Είμαστε όλοι φέτος μάρτυρες ενός ποδοσφαιρικού θαύματος. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν πραγματικά τρελαίνει κόσμο και καταργεί κάθε λογική. Και έτσι, ενώ ο Αλόνσο αξίζει όλα τα εύσημα που έχει λάβει με ένα μαγικό κόλπο έχει επιτύχει τη μετατροπή μιας ομάδας που κινδύνευε να υποβιβαστεί, σε πανίσχυρη πρωταθλήτρια της Bundesliga μέσα σε 18 μήνες, ο Ρόλφες έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο σε αυτό το μαγικό κόλπο, συμμετείχαν δύο, αφού δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι ο Ισπανός ήταν δική του επιλογή!

Η “καταστροφική δημιουργία” του Ρόλφες

Η σχέση του Ζίμον Ρόλφες με τη Λεβερκούζεν ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2005, όταν αποκτήθηκε από το σύλλογο ως ένας πολλά υποσχόμενος 23χρονος μέσος, που δεν είχε παίξει ποτέ στην Bundesliga. Ο Ρόλφες έγινε παίκτης σημείο αναφορά στο Λεβερκούζεν, στη μετά Μπάλακ εποχή και πέρασε 10 σεζόν στην BayArena πριν αποσυρθεί τον Ιούνιο του 2015, έχοντας γνωρίσει πολύ καλά τι θα πει να σε λένε..."Neverkusen".

Η θέση του, ήταν αμυντικός μέσος, με κύριο μέλημα να καταστρέφει τις αντίπαλες επιθέσεις, είχε ως ποδοσφαιριστής και τη δημιουργική του πλευρά. Κάπως έτσι λειτουργεί και ως τεχνικός διεθυντή, από τον Ιούλιο του 2022, όταν μπήκε στη θέση αυτή, μετά την αποχώρηση του Ρούντι Φέλερ, από τη Μπάγερ.

Ο Ρόλφες λειτουργεί ανασταλτικά στο κομμάτι των μεταγραφών όπως όριζε η θέση του, στοχεύοντας σε επιλογές που δεν θα αδειάσουν το πορτοφόλι του συλλόγου, αλλά παράλληλα έχει και τη δημιουργία, καθώς από την άμυνα, περνάει στο χτίσιμο και την αντεπίθεση, με τις...λίρα 100 επιλογές του!

Το μαγικό κόλπο

Επιστρέφουμε στα του μαγικού κόλπου. Ένα μαγικό κόλπο αποτελείται από τρία μέρη. Την “υπόσχεση”, την “στροφή” και το “πρεστίζ”. Αυτά ακριβώς τα τρία βήματα ακολούθησε και το "δίδυμο των μάγων".

"Η υπόσχεση" αντιπροσωπεύει την αρχική φάση του κόλπου, όπου ο μάγος δημιουργεί μια βασική γραμμή ή εισάγει ένα φαινομενικά συνηθισμένο αντικείμενο, μια κατάσταση ή μια προϋπόθεση. Αυτή η φάση δημιουργεί μια αίσθηση κανονικότητας και θέτει τις προσδοκίες του κοινού, κάνοντάς το συχνά να πιστεύει ότι δεν συμβαίνει κάτι εξαιρετικό. Ό,τι ακριβώς έκανε και το δίδυμο Αλόνσο-Ρόλφες, από τη στιγμή που ανέλαβε ο Ισπανός, ή αν θέλετε από τη στιγμή που του έδωσε τα ηνία ο Ρόλφες. Οι μεθοδικές κινήσεις του Ρόλφες στο “παρασκήνιο”, με προσεκτικές επιλογές παικτών και σωστές πωλήσεις, αλλά και η τακτική μαεστρία του Τσάμπι, ενώ η Μπάγερ “χαροπάλευε” τέτοια εποχή πέρυσι, δεν ήταν σε καμία περίπτωση ορατές και δεν άφηναν επουδενί τρόπο να υπονοηθεί ότι κάτι πολλά υποσχόμενο έρχεται.

"Η στροφή" είναι η κομβική στιγμή στο κόλπο όπου συμβαίνει κάτι απροσδόκητο και εξαιρετικό. Περιλαμβάνει μια ξαφνική αλλαγή, εξαφάνιση ή μεταμόρφωση που αμφισβητεί την αντίληψη του κοινού για την πραγματικότητα. Η "Στροφή" δημιουργεί έκπληξη και θαυμασμό και συχνά αφήνει το κοινό σε κατάσταση σύγχυσης ή δέους. Η “στροφή” ήταν η σεζόν που διανύουμε και έτσι ενώ λοιπόν κανείς δεν το είχε δει να...έρχεται, η Μπάγερ παρουσιάστηκε 100% αλλαγμένη. Μιλάμε για μια καλοκουρδισμένη, ανίκητη ποδοσφαιρική μηχανή, που σφίζει υγεία εντός και εκτός του γηπέδου και που υπάρχει η βεβαιότητα ότι αυτό θα συνεχιστεί σε βάθος χρόνου. Η παρουσία του Τσάμπι και του χρόνου, αλλά και η λογική Ρόλφες, “πουλάω έναν καλό για να πάρω με τα χρήματα αυτά τρεις”, δείχνει πως θα πορευθούν και μελλοντικά οι “ασπιρίνες”, χωρίς να εξαρτώνται από το πόσο θα μείνει ο ισπανός στον πάγκο!

Και πάμε στο φινάλε του κόλπου!Το "πρεστίζ" είναι το τελικό μέρος του κόλπου, όπου ο μάγος παρέχει μια λύση που αποκαλύπτει τα κρυμμένα μυστικά και αποκαλύπτει την πραγματική φύση της ψευδαίσθησης. Παρέχει ένα ικανοποιητικό συμπέρασμα που δένει τα πάντα μαζί, αφήνοντας το κοινό έκπληκτο και θαυμάζοντας την ικανότητα και τη δημιουργικότητα του μάγου. Εδώ φυσικά δεν μιλάμε για ψευδαίσθηση αν και έτσι θα αισθάνθηκαν οι φίλοι της ομάδας, στο 5-0 επί της Βέρντερ (ομάδα που έπαιξε για χρόνια επίσης ο Ρόλφες), όταν κατακτήθηκε ο 1ος τίτλος στα σχεδόν 120 χρόνια ιστορίας που μετρά η ομάδα. Ήταν το τέλειο κόλπο. Η τέλεια παρουσίαση, που κράτησε το κοινό με το στόμα ανοιχτό, μέχρι το τέλος.

Το κοινό θαύμασε την ικανότητα και τη δημιουργικότητα του μάγου Τσάμπι Αλόνσο, αλλά όπως προείπα, ήταν μαγικό για...δύο. Μπορεί το μαγικό κόλπο να άργησε για 20 χρόνια και μια αιωνιότητα, αλλά με δεδομένο το ιστορικό του Ρόλφες οι φίλοι της Μπάγερ μπορούν να στοιχηματίσουν με ασφάλεια ότι έχουν πολλά ακόμη να έρθουν στο μέλλον.

The moment Bayer Leverkusen fans stormed the pitch after WINNING their first ever Bundesliga…😱😱