Γεμάτος αυτοπεποίθηση με σίγουρος για τις δυνατότητες των παικτών με τους οποίους συνεργάζεται καθημερινά εδώ και σχεδόν τρεις μήνες, εμφανίστηκε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της αυριανής ιστορικής αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.
“Έχουμε φτάσει μέχρι εδώ γιατί έχουμε κάνει κάτι σωστά. Θα ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο. Σε καμία περίπτωση δεν θα αλλάξουμε τίποτα. Το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι να τον βελτιώσουμε .Δεν έχει σημασία ο αντίπαλος. Έχουμε κάνει μια πορεία και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο” δήλωσε μεταξύ άλλων.

Οι δηλώσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το Άστον Βίλα - Ολυμπιακός

Για το εάν είναι προετοιμασμένος ο ίδιος και η ομάδα για την παρουσία της στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης: “Θα έχουμε τον ίδιο τρόπο προετοιμασίας, όπως σε όλα τα παιχνίδια. Φυσικά είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Δεν θα αλλάξουμε τίποτα στην προετοιμασία. Είμαστε εδώ για να το κερδίσουμε”.

Για το εάν υπάρχει καλό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς, όταν η ομάδα έχει μπροστά της δυο “τελικούς” πριν τον τελικό: “Σίγουρα, ένα θετικό αποτέλεσμα είναι ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσεις. Ποιό όμως μπορεί να θεωρηθεί καλό; Μια νίκη ή μια ισοπαλία, ανάλογα με το πως εξελίσσεται ο αγώνας; Η πρόκριση κρίνεται σε 180 λεπτά, όμως δεν μπορείς να σκέφτεσαι και τα 180 από αυτή τη στιγμή. Θα σκεφτούμε πρώτα το πρώτο παιχνίδι. Ανάλογα με το πως θα πάει, θα κριθεί και το αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε”.

Τα πλάνα της ενδεκάδας του Ολυμπιακού

Για το εάν έχει καταλήξει στα πλάνα του για την 11άδα και το ποιό μπορεί να είναι το πιο κομβικό σημείο – στοιχείο για το ματς με την Άστον Βίλα: “Εάν ήξερα το σημείο που θα κριθεί ο αγώνας, θα είχαμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο παιχνίδι. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Έχω ολοκληρώσει τις σκέψεις και τα πλάνα μου, περιμένοντας και τη σημερινή προπόνηση, που μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Σε γενικές γραμμές έχω αποφασίσει τι θα κάνω. Τ πιο σημαντικό είναι να παίξουμε αυτό το παιχνίδι με την ηρεμία που έχουμε παίξει και τα προηγούμενα παιχνίδια. Με την ελπίδα και την επιθυμία να το κερδίσουμε, γνωρίζοντας πως παίζουμε με μια μεγάλη ομάδα της Premier League. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έρθουμε με το φόβο αυτό και ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να την κερδίσουμε γιατί είμαστε κατώτεροι. Πρέπει να πιστεύουμε στον εαυτό μας, δεν μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Σεβόμαστε τον αντίπαλο αλλά έχουμε έρθει εδώ για να τον κερδίσουμε”.

Για το… αντάμωμα με τον Ουνάι Έμερι και το γεγονός πως η Άστον Βίλα δεν έχει χάσει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια στην έδρα της: “4-1 με κερδίζει στα Κύπελλα. Η αλήθεια είναι πως την προηγούμενη σεζόν έκανα την πρώτη μου κατάκτηση στην Ευρώπη. Μου αρέσει πολύ να παίζω στα παιχνίδια της Ευρώπης. Είναι κάτι ιδιαίτερο. Κάτι διαφορετικό. Όμως αυτοί που βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο είναι οι παίκτες. Την πραγματική αξία την έχουν αυτοί. Εμείς είμαστε εδώ για να τους καθοδηγούμε, να τους βοηθάμε και να τους δώσουμε τις καλύτερες οδηγίες”.

Για τον Όλι Γουότκινς και το πως θα σταματήσουν το “αστέρι” της Άστον Βίλα, που κάνει μια πολύ καλή σεζόν: “Είναι ένας πολύ καλός παίκτης αλλά δεν παίζει μόνο αυτός. Υπάρχουν άλλοι δέκα καλοί παίκτες. Έχουμε προετοιμάσει το παιχνίδι μας για να αντιμετωπίσουμε όλη την ενδεκάδα. Να τους αντιμετωπίσουμε ομαδικά”.