Η επιτυχία για την ομάδα χάντμπολ Ανδρών του Ολυμπιακού, με την πρόκρισή της στους τελικούς του European Cup, είναι ήδη αξιοσημείωτη. Οι "ερυθρόλευκοι" θα παίξουν απέναντι στη Βαλούρ από την Ισλανδία για το τρόπαιο. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού ήταν φιναλίστ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1980, ενώ η Ισλανδία είναι χώρα με παράδοση στο χάντμπολ, αν και την τελευταία δεκαετία περνάει μια κρίση. 

Το απόγευμα της Δευτέρας έγινε η κλήρωση που καθόρισε τη σειρά των εδρών. Ο πρώτος τελικός θα γίνει 18 ή 19 Μαΐου στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, Ρέικιαβικ, ενώ ο δεύτερος, στη Χαλκίδα, στις 24 ή τις 25 Μαΐου. 

Η ενημέρωση από τον Ολυμπιακό

Την ισχυρή Βάλουρ θα αντιμετωπίσει η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού/Ομίλου Ξυνή στους τελικούς του EHF European Cup. Μετά τη σημερινή (29/4) κλήρωση, ο Θρύλος θα δώσει τον πρώτο τελικό της διοργάνωσης στο Ρέικιαβικ, στην έδρα της ισλανδικής ομάδας, το διάστημα 18-19/5. Μια εβδομάδα μετά (25-26/5), οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν τους Ισλανδούς στο κλειστό της Χαλκίδας, για τον δεύτερο τελικό του EHF European Cup, με στόχο την κατάκτηση του τίτλου.