Ο Ολυμπιακός αν και πέρασε μία χρονιά από... σαράντα κύματα κατάφερε για τρίτη συνεχή χρονιά να βρίσκεται στο Final Four της Euroleague. Πολλοί ψάχνουν το μυστικό της... συνταγής για κάτι τέτοιο και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε στην αρχή της σεζόν την καλύτερη απάντηση, στηρίζοντας τους παίκτες του μέχρι... τέλους.

Η στήριξη στον ΜακΚίσικ έφερε το... Final Four για τον Ολυμπιακό

Η χρονιά του Ολυμπιακού ξεκίνησε με σκαμπανεβάσματα και πολλά προβλήματα τραυματισμών. Για αυτό το λόγο άλλωστε αποκτήθηκαν μεσούσης της σεζόν οι Φιλίπ Πετρούσεφ, Ναζ Μήτρου - Λονγκ και Μόουζες Ράιτ, έτσι ώστε να ενισχύσουν το "καταπόνημενο" ρόστερ των ερυθρόλευκων.

Η ομάδα των Πειραιωτών έφτασε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Final Four της Euroleague και ένας από τους πρωταγωνιστές αυτής της μεγάλης επιτυχίας είναι αναμφίβολα ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος πέτυχε εννέα πόντους στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο κόντρα στην Μπαρτσελόνα και έδωσε το... σύνθημα για την μεγάλη νίκη. 

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας όταν ρωτήθηκε στην αρχή της σεζόν για τον τραυματισμό του ΜακΚίσικ και αν θα τον αντικαταστήσει έδωσε της εξής απάντηση: "Εγώ έχω τον εξής κανόνα και αυτός δεν αλλάζει. Τους παίκτες που έχουν βοηθήσει την ομάδα να κατακτήσουν ο,τι εγχώριο τίτλο υπάρχει, τους στηρίζω.

Δεν σημαίνει, ότι επειδή έμεινε ένα μήνα εκτός ο ΜακΚίσικ θα τον αλλάξω. Δεν θα το κάνω ποτέ αυτό. Είναι σημαντικός για τον Ολυμπιακό και δεν θα τον πουλήσω", και ο Αμερικάνος γκαρντ επιβεβαίωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την στήριξη του προπονητή του.

Οι δηλώσεις του Γ.Μπαρτζώκα για τον αγώνα με την Μπασκόνια (09/11/23)