Την εν Ελλάδι παρουσία του, προκειμένου να μιλήσει σε κοινό Αλβανών συμπατριωτών του, ενόψει των εκλογών του 2025 προανήγγειλε μέσω Facebook ο Έντι Ράμα.

Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει ότι οι διπλωματικές επαφές των τελευταίων ημερών δεν απέδωσαν τα προσδοκόμενα. Έτσι εν μέσω προεκλογικής περιόδου ο Αλβανός πρωθυπουργος θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στην Αθήνα, προσφέροντας ενα πολύτιμο δώρο στους Βελόπουλο, Νατσιό και στα αλλά κομματίδια που κινούνται δεξιά της ΝΔ. Κατά κοινή παραδοχή η παρουσία Ράμα κάνει τεράστια (προεκλογική) ζημιά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το «όχι» του δημάρχου Γαλατσιου Γιώργου Μαρκόπουλου να παραχωρήσει χώρο του Δήμου για την εκδήλωση Ράμα, τελικώς βρέθηκε πρόθυμος φορέας προκειμένου να τους παραχωρήσει χώρο για την προεκλογική τους φιέστα. Με βάση τα όσα προκύπτουν από το σχετικό ρεπορτάζ η Αλβανική πρεσβεία έχει απευθυνθεί στην διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, καταθέτοντας σχετικό αίτημα για την παραχώρηση του χώρου . Αν κρίνουμε από τις μέχρι και τώρα διαρροές , αλλά κυρίως από την βεβαιότητα Ράμα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, σε αντίθεση με τον δήμαρχο Γαλατσιου, η πρόεδρος του ΣΕΦ Χριστινα Τσιλιγκιρη, έκανε δεκτό το αίτημα της Αλβανικής πλευράς.

Η ανακοίνωση του Έντι Ράμα

«Υπενθυμίζω σε όσους από εσάς βρίσκεστε στην Ελλάδα, ότι στις 12 Μαΐου ξεκινάμε από την Αθήνα το ανοιξιάτικο ταξίδι στη διασπορά... θα ήταν ιδιαίτερη χαρά να συναντηθούμε, εύχομαι σε όλους καλό Σαββατοκύριακο» έγραψε στην ανάρτηση ο Αλβανός πρωθυπουργός, την οποία συνοδεύει με βίντεο από προηγούμενες επισκέψεις του στη χώρα μας.