Ο Ολυμπιακός έκανε το... χρέος του απέναντι στην Λαμία, όπου νίκησε 4-1 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Super League. Άφησε πίσω την ισοπαλία με τον Άρη και περιμένει το ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ αναφορικά με τον τίτλο και την βαθμολογική του θέση. Παράλληλα τόνωσε κι άλλο την ψυχολογία του για τις δύο αναμετρήσεις με την Άστον Βίλα στο πλαίσιο των ημιτελικών του Europa Conference League.

Ο Ολυμπιακός, ο Μεντιλίμπαρ και η Άστον Βίλα


Τακτικά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν δεδομένο πως θα έκανε αλλαγές στην ενδεκάδα καθώς ακολουθεί ο πρώτος ημιτελικός του Europa Conference League με την Άστον Βίλα.

Αρχικά εκτός αποστολής έμειναν οι Κάρμο, Ορτέργκα, Γιόβετιτς και ο Ιμπόρα. Παράλληλα εκτός ενδεκάδας έμειναν οι Τζολάκης, Ρόντινεϊ, Φορτούνης, Ελ Καμπί. Αντίθετα οι Έσε, Τσικίνιο, Όρτα ήταν στο αρχικό σχήμα και αναμένεται να ξεκινήσουν και κόντρα στην Άστον Βίλα, όπως και ο Ποντένσε.

Από την μεριά του ο Λεωνίδας Βόκολος παρέταξε την Λαμία, επίσης με αρκετές απουσίες. Εκτός ήταν οι τιμωρημένοι και βασικοί Σλίβκα, Αμαράλ, Στάνκο.

Δύο γκολ ο Ολυμπιακός σε 3 λεπτά με Τσικίνιο, Ναβάρο

Φυσικά και ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση με την Λαμία να ήταν πίσω από την μπάλα και να περίμενε.

Οι "ερυθρόλευκοι" όταν δεν είχαν την μπάλα πίεζαν ψηλά για να την κλέψουν και να βρουν ανοργάνωτη την άμυνα της Λαμίας.

Το γκολ ήταν φυσικό επακόλουθο για τον Ολυμπιακό, με βάση την εικόνα του αγώνα και το πέτυχε στο 24' Ο Ποντένσε "χόρεψε" με την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, την γύρισε στον Τσικίνιο, ο οποίος άνοιξε το σκορ.

Μετά από 3 λεπτά ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0. Ο Έσε έκλεψε την μπάλα, έδωσε με την μία κάθετη πάσα στον Ναβάρο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Με τον Ολυμπιακό να έχει πάρει το προβάδισμα που ήθελε συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του με την Λαμία να αδυνατούσε να βρει λύσεις για να μπορέσει να του βάλει δύσκολα.

Σκόραρε και ο Ποντένσε για το 3-1 του Ολυμπιακού

Δεν άλλαξε κάτι και στο δεύτερο ημίχρονο αναφορικά με τον τρόπο που έπαιζαν οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι στο ματς με κινητήριους μοχλούς τους Τσικίνιο, Ποντένσε. Ο πρώτος είχε βάλει ήδη γκολ και ήρθε και η σειρά του έτερου Πορτογάλου να σκοράρει.

Πιο συγκεκριμένα στο 52' μετά από λάθος διώξιμο της μπάλας ο Ντάνιελ Ποντένσε, την πήρε στα πόδια του σε εξαιρετικό σημείο και δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει το 3-0.

Το σκορ είχε πάρει την τροπή που ήθελε ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να ήταν ήρεμος στον πάγκο του βλέποντας την ομάδα να υλοποιεί το πλάνο που είχε σχεδιάσει.

Εκείνο που δεν άρεσε στον Βάσκο προπονητή ήταν πως η Λαμία βρήκε γκολ σε μια από τις ελάχιστες φάσεις της. Στο 64' ο Ζόραν Τόσιτς πήρε την μπάλα μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Λέικ για να "πιάσει στον ύπνο" την άμυνα των Πειραιωτών και να σκοράρει για το 3-1.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Σωτήρης Αλεξανδροπουλος σκοράροντας στο 90'+3 και πλέον το μυαλό όλων στον Ολυμπιακό είναι στην Άστον Βίλα.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος (58' Άμπι), Βέζο, Ρίτσαρντς - Έσε, Τσικίνιο (58' Αλεξανδρόπουλος), Όρτα - Μασούρας (73' Ζέλσον Μαρτίνς), Ποντένσε, Ναβάρο (73' Ναβάρο)

Λαμία: Κοσέλεφ, Σιμόν (58' Τόσιτς), Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ, Νούνιες (46' Τερεζίου), Τζανδάρης, Λέικ (84' Τσιλιανίδης), Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (75' Τσούκαλος), Κοντονίκος (46' Βασιλαντωνόπουλος).