Ο Δημήτρης Πέλκας διανύει μια εξαιρετική σεζόν με την Μπασακσεχίρ και το καλοκαίρι δεν αποκλείεται να αποτελέσει μήλον της έριδος για τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, τουλάχιστον όπως αναφέρουν στην Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα η ιστοσελίδα "Fanatik" ανέφερε πως ο Δημήτρης Πέλκας το καλοκαίρι αναμένεται να φύγει από την Μπασκακσεχίρ. Μάλιστα έβαλε στο...παιχνίδι της διεκδικήσεις του, το Big-4 της Ελλάδας. Δηλαδή ανέφερε πως οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ θα ενδιαφερθούν για την μεταγραφή του.

Στο ρεπορτάζ της Fanatik δεν γίνεται αναφορά στο ποια θα είναι η ομάδα που θα αποκτήσει τα δικαιώματά του, ωστόσο αναφέρεται πως... «και οι 4 μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα θα ήθελαν να τον έχουν στη σύνθεσή τους».

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός έχει βάλει 7 γκολ κι έχει δώσει 5 ασίστ σε συνολικά 24 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με την Μπασακσεχίρ.

Το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε συμβόλαιο για 1+1 χρόνο με την Μπασακσεχίρ με αποδοχές ύψους 1,3 εκατ. ευρώ ετησίως. Τουλάχιστον αυτό ανέφεραν τότε τα δημοσιεύματα.

Μάλιστα για την παρουσίασή του η ομάδα χρησιμοποίησε ως soundtrack το τραγούδι «Τα μαύρα μάτια σου» του Μανώλη Αγγελόπουλου!

Την Κυριακή (5/5) ο Πέλκας άνοιξε το σκορ στο 4-1 της Μπασακσεχίρ επί της Κασίμπασα για το τουρκικό πρωτάθλημα. Μάλιστα έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης που συνεισφέρει σε γκολ έξι διαδοχικά ματς στο πρωτάθλημα μετά τον Ντεμπά Μπα (2019/20).