Ένα... παιχνίδι με τα γκάλοπ ενόψει ευρωεκλογών φαίνεται πως είναι σε πλήρη εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ, με τα προγνωστικά για τους υποψήφιους και το ποιος προπορεύεται στη «μάχη του σταυρού» να αλλάζουν δραματικά από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr.

Είναι ενδεικτικό ότι σε ένα από τα γκάλοπ αυτά βλέπουμε την Σοφία Μπεκατώρου να προπορεύεται, με τους Νίκο Παππά, Νικόλα Φαραντούρη, Βασίλη Κασσελάκη, Γιώργο Τσίπρα και Κώστα Αρβανίτη να ακολουθούν.

Σε μια άλλη δημοσκόπηση, όπως σημειώνει η στήλη, τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά με τον Κώστα Αρβανίτη να προηγείται, ενώ ενδεικτικά η Σοφία Μπεκατώρου είναι τέταρτη, με τις Έλενα Κουντουρά και Δώρα Αυγέρη να «βγαίνουν» στον αφρό (ενώ οι υποψηφιότητές τους δεν έδειχναν να ξεχωρίζουν), ακολουθώντας αντίθετη πορεία σε σχέση με τον Γιώργο Τσίπρα, που ξαφνικά... χάνεται στο σωρό.

Βέβαια, όπως λένε οι κακές γλώσσες, όλα τα παραπάνω μάλλον είναι επιθυμίες και παραγγελίες της Κουμουνδούρου, παρά σφυγμομετρήσεις που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Τι αναφέρει η στήλη Big Mouth

– Πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ το παιχνίδι για τις μετρήσεις των υποψήφιων ευρωβουλευτών αποκτά μια άγρια… ομορφιά! Γκάλοπ βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προφανώς πειραγμένα, αν κρίνει κανείς τη σειρά προτίμησης που εμφανίζεται κάθε φορά. Έτσι, σε ένα από αυτά έχουμε και λέμε: Μπεκατώρου 56%, Παππάς 45%, Φαραντούρης 42%, ο ξάδερφος Κασσελάκης 40%,Τσίπρας 33%, Αρβανίτης 33% κ.ά. (παρεμπιπτόντως στη μέτρηση αυτήν «θάβονται» η Κουντουρά και η Αυγέρη…).

Σε μια άλλη παράλληλη δημοσκόπηση έρχονται τα πάνω κάτω: ο Αρβανίτης πρώτος με 46% και έπονται Παππάς 40% Φαραντούρης 38%, Μπεκατώρου (πολύ πεσμένη εδώ…) 35% και δύο «αναστημένες», η Κουντουρά 32% και η Αυγέρη 26%. Σε αυτήν εξαφανίζεται ο ξάδερφος Τσίπρας… Τώρα οι κακές γλώσσες λένε ότι τα αποτελέσματα αυτά εκφράζουν περισσότερο επιθυμίες (και παραγγελίες), παρά πραγματικές τάσεις. Ωστόσο, ας κάνουμε υπομονή, γιατί εξ όσων πληροφορούμαι έρχονται κι άλλες «έγκυρες» μετρήσεις.