Ο Ολυμπιακός πήρε το μεγάλο "διπλό" στην έδρα της Μπαρτσελόνα και την πρόκριση για το Final Four της Euroleague στο Βερολίνο. Οι "ερυθρόλευκοι" στηρίχθηκαν στην εξαιρετική τους άμυνα για να κάμψουν την αντίσταση των "μπλαουγκράνα", με τον Τόμας Γουόκαπ να ξεχωρίζει.

Αμυντικός χρονιάς στη Euroleague ο Τόμας Γουόκαπ του Ολυμπιακού

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού μάλιστα αναδείχθηκε και ως κορυφαίος αμυντικός της Euroleague για τη σεζόν 2023/24 από την διοργανώτρια αρχή. Ο Γουόκαπ είχε βρεθεί και πέρσι στην... πηγή αλλά δεν ήπιε νερό μιας και του στέρησε την πρωτιά ο Έντι Ταβάρες της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο πλέι μέικερ των Πειραιωτών κατακτά για πρώτη φορά στην καριέρα του το συγκεκριμένο βραβείο, δείχνοντας πως η δουλειά του μέσα στο παρκέ τελικά επιβραβεύεται. Ο Τεξανός - που εκπροσωπεί την Εθνική Ελλάδος μπάσκετ - έγινε ακόμη καλύτερος στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκαμε τον προπονητή του Ολυμπιακού να του βγάζει τον καλύτερο του εαυτό.

Παρόλο που ο Τόμας Γουόκαπ συνεχίζει να παίζει ασταμάτητα και με ενοχλήσεις, έχοντας χάσει ελάχιστα παιχνίδια τη φετινή σεζόν είναι κομβικός για τους "ερυθρόλευκους". Ο διεθνής γκαρντ αγωνίζεται για περίπου 27 λεπτά στους αγώνες του, έχοντας 8,1 πόντους, 4,8 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 1,6 κλεψίματα, οδηγώντας κι αυτός με την πλευρά του τον Ολυμπιακό στο Final Four του Βερολίνου

2023-24  EUROLEAGUE BEST DEFENDER | Thomas WALKUP | Olympiacos