Η Μεγάλη Εβδοµάδα και η λειτουργία της Αναστάσεως δεν είναι πολιτική αρένα. Οι εκκλησίες µας δεν θα εξελιχθούν σε τόπους όπου κάποιοι θα επιτίθενται σε κάποιους, όπως συνέβη µε το Κοινοβούλιο στην περίπτωση των βουλευτών Φράγκου και Γραµµένου. Οι ευρωεκλογές δεν έχουν σχέση µε το ελληνικό Πάσχα. Ο πολιτικός γάµος των οµοφύλων δεν θα αποτελέσει αφορµή εθνικού διχασµού. Η πολιτεία και η Εκκλησία της Ελλάδος, στη βάση των ηγεσιών τους, εγγυώνται την ευνοµία και την ευταξία, την αξιοπρέπεια και την κοινωνική συνοχή στους δρόµους και τα ιερά µας.

∆ιάφοροι ηγετίσκοι πάντα πίστευαν -και προφανώς πιστεύουν- ότι θα αδράξουν την όποια ευκαιρία για να αναδειχθούν πολιτικά και εκλογικά διχάζοντας τον λαό και το ποίµνιο υπέρ των ιδιωτικών πολιτικών συµφερόντων τους. Προφανώς εµείς οι πολίτες δεν θα τους το επιτρέψουµε. Οι πλατείες είναι δικές µας. Οι ναοί είναι δικοί µας. Η ακολουθία του Νυµφίου και η λειτουργία της Αναστάσεως είναι δικά µας. Η κυβέρνηση χαίρει της εµπιστοσύνης και της ψήφου µας. Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος τυγχάνει του σεβασµού και της ευλάβειάς µας. ∆εν θα αφήσουµε διαµεσολαβητές στη σχέση µας µε τον Θεό αλλά και στη σχέση µας µε την ηγεσία µας. ∆εν οφείλουµε σε κανέναν να διχαστούµε. Ούτε να εκπέσουµε τις άγιες ηµέρες που έρχονται επιτιθέµενοι αλλήλοις, όταν ακούγεται από τους ψαλτάδες το «Σήµερον κρεµάται επί ξύλου ο εν ύδασι την Γην κρεµάσας».

Στέλνουµε µήνυµα στον κ. Βελόπουλο και τον κ. Νατσιό. Θα πάµε στη Μεγάλη Εβδοµάδα της ορθόδοξης χριστιανοσύνης µε ευλάβεια και ταπείνωση. Θα ψάλουµε το «Χριστός Ανέστη» χωρίς αίµατα στο πρόσωπο και σκοτεινούς πολυελαίους στις εκκλησίες µας, για να κρυφτεί το αίσχος της µισαλλοδοξίας. ∆εν θα σας κάνουµε το χατίρι, κ. Βελόπουλε και Νατσιέ. Σήµερα εξάλλου συναντιέται σε ένα ίδρυµα προστασίας των ηλικιωµένων ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Αρχιεπίσκοπος της Ελλάδας. Περιµένουµε τα δικά τους µηνύµατα και όχι τα δικά σας «κηρύγµατα µίσους». Η Ελλάδα δεν έχει λόγο να διχασθεί. Είµαστε πολιτισµένοι, γνωρίζουµε να διαφωνούµε, δεν θα σας δώσουµε τις ψήφους µας. Γιατί; Γιατί είστε «εµποράκοι». Κίβδηλοι, ταραχοποιοί και συκοφάντες του έθνους µας, συκοφάντες του θρησκευτικού µας συναισθήµατος. ∆εν αγαπάτε αλλήλους. Αλλά ψεύδεστε έναντι ψήφων. Είστε πιο φαρισαίοι από τον Άννα και τον Καϊάφα της εποχής της σταύρωσης του Θεανθρώπου.

∆εν καταλάβατε τίποτα από τη Μεγάλη Εβδοµάδα. ∆εν µας εκπροσωπείτε γιατί είστε διχαστικοί και αφερέγγυοι στον πολιτειακό σας ρόλο, ως αρχηγοί κοµµάτων του ελληνικού Κοινοβουλίου. Ο κόσµος σας και η οπτική σας πάσχουν από στενότητα, από έλλειµµα µεγαλοπρέπειας, από ασυµβατότητα µε τη θρησκεία µας. Είστε εµποράκοι. Μικροί, χυδαίοι, ψευδεπίγραφοι. Οι απλοί άνθρωποι του λαού, οι πολίτες, θα σας απαντήσουν µε τη συνέπεια της συνοχής τους, την ορθοκρισία τους. Θα σας αφήσουν κοµµατικά πεινασµένους και ταπεινωµένους ως προς τις προσδοκίες σας.

∆εν θα χωρισθούµε, µισώντας ο ένας τον άλλον, επιτιθέµενοι στις δηµοκρατικές επιλογές µας. Οι ναοί µας θα γεµίσουν, απέναντι στις ερµητικές παραθρησκευτικές εκκλησίες σας, µέσα στα σπίτια της Θεσσαλονίκης. ∆εν θα ακούσουµε τα υπαγορευµένα από σλαβικά κονδύλια κηρύγµατά σας. ∆εν θα αφήσουµε τους παραπλανηµένους εν Χριστώ αδελφούς µας στα νύχια της κερδοσκοπίας και της µαταιοδοξίας σας. ∆εν θα αναγορευτείτε σε προφήτες του διακηρυγµένου µίσους µέσα στις εκκλησίες, τα σπίτια και το Κοινοβούλιό µας. Θα µείνετε µόνοι, σιωπηλοί και κατάπτυστοι µπροστά στις κάλπες του καλοκαιριού γιατί απλά είστε κοµµατικοί κερδοσκόποι. Και τελικά, κ. Βελόπουλε και Νατσιέ, όσες σκοτεινές κηλίδες και αν έχει ο ήλιος, είναι καλύτερος από το σκότος. Για να µην ξεχνιόµαστε…