Σάλο έχει προκαλέσει ένα «εξαφανισμένο» γραφικό εκκλησάκι που δεσπόζει πάνω από την παραλία του Φωκού στη Μύκονο. Το συγκεκριμένο εκκλησάκι ανήκε στον Αντώνη Ρέμο και βρισκόταν στην πολυτελή βίλα που είχε αγοράσει πριν από μία και πλέον δεκαετία.


Μύκονος: Η έκταση με τις δύο πολυτελείς οικίες του Ρέμου και του Πηλαδάκη

Ο Αντώνης Ρέμος και ο Κώστας Πηλαδάκης είχαν αγοράσει την πολυτελή βίλα το 2010 έναντι 4 τεσσάρων εκατ. ευρώ.

Η Μύκονος ήταν από τότε ένα από τα αγαπημένα νησιά του τραγουδιστή.

Έτσι, θέλησε να κάνει στο χώρο κι ένα εκκλησάκι αφιερωμένο στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη για την κόρη του Ελένη. Ωστόσο, πλέον η βίλα στη Μύκονο έχει βγει προς πώληση, χωρίς, όμως, να έχει βρεθεί ακόμη ο αγοραστής.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d04kliy5luih)


Ποιος και γιατί έθαψε το εκκλησάκι του Ρέμου

Την περιοχή τις προηγούμενες μέρες επισκέφθηκε ο αντιδήμαρχος Μυκόνου Δημήτρης Κουτσούκος για τον καθαρισμό της παραλίας του Φωκού. Τότε, με έκπληξη είδε πως η εκκλησία που βρίσκεται στη βίλα του τραγουδιστή είχε εξαφανιστεί, για την ακρίβεια είχε θαφτεί κάτω από χώμα και είχε σκεπαστεί με φρύγανα.

Ο κ. Κουτσούκος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για θέματα καθημερινότητας, αδειοδοτήσεων και εθελοντισμού στο δήμο Μυκόνου, ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με εικόνες από το σημείο αναφέροντας ότι χρειάστηκε ο ίδιος να σκάψει με τα χέρια του για να ξεθάψει το λευκό σταυρό στην κορυφή του ναού.



Ποιος όμως έθαψε την εκκλησία, καθώς δεν υπάρχει νέος ιδιοκτήτης και μάλιστα μουσουλμάνος, που δεν ήθελε να βλέπει το ναό, σύμφωνα με τα πρώτα δημοσιεύματα;


Η άδεια

Πληροφορίες ανέφεραν ότι το εκκλησάκι θάφτηκε, καθώς δεν υπήρχε σχετική άδεια για την ανέγερσή του κι επειδή η βίλα έχει βγει προς πώληση, θα πρέπει να είναι καθόλα νόμιμη. Τις πληροφορίες διέψευσε ο επιχειρηματίας Κώστας Πηλαδάκης, ο ένας εκ των ιδιοκτητών του ακινήτου, στο protothema.gr, χωρίς όμως να εξηγεί για ποιο λόγο θάφτηκε το εκκλησάκι.


Αποφασισμένος να προχωρήσει σε μηνύσεις ο Πηλαδάκης - Τι είπε

Η έκταση που περιλαμβάνει εκτός από το εκκλησάκι δύο πολυτελείς οικίες ανήκει στην εταιρεία R+P (των Αντώνη Ρέμου και Κώστα Πηλαδάκη) και διατίθεται προς πώληση προκειμένου να αποπληρωθούν χρέη, αλλιώς περνά στα χέρια servicer. «Κάθε τετραγωνικό έχει χτιστεί νόμιμα, ενώ ειδικά για το εκκλησάκι κατατέθηκαν ήδη από το 2015 όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, προκειμένου να ληφθεί άδεια από τη ναοδομία, υπηρεσία που στο μεταξύ καταργήθηκε» ανέφερε ο κ. Πηλαδάκης προσθέτοντας ότι ο ναΐσκος δεν υπάγεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στη μητρόπολη, ενώ ευρίσκεται εντός του ιδιωτικού χώρου.

Μάλιστα, δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει σε μηνύσεις για την είσοδο τρίτων προσώπων στην ιδιοκτησία, λέγοντας χαρακτηριστικά πώς μπήκαν και πώς δηλώνει κάποιος (ο αντιδήμαρχος Μυκόνου) ότι έσκαψε εντός του ιδιωτικού χώρου. Ερωτηθείς σχετικά με την αναμενόμενη αυτοψία της Πολεοδομίας εντός του ακινήτου, ο κ. Πηλαδάκης απάντησε ότι τα πάντα είναι καθόλα νόμιμα.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime