Κατακρεουργημένη μέσα σε μια λίμνη αίματος εντοπίστηκε τον Οκτώβριο του 2017 η 32χρονη Δώρα Ζέμπερη, στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, λίγα μέτρα μακριά από το μνήμα του παιδικού της φίλου, που είχε φύγει λίγους μήνες πριν από τη ζωή σε εργατικό δυστύχημα.

*Διαβάστε εδώ: Μικρή Άννυ: Η φρικτή δολοφονία της 4χρονης από τον ίδιο της τον πατέρα (Βίντεο)

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, η 32χρονη εφοριακός δέχθηκε συνολικά 14 μαχαιριές στην πλάτη, τον θώρακα και την κοιλιά, ενώ έφερε και αμυντικά τραύματα στα χέρια, τα οποία κατέδειξαν την προσπάθειά της να ξεφύγει από τον δολοφόνο της.

dora_zemberi_dolofonia
Η 32χρονη εφοριακός Δώρα Ζέμπερη


Την πρώτη μαχαιριά φαίνεται πως τη δέχθηκε πισώπλατα, ενώ καθόταν στο πεζούλι δίπλα στον τάφο του παιδικού της φίλου.

Ωστόσο, οι κηλίδες αίματος που εντόπισαν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών, μόλις έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος, τους έκανε να εκτιμήσουν πως ο δράστης κυνήγησε αρκετά την άτυχη Δώρα, η οποία όμως δεν πρόλαβε να ζητήσει βοήθεια.

Έναν μήνα μετά και έπειτα από εντατικές έρευνες των αστυνομικών Αρχών, συνελήφθη τελικά ο δολοφόνος της 32χρονης εφοριακού και ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημά του.


Αμφιβολίες για το κίνητρο της δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη

Ο 58χρονος Μανώλης Σοροπίδης, ο οποίος ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών, φέρεται να ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του ότι το κίνητρό του ήταν η ληστεία.

manolis_soropidis_dolofonia_doras_zeberi
Ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη, Μανώλης Σοροπίδης


Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος του πατέρα της 32χρονης, Απόστολος Λύτρας, ο δράστης αφαίρεσε τη ζωή της Δώρας για 25 ευρώ, καθώς όπως ο ίδιος ομολόγησε, η τσάντα της περιείχε μόλις 5 ευρώ, ενώ για 20 ευρώ πούλησε το κινητό της τηλέφωνο αργότερα σε κατάστημα στην Ομόνοια.

Σύντομα, όμως, ο 58χρονος αναίρεσε όσα είχε ισχυριστεί μέχρι τότε και υποστήριξε στη συμπληρωματική απολογία του στον ανακριτή ότι η δολοφονία της εφοριακού ήταν στην ουσία ένα συμβόλαιο θανάτου

Ο νέος ισχυρισμός που προέβαλε ο Μανώλης Σοροπίδης, δεν κατάφερε να πείσει την εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η οποία ζήτησε την ενοχή του, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Τελικά, σε πρώτο βαθμό, του επιβλήθηκε η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα και καταδικάστηκε σε δις ισόβια. Η πρωτόδικη ποινή για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη επικυρώθηκε και από το Εφετείο.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια της 32χρονης πιστεύει ότι το έγκλημα είναι πολύ πιθανό να σχετίζεται με τις υποθέσεις που η ίδια χειριζόταν στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Πειραιά, όπου εργαζόταν από το 2013 ως ελεγκτής.

Μάλιστα, στις καταθέσεις τους στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, οι συγγενείς και οι συνάδελφοι της, αναφερόμενοι στις τελευταίες της ημέρες, περιέγραψαν πως την είχε κυριεύσει το άγχος και η ανησυχία.

«Δεν πιστεύω πως το έγκλημα έγινε για να της πάρει τα 5 ευρώ και την τσάντα. Την παρακολουθούσε μάθαμε, γύριζε γύρω από το σπίτι μας. Δεν είμαι σίγουρη ότι το έκανε για να πάρει ναρκωτικά. Μπορεί κάποιος να τον έβαλε να το κάνει. Γιατί μου σκότωσε το παιδί μου;», είπε η μητέρα της Δώρας, κατά την κατάθεσή της στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

mitera_doras_zeberi
Η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη

Αντίθετα, ο προϊστάμενος της είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο η δολοφονία της υφισταμένης του να συνδέεται με κάποια υπόθεση, ενώ είχε επισημάνει πως εάν αυτή δεχόταν απειλές, θα τον είχε ενημερώσει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0rfz957pay1)