Η Τελετή της Αποκαθήλωσης στο Άλσος Φιλαδέλφειας τελέστηκε μέσα σε κλίμα κατάνυξης σήμερα, Μ. Παρασκευή, χοροστατούντος του μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ.

Τον μητροπολίτη πλαισίωναν ο πρωτοσύγκελλος της μητροπόλεως, Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Φιλαδελφείας και οι ιερείς του Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Νέας Μαδύτου.

Πλήθος κόσμου είχε σπεύσει από το πρωί στο Άλσος, ώστε να παρευρεθεί και να συμμετάσχει στην Ιερή Ακολουθία, η αναπαράσταση της οποίας έγινε στη λίμνη του Άλσους με τη δέουσα εκκλησιαστική ιεροπρέπεια που απαιτούν οι ημέρες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d104dp7ui7x5)

Μεταξύ των πιστών, συμμετείχαν ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας κ. Ιωἀννης Τομπούλογλου, οι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Γιώργος Αυτιάς και Νόνη Δούνια, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού  Σταυρού κ. Αυγερινός και πολλοί άλλοι.

Ο μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, στο σύντομο λόγο του, ευχαρίστησε τους ιερείς του Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου για την άρτια διοργάνωση της Τελετής, καθώς και τη Φιλαρμονική του δήμου Νέας Ιωνίας, που απέδωσε με άκρα κατάνυξη τα επίκαιρα μελωδήματα της ημέρας.

Ιδιαίτερη κατάνυξη προσέδωσε και η παρουσία νέων παιδιών και κοριτσιών ως μυροφόρες, που συνοδοιπορούσαν της ιερατικής πομπής, συμπληρώνοντας την όλη εικόνα της Τελετής.

Απόψε το βράδυ, στις 21:00, εντός της λίμνης του Άλσους, θα τελεστεί η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου.

 

Πηγή: ikivotos.gr