Δικογραφία σε βάρος των 28 ατόμων που βρέθηκαν μέσα στη Νομική Σχολή που τελούσε υπό κατάληψη από χθες το βράδυ, σχηματίζουν οι αστυνομικοί. Πρόκειται για 18 γυναίκες και 10 άνδρες. Από τις γυναίκες μάλιστα, ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως οι 8 εξ αυτών είναι αλλοδαπές, δεν είναι φοιτήτριες, ούτε καν μένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Πρόκειται για τρεις Γαλλίδες, δύο Γερμανίδες, δύο Ιταλίδες και μια Αγγλίδα.

Η παρουσία τους στην ομάδα των καταληψιών ερευνάται από τις αρχές με ιδιαίτερη προσοχή αφού φαίνεται πως δεν έχουν απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές. Κάποιοι εκ των συλληφθέντων, δηλώνουν φοιτητές, χωρίς όμως μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί.

Οι προσαχθέντες μαζί με τουλάχιστον 50 ακόμη άτομα εισέβαλαν χθες το βράδυ στη Νομική Σχολή, κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων για το Παλαιστινιακό. Φρόντισαν να κλειδώσουν με λουκέτα και αλυσίδες τις εξώπορτες της σχολής και εν συνεχεία, έστησαν σκηνές στο προαύλιο. Στο εσωτερικό της σχολής όμως, οι νεαροί προξένησαν αρκετές καταστροφές. Έσπασαν γραφεία και πόρτες, έβαψαν τοίχους με σπρέι ενώ φαίνεται πως προξένησαν φθορές και σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Σήμερα το πρωί, αστυνομικοί των ΜΑΤ προχώρησαν στην παραβίαση των κλεισμένων θυρών και εντόπισαν στο εσωτερικό της Σχολής τους 28 τους οποίους και προσήγαν. Επίσης, κατά την διάρκεια των ελέγχων εντόπισαν σημαίες αντιεξουσιαστών, πανό, στειλιάρια, κράνη, αντισφυξιογόνες μάσκες, σπρέι και άλλα αντικείμενα τα οποία μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την αναζήτηση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού. Σε βάρος των 28 συλληφθέντων, σχηματίζεται δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών.