Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άστον Βίλα στο δεύτερο ημιτελικό του Conference League (9/5-22:00) και ανεξαρτήτως τι θα γίνει στη ρεβάνς του 4-2 στο Μπέρμιγχαμ, αν δηλαδή θα περάσει στον τελικό της "OPAP Arena" στις 29 Μαΐου με αντίπαλο τη Φιορεντίνα, θα έχει δώσει τουλάχιστον 18 ευρωπαϊκά παιχνίδια τη φετινή σεζόν. 

Οι "ερυθρόλευκοι" έδωσαν τέσσερα ματς στον τρίτο προκριματικό γύρο και τα playoffs του Europa League, έξι παιχνίδια στους ομίλους, δύο παιχνίδια για τα μπαράζ που βγάζουν στη φάση των "16" του Conference League, άλλα τόσα στη φάση των "16", δύο στους προημιτελικούς, ενώ το βράδυ της 9ης Μαΐου θα παίξουν στο δεύτερο ημιτελικό τους. Τα 18 παιχνίδια είναι ρεκόρ για ελληνική ομάδα. Είναι ενδεικτικό πως στη μεγάλη πορεία του το 1971, όταν έφτασε με τρόπο αξιομνημόνευτο και αποτυπωμένο εις το διηνεκές στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ, ο Παναθηναϊκός έδωσε εννιά παιχνίδια (από δύο με Ζενές Ες, Σλόβαν Μπρατισλάβας, Έβερτον, Ερυθρό Αστέρα και ένα με τον Άγιαξ). 


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - EVERTON 1970/71


Ολυμπιακός: Έδωσε τα πρώτα 18 ευρωπαϊκά παιχνίδια του σε 10 χρόνια και επτά μέρες

Οι εποχές φυσικά έχουν αλλάξει και οι διοργανώσεις έχουν γίνει πολύ πλούσιες τόσο στον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν όσο και στα παιχνίδια. Στο λυκαυγές του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, η προοπτική ομίλων αναγόταν στη σφαίρα της ανυπαρξίας. Όλα τα παιχνίδια ήταν διπλά και οι μεταφορές δύσκολες. Ο Ολυμπιακός έγινε, στις 13 Σεπτεμβρίου του 1958, η πρώτη ελληνική ομάδα που έπαιξε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Τότε ήρθε ισόπαλος 2-2 με τη Μίλαν στο στάδιο Καραϊσκάκη.


1959-60 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΙΛΑΝ 2-2 (ΚΠ)



Οι "ερυθρόλευκοι" έδωσαν το 18ο ευρωπαϊκό παιχνίδι τους ύστερα από... 10 χρόνια και μία εβδομάδα. Συγκεκριμένα, στις 20 Σεπτεμβρίου 1968, οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν 2-0 τη Ρέικιαβικ στο Φάληρο, για τον πρώτο γύρου του Κυπέλλου Κυπελλούχων. 


1968-69 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΦΡΑΜ ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ 2-0 (ΚΚ)



Οι προσλαμβάνουσες είναι διαφορετικές, καθώς η πρόκριση στους ομίλους, πια, ειδικά από προκριματικούς, σχεδόν συνεπάγεται διψήφιο αριθμό ευρωπαϊκών παιχνιδιών, παρ' όλα αυτά ο αριθμός παραμένει θηριώδης. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος, υπενθυμίζεται ότι οι ομάδες της Super League δίνουν από 26 παιχνίδια για την κανονική περίοδο, οπότε ο Ολυμπιακός θα έχει δώσει το βράδυ της 9ης Μαΐου 2024 τρία περισσότερα από όσα δίνει ομάδα σε ένα γύρο πρωταθλήματος.