Ένας 44χρονος από τη Θεσσαλονίκη κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή απειλή και εξύβριση και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, με το δικαστήριο να του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και όσα κατέθεσε η νεαρή γυναίκα στο δικαστήριο, το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στις 29 Απριλίου, όταν συναντήθηκε με τον 44χρονο προκειμένου να πάνε το παιδί τους στον γιατρό. Στην επιστροφή, της ζήτησε να αποσύρει την μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και όταν εκείνη αρνήθηκε εξηγώντας του ότι δεν το επιθυμεί και πως διώκεται αυτεπάγγελτα, τότε ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε λεκτικά και την απείλησε πως θα την καταστρέψει και ότι θα της προκαλέσει κακό.

Θεσσαλονίκη: " Με χτύπησε με πολύ μανία, ήταν πάντα επιθετικός"

«Μου ζήτησε να πω ψέματα στο δικαστήριο ότι δεν είχαμε δεσμό αλλά ότι βρεθήκαμε μόλις δύο φορές και έτσι προέκυψε η εγκυμοσύνη. Του είπα ''αποκλείεται'' και τότε τρελάθηκε, άρχισε να ουρλιάζει μπροστά στο παιδί. ''Αν δε την πάρεις πίσω θα σου καταστρέψω ό,τι έχει και δεν έχεις, δεν είναι απειλή είναι προειδοποίηση. Θα δεις τι θα πάθεις''», είναι μόνο μερικά από αυτά που μου είπε. Αισθάνομαι έντονο φόβο και είμαι σίγουρη ότι αυτός ο άνθρωπος θα κάνει κακό σε εμένα και στο παιδί μου. Δε φοβάμαι μόνο για τη δική μου τη ζωή αλλά και του παιδιού μου. Είμαι πεπεισμένη ότι αυτός ο άνθρωπος θα με εκδικηθεί κάποια στιγμή. Τον θεωρώ επικίνδυνο», κατέθεσε η 24χρονη.

Μιλώντας για τον ξυλοδαρμό που κατήγγειλε ότι δέχθηκε από τον κατηγορούμενο, μόλις δύο εβδομάδες αφότου γέννησε το παιδί τους, η γυναίκα ανέφερε στους δικαστές ότι έγινε στις 14 Φεβρουαρίου, όταν βρέθηκαν στο σπίτι του 44χρονου. «Είχαμε τρία χρόνια σχέση αλλά δε συγκατοικούσαμε, μέναμε κάποια βράδια μαζί. Εκείνη την ημέρα βρεθήκαμε στο σπίτι του και με χτύπησε πάρα πολύ άσχημα. Με χτύπησε με πολύ μανία, ήταν πάντα επιθετικός αλλά πρώτη φορά με χτύπησε. Στο παρελθόν με έβριζε και με απειλούσε. Τότε κάλεσα την αστυνομία και μετά εξετάστηκα από ιατροδικαστή. Το κατήγγειλα την επόμενη μέρα και σχηματίστηκε δικογραφία», ανέφερε η 24χρονη, τονίζοντας ότι εκκρεμεί η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Θεσσαλονίκη: "Η γυναίκα έχει εμμονή μαζί μου, για αυτό κράτησε και το παιδί"

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι με την πρώην σύντροφό του είχαν συχνούς καβγάδες καθώς όταν διατηρούσαν σχέση εκείνος ήταν παντρεμένος, έχοντας δύο παιδιά με τη σύζυγό του και με δεδομένο αυτό και τη διαφορά ηλικίας, δεν επιθυμούσε να κρατήσει η νεαρή γυναίκα το παιδί που εγκυμονούσε.

«Προσπαθώ να την πλησιάσω ξανά για το παιδί μας αλλά εκείνη απομακρύνει. Είναι ψέματα ότι την απείλησα, παραδέχομαι ότι της ζήτησα να πάρει πίσω την καταγγελία. Γνωριστήκαμε όταν ήμουν παντρεμένος και κάναμε σχέση. Εκείνη τελείωνε το πανεπιστήμιο και επρόκειτο να κάνει μεταπτυχιακά στο εξωτερικό, εγώ δεν ήθελα γάμους και σοβαρή σχέση. Στην αρχή δεν υποστήριζα την απόφασή της να κρατήσει το παιδί γιατί έχω δύο κορίτσια από τον γάμο μου και για αυτό με χώρισε», ανέφερε αρχικά, ενώ στη συνέχεια έδωσε τη δική του εκδοχή για το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό που κατήγγειλε η 24χρονη.

«Γενικά είχαμε πάρα πολύ έντονη ερωτική ζωή και στις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ήρθε στο σπίτι μου για να περάσουμε καλά. Όλα έγιναν πάνω στο σεξ και όχι έτσι όπως το λέει εκείνη. Πάντα κάναμε άγριο σεξ, αυτό της άρεσε, όπως και εκείνη την ημέρα. Η γυναίκα έχει εμμονή μαζί μου, για αυτό κράτησε και το παιδί. Μαλώσαμε γιατί είδε κάποια μηνύματα στο κινητό μου και μόλις την έδιωξα, κατέβηκε κάτω, κάλεσε την αστυνομία και είπε ότι την χτύπησα», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση σχετικά με την καταγγελία της 24χρονης για τον ξυλοδαρμό της από τον κατηγορούμενο, αναμένεται να εκδικαστεί το επόμενο διάστημα.