Ο Παναιτωλικός και ο ΟΦΗ ήταν οι απόλυτοι κερδισμένοι της 7ης αγωνιστικής των playouts της Super League, αφού σώθηκαν και οι δύο και θα συνεχίσουν στη μεγάλη κατηγορία και τον επόμενο χρόνο. Από κοντά τους και ο Ατρόμητος, που μπορεί να ηττήθηκε στο Αγρίνιο, αλλά έμεινε στην κατηγορία αφού δεν χρειάζεται να πάρει το βαθμό που ήθελε πριν την έναρξη της αγωνιστικής για να παραμείνει στη Super League και μαθηματικά. 


Super League: Κεφαλιά... σωτηρίας 


Ο Παναιτωλικός επικράτησε του Ατρόμητου 1-0 και έμεινε στη μεγάλη κατηγορία. Οι "κίτρινοι" χρειάστηκαν ένα γκολ, με την κεφαλιά του Ταμπίτζε στο 53', για να πανηγυρίσουν την παραμονή τους στη Super League. Μάλιστα, ο σκόρερ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90+6', αλλά φυσικά το... γιόρτασε. Και ο Ατρόμητος έμεινε με 10, πάντως, μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε στο 87' ο Κούντε. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0v4c0yvu0gp)

Οι Αγρινιώτες το άξιζαν, αλλά χρειάστηκαν τη συνδρομή του τερματοφύλακά τους, καθώς ο Τσάβες έκανε σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά του Ανγκέλσκι στο 83'. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0v4uc9nnic1)

Τα χαρμόσυνα μαντάτα από την Καισαριανή, με τη νίκη 3-2 του ΠΑΣ επί της Κηφισιά, που έριξε αμετάκλητα στη Super League 2 τους Αθηναίους, ξεσήκωσαν το Αγρίνιο.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0v3gtkgz1td)


Όπως και να έχει, ο Παναιτωλικός είχε τις περισσότερες ευκαιρίες σε ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0v3l9qtpqax)

Super League: Άνετος και μαθηματικά ο ΟΦΗ

Από την πλευρά του, ο ΟΦΗ δεν περίμενε το "δωράκι" του ΠΑΣ Γιάννινα για να ανακουφιστεί που θα παραμείνει στη Super League. Ύστερα από μία σεζόν που είχε ψυχολογικά και αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα, νίκες επί των μεγάλων (με κορωνίδα το 2-0 επί της επίδοξης πρωταθλήτριας ΑΕΚ τον Οκτώβριο) αλλά και ένα σημαντικό σερί παιχνιδιών χωρίς νίκη, ακόμα και δύο αλλαγές προπονητών, του Νταμπράουσκας και του Μελ, όπως και απειλές περί φυγής από τον Μιχάλη Μπούση, μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα μπορεί να προετοιμάζεται για την επόμενη σεζόν.

Το 1-1 στην Τρίπολη ήρθε με ένα γκολ για κάθε ομάδα στα δύο ημίχρονα. Ο Αλάγκμπε έβαλε μπροστά τους Πελοποννήσιους στο 12', ενώ οι Κρητικοί βρήκαν την ισοφάριση με αυτογκόλ του Γκρόζντανιτς στο 53'.