεις (90+3') όπου οι Ηπειρώτες σκόραραν για το τελικό 2-3 με τον Ροσέρο κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα των βορείων προαστίων να αποχαιρετήσει τα μεγάλα σαλόνια έπειτα από έναν χρόνο μετά την άνοδο της στην μεγάλη κατηφορία,  σ' ένα πραγματικό... θρίλερ στην Καισαριανή όπου... έσπασαν καρδιές.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0v550021noh)
Κι όλα αυτά, ενώ ο Βόλος κατάφερε να πάρει μεγάλο τρίποντο επί του Πανσερραϊκού και να σωθεί ο ίδιος μαθηματικά σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς. Η νίκη παραμονής ήρθε από τα... πόδια του Γκαρσία που με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έγραψε το 1-0 και έτσι η ομάδα της Μαγνησίας θα συνεχίσει να αγωνίζεται στα γήπεδα της Α' Εθνικής και τη νέα σεζόν.

Κηφισιά- ΠΑΣ Γιάννινα 2-23: Την... πλήγωσε και την έστειλε στην Β' Εθνική

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι είχαν μπει με το μαχαίρι στα... δόντια γνωρίζοντας τη σημασία της νίκης, φτάνοντας σε καλή ευκαιρία μόλις στο 11ο λεπτό με συρτό σουτ του Κρισιούμα το οποίο πέρασε λίγο άουτ.  Οι φιλοξενούμενοι... απάντησαν δυο λεπτά αργότερα (13') με τον Κύρκο ο οποίος από κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0v2v2qfexs1)
Η πίεση και η... δίψα της Κηφισιάς για γκολ απέδωσε καρπούς στο 26ο λεπτό όπου ο Νίνης με φοβερή εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 1-0 σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ομάδας του. Ένα γκολ που έψαχνε αρκετά η ομάδα των βορείων που έπρεπε πάση θυσία να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0v33a431pjt)
Στο 36ο λεπτό ο ΠΑΣ... σόκαρε την Κηφισιά ισοφαρίζοντας σε 1-1. Με ωραία αναπτυξη, ο Κόντε τροφοδότησε με τακουνάκι τον Ροσέρο ο οποίος με ψυχραιμία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έφερε στα ίσα το ματς.

Η Κηφισιά λίγο έλειψε να κάνει το 2-1 στο 53ο λεπτό και να ανακτήσει ξανά το προβάδισμα. Ο Σάντος μοίρασε στον Τετέι που εξαπέλυσε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ ο Αθανασίου που βρήκε τη μπάλα την είδε να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και να μένει ανέπαφη η εστία του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0v45s49u9sp)
Το γκολ που "άγγιξε" η Κηφισιά για το 2-1 εντέλει ήρθε στο 64ο λεπτό με τον Πρίτσα όμως ο ρέφερι ακύρωσε το γκολ καθώς καταλόγισε επιθετικού φάουλ του ίδιου στον Λιάσο. Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν, συνέχισαν να πιέζουν με στόχο να βρουν το νικτήριο γκολ. Η μπάλα δεν έκανε ξανά το... χατίρι αφού στον Τετέι ο οποίος στο 70ο λεπτό με φοβερή... βολίδα είδε την προσπάθεια του να σταματά πάλι στο οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν απίστευτη για την Κηφισιά η οποία "άγγιξε" σε πολλές περιπτώσεις το γκολ όμως είδε τον ΠΑΣ να την... πληγώνει στο 74ο λεπτό με τον Μπεγκάλα ο οποίος έπειτα από φάση διαρκείας πλάσαρε, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Βαφέα και κατέληξε στα δίχτυα του Νικοπολίδη για το 1-2 υπέρ των Ηπειρωτών. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0v4o5x18ym1)
Η Κηφισιά που βρισκόταν στα... σχοινιά, έκανε τα πάντα για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση κ αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, πέρασε στην αντεπίθεση και κέρδισε πέναλτι με τον Οζέγκοβιτς ο οποίος ευστόχησε από τα 11 βήματα και ισοφάρισε σε 2-2 δίνοντας νέες ελπίδες στην ομάδα του για παραμονή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0v4sqwulv0p)
Το πολυπόθητο γκολ που θα έβαζε ξανά μπροστά την Κηφισιά ήρθε στο δύο λεπτά αργότερα (84') ωστόσο ακυρώθηκε ξανά. Ο Οζέγκοβιτς έκανε αρχικά σουτ, ο Αθανασίου δεν μπλόκαρε σωστά με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στον Σάντος που σκόραρε από κοντά όμως ο Βραζιλιάνος ήταν εκτεθειμένος και έτσι η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη.

Εκεί που η Κηφισιά πίεζε με στόχο να σκοράρει, συνέβη για αυτήν το αναπάντεχο. Δέχτηκε γκολ στις καθυστερήσεις. Στο 90+3' με φοβερή ατομική ενέργεια ο Ροσέρο, πέρασε δυο αμυντικούς των γηπεδούχων και με δυνατό σουτ "νίκησε" τον Νικοπολίδη και διαμόρφωσε το τελικό 2-3. Όσο κ αν πίεσε η ομάδα των βορείων προαστίων στα εναπομείναντα λεπτά δεν κατάφερε να πάρει κάτι παραπάνω από το ματς με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στην Super League 2.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0v50e988z6h)

Βόλος - Πανσερραϊκός 1-0: Τρίποντο παραμονής για την ομάδα της Μαγνησίας

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και ήταν αυτοί που είχαν τις πρώτες καλές ευκαιρίες. Μόλις στο 2ο λεπτό με σουτ του Τομάς το οποίο κατέληξε λίγο άουτ και στο 6ο λεπτό με κεφαλιά του Άλεξιτς την οποία και απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κόβακς που απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του. Αν και ο Βόλος... καιγόταν για τη νίκη, ο Πανσερραϊκός είχε καλύτερη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο και ήταν πιο απειλητικός.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0v3186je8o9)
Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία αν και ήταν ανώτερη δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ ο Βόλος δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός. Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 52ο λεπτό ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα για χέρι του Πεταυράκη σε κεφαλιά του Κόμπα. Ο Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση και με απόλυτη ψυχραιμία γνωρίζοντας το διακύβευμα, ευστόχησε από τα 11 βήματα και έγραψε το 1-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0v48uf7g9fd)
Αμφότερες οι ομάδες είχαν τις στιγμές τους όμως ο Βόλος στο δεύτερο μέρος έδειχνε πιο συγκεντρωμένος και είχε τα ηνία του ματς. Κυρίως με σουτ απειλούσαν οι δυο ομάδες. Στο 79ο λεπτό, οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρία με σουτ του Τσοκάνη που πέρασε άουτ, ενώ στο 83ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι... απάντησαν με σουτ του Χατζηστραβού το οποίο έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ ο Κόβακς.

Η ομάδα της Μαγνησίας είχε επικεντρωθεί και στην ανασταλτική και αμυντική της λειτουργία προκειμένου να διασφαλίσει το υπέρ της προβάδισμα, κάτι που κατάφερε να φέρει εις πέρας. Στο 90+7' ο Πανσερραϊκός έμεινε με 10 μετά από μαρκάρισμα του Οικονόμου στον Γκαρσία, ο Βόλος διατήρησε μέχρι τέλους το 1-0 και πανηγύρισε την παραμονή του στην Super League.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0v5b4d2wxah)