Μια ακόμη μέρα στη... δουλειά! Έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί ο τίτλος του MVP για τον Νίκολα Γιόκιτς! Ο Σέρβος αστέρας των Ντένβερ Νάγκετς κατέκτησε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη για τη σεζόν 2023/24 στο NBA και μάλιστα για τρίτη φορά τα τέσσερα τελευταία χρόνια γράφοντας με "χρυσά" γράμματα το όνομα του στην ιστορία. Το ταλέντο του κάνει τον "μαγικό κόσμο" του μπάσκετ να... παραμιλά! Δεύτερος στην ψηφοφορία ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, τρίτος ο Λούκα Ντόντσιτς, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.



MVP της κανονικής διάρκειας του NBA ο Γιόκιτς - Οι φοβερές επιδόσεις του

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε το NBA να "υποκλιθεί" στο μεγαλείο του. Μάλλον είναι... αμέτρητες! Ο Σέρβος σέντερ που θριαμβεύει στο παρκέ με τη φανέλα των Ντένβερ Νάγκετς αναδείχθηκε MVP για τη σεζόν 2023/24 για τρίτη φορά στα τέσσερα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας ένα απίστευτο ιστορικό επίτευγμα. Συγκέντρωσε 926 βαθμούς στη σχετική ψηφοφορία, στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Σάι Γκίλτζους Αλεξάντερ των Θάντερ με 640, στην τρίτη ο Λούκα Ντόντσιτς των Μάβερικς με 566, ενώ τέταρτος αναδείχθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς με 192.

Nikola Jokic wins the 2023-24 NBA MVP Award, FULL Interview

Ο Νίκολα Γιόκιτς έγινε ο ένατος παίκτης στην ιστορία του NBA που κατακτά τουλάχιστον 3 βραβεία MVP της κανονικής περιόδου. Οι άλλοι οκτώ αστέρες που το πέτυχαν αυτό είναι ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ (6), Μάικλ Τζόρνταν (5), Μπιλ Ράσελ (4), ΛεΜπρόν Τζέιμς (4), Γουίλτ Τσάμπερλεϊν (3), Μόουζες Μαλόουν (3), Λάρι Μπερντ (3) και ο Μάτζικ Τζόνσον (3).

Ο Σέρβος σούπερ σταρ τη φετινή σεζόν έχει επιδόσεις που... ζαλίζουν! Μέτρησε κατά μέσο όρο 26.4 πόντους, 12.4 ριμπάουντ, 9.5 ασίστ, 1.4 κλεψίματα και 3 λάθη, ενώ σούταρε με 63% στα δίποντα, 36% στα τρίποντα και 82% στις βολές. Πως να χάσει το βραβείο του MVP με αυτά τα νούμερα;

Η αντίδραση του Γιόκιτς όταν έμαθε για το βραβείο του MVP

Ο οποιοσδήποτε στο άκουσμα ότι για τρίτη φορά στην καριέρα του και μάλιστα σε διάστημα τεσσάρων χρόνων αναδεικνύεται MVP του κορυφαίου πρωταθλήματος του μπάσκετ όπως είναι το NBA θα έκανε... τούμπες από τη χαρά του! Ο Νίκολα Γιόκιτς το πανηγύρισε σαν να είναι μια ακόμα μέρα στη... δουλειά. Ψύχραιμα, χαλαρά, μ' ένα χαμόγελο και μ' έναν απλό πανηγυρισμό με τα χέρια.


Κι όλο αυτό μέσα σε κλίμα... αποθέωσης από τους συμπαίκτες του τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα... σπουδαία μέσα από την εκπομπή του "Inside the NBA" και τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ. "Την πρώτη φορά που το πήρα, είπα ‘είναι κάτι ωραίο. Τις άλλες δύο δεν ένιωσα την ίδια χαρά. Είναι από αυτές τις διακρίσεις που είσαι περισσότερο περήφανος μετά το τέλος της καριέρας σου. Θα νιώσω πιο περήφανος τότε παρά τώρα. Θα είμαι ένας cool παππούς", δήλωσε ο Γιόκιτς.