Η ΑΕΚ βρίσκεται εν μέσω της "μάχης" για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Super League, αλλά κάνει και πλάνα για την νέα σεζόν, με τον Στίβεν Τσούμπερ να δίνεται ως ερωτηματικό ο Στίβεν Τσούμπερ.

Πέρσι η ΑΕΚ ολοκλήρωσε μαγικά τη σεζόν κατακτώντας το νταμπλ. Ο Στίβεν Τσούμπερ αποτέλεσε έναν εκ των κορυφαίων παικτών για τον Ματίας Αλμέιδα. Κάλυψε το κενό του τραυματία Λιβάι Γκαρσία κι έβαλε πολλά σημαντικά γκολ.

Φέτος, ωστόσο, ο Στίβεν Τσούμπερ είναι... απών για την ΑΕΚ. Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός απέχει πολύ από το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο.

Η συζήτηση του Τσούμπερ με τον Αλμέιδα και η ΑΕΚ

Είναι καιρό τώρα που δεν αποδίδει βάση της αξίας του. Μάλιστα πρόσφατα ο Ματίας Αλμέιδα τα είπε κατ' ιδίαν με τον Τσούμπερ. Για να μπορέσει να καταλάβει τους λόγους που έχει χάσει την λάμψη του. Ήταν μια ιδιαίτερη συνομιλία από την οποία ελάχιστα βγήκαν προς τα έξω.

Το θέμα, που ίσως τεθεί επί τάπητος, για τον Ελβετό άσο, είναι η ηλικία του, πέραν από το γεγονός πως μπαίνει στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του.

Ο διεθνής άσος βαδίζει προς τα 33 και η ΑΕΚ, με απόφαση του Αλμέιδα, θα επιχειρήσει το καλοκαίρι να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας της. Στην παρούσα φάση το ρόστερ της έχει μέσο όρο ηλικίας τα 27.9 έτη. Μεγάλος μέσος όρος για τον οποία έχει γίνει πολύ κουβέντα στο εσωτερικό της Ένωσης.

Για τον λόγο αυτό στις μεταγραφές θα στοχεύσει σε παίκτες που είναι από 28 ετών και κάτω. Ταυτόχρονα θα υπάρξουν αποχωρήσεις.

Η γερμανική ομάδα που ενδιαφέρθηκε για τον Τσούμπερ και η στάση της ΑΕΚ

Το θέμα των αποχωρήσεων, προς το παρόν, δεν "αγγίζει" τον Τσούμπερ. Αλλά η θέση του στην ομάδα είναι επισφαλής. Μάλιστα στην ΑΕΚ λένε πως αν ερχόταν κάποια πρόταση για την πώληση του, που να ικανοποιούσε οικονομικά, δεν θα έλεγαν όχι.

Στην Γερμανία αναφέρουν πως υπάρχει ομάδα που έχει δείξει το ενδιαφέρον της. Φέρεται να είναι η Χοφενχάιμ αυτή που έβαλε στο στόχαστρο της τον Τσούμπερ, με τον ίδιο να είναι θετικός να γυρίσει στην Γερμανία.