Με την εκτός έδρας νίκη της επί της Ναϊμέγκεν, 3-0, για την 31η αγωνιστική της Eredivisie, η ΑΖ Άλκμααρ εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ μπορεί, στο πρόσωπο του Βαγγέλη Παυλίδη, να έχει τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος. Ο Έλληνας επιθετικός μπορεί να είναι δεύτερος σε γκολ, αλλά είναι μακράν πρώτος σε ποσοστό. 

Βαγγέλης Παυλίδης: Πρώτος σκόρερ αναλογικά

Ο Έλληνας επιθετικός, με ένα διαγώνιο βολέ στο 58', έφτασε τα 27 γκολ στο πρωτάθλημα. Έτσι. έχει ένα λιγότερο από τον Λούουκ ντε Γιονγκ, επιθετικό της Αϊντχόφεν, η οποία το κατέκτησε και μαθηματικά στις 25 Απριλίου, με το απίθανο 8-0 εκτός έδρας επί της Χέρενφεεν. Ο Παυλίδης περνάει τον Ντε Γιονγκ κατά πολύ σε ποσοστό. Ναι μεν βρίσκεται πίσω στα γκολ, αλλά ο Ολλανδός επιθετικός έχει βάλει 28 από τα... 103 που έχει ήδη σημειώσει η PSV. Αυτό σημαίνει ότι έχει περίπου 1 ανά 3,3 γκολ της ομάδας του στο πρωτάθλημα. Ο 25χρονος φορ της Άλκμααρ, από την άλλη, πετυχαίνει ένα ανά 2,3 γκολ της ομάδας του. Η ΑΖ έχει σημειώσει συνολικά 62 γκολ. 

Ο Παυλίδης ξεκίνησε εντυπωσιακά, πετυχαίνοντας 13 γκολ σε εννιά διαδοχικά ματς πρωταθλήματος. O ίδιος στην Eredivisie έχει παίξει και στα 31 παιχνίδια, ενώ στα 14 τελευταία ξεκίνησε και τελείωσε το παιχνίδι. Σε κανένα από αυτά αγωνίστηκε λιγότερα από 72 λεπτά. Ο Παυλίδης σκόραρε για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι με την Άλκμααρ. Δεν έχει βάλει γκολ σε εννιά παιχνίδια της φετινής Eredivisie.