Η συμπεριφορά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και του Έργκιν Αταμάν μετά το πρώτο παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, για τα playoffs της Euroleague, ήταν δεδομένο ότι θα είχε συνέπειες για τους "πράσινους". 

Ο φορέας, μετά την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού που μιλούσε για "καταδρομική επιχείρηση" και "αλήστου μνήμης σφαγές", τόνισε σε δική του τοποθέτηση ότι θα επακολουθούσε πειθαρχική έρευνα.

Παναθηναϊκός: Χρηματική ποινή σε ΚΑΕ και Αταμάν

Η ποινή που αποφασίστηκε είναι χρηματική. Συγκεκριμένα, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα πρέπει να πληρώσει 30.000 ευρώ για την ανακοίνωση. Από τη μεριά του, ο Έργκιν Αταμάν τιμωρήθηκε με ανάλογο ποσό για τις δηλώσεις του στη flash interview και τη συνέντευξη Τύπου. 

Ο Τούρκος προπονητής, μάλιστα, θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον 5.000 ευρώ. Ο λόγος είναι πως την Τετάρτη, 24 Απριλίου, δεν άφησε τα media να εργαστούν απερίσπαστα σε ανοιχτή προπόνηση του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. 

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο Βελιγράδι, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι στο τρίτο και το τέταρτο παιχνίδι των playoffs. Έκανε, δε, την ανοιχτή προπόνησή του. Η πρώτη αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για τις 20:00 της Τρίτης, 30 Απριλίου. 

Παναθηναϊκός: Τα πρόστιμα της Euroleague 

*Ο Έργκιν Αταμάν τιμωρήθηκε με πρόστιμο 30 χιλιάδων ευρώ για τις δηλώσεις του σχετικά με τη διαιτησία της αναμέτρησης.
*Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε επίσης με πρόστιμο 30 χιλιάδων για την ανακοίνωσή της σχετικά με τη διαιτησία της αναμέτρησης.
*Ο Έργκιν Αταμάν τιμωρήθηκε με πρόστιμο 5 χιλιάδων ευρώ για το γεγονός ότι δεν συμμορφώθηκε με τους κανονισμούς της Λίγκας σχετικά με τη συνεργασία με τα media πριν το δεύτερο παιχνίδι της σειράς.