Όνειρο ήταν και... πάει. Οι Μιλγουόκι Μπακς μπορεί να ξεκίνησαν τη σεζόν με βλέψεις ακόμη και για πρωτάθλημα βασιζόμενοι στο δίδυμο των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντάμιαν Λίλαρντ όμως μετά τον τραυματισμό του "Greek Freak", είδαν τη σειρά με την Ιντιάνα να δυσκολεύει αρκετά και στο τέλος γνώρισαν πικρό αποκλεισμό. Οι Πέισερς ήταν για ακόμη ένα ματς απίθανοι επιθετικά και με όπλο τις βοήθειες από τον πάγκο, έκαναν το 4-2 κερδίζοντας τα 'Ελάφια" με 120-98 και έκλεισαν ραντεβού στα ημιτελικά της Ανατολικής Περιφέρειας του NBA.

Οι Μπακς δεν είχαν Γιάννη, άμυνα και πάγκο και γνώρισαν την ήττα-αποκλεισμό από τους πολυδιάστατους Πέισερς

Οι Μπακς μπορεί να ξεκίνησαν αρκετά καλά το παιχνίδι με τον Λίλαρντ (28 πόντοι, 4/12 τρίποντα, 10/10 βολές, 4 ασίστ) να μπαίνει ζεστός - παρά το ότι δεν ήταν στο 100% - όμως αμέσως είδαν τον πάγκο των Πέισερς να κάνει τη διαφορά και να δίνει διψήφιο προβάδισμα στους γηπεδούχους από νωρίς στη δεύτερη περίοδο. Έκτοτε η Ιντιάνα δεν κοίταξε ποτέ πίσω και έφτασε στη νίκη.

Το δίδυμο των Τι Τζέι ΜακΚόνελ (20 πόντοι, 5/7 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 4/4 βολές, 9 ασίστ, 4 κλεψίματα) και Όμπι Τόπιν (21 πόντοι, (5/5 δίποντα, 3/10 τρίποντα, 2/2 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ) έκανε τη διαφορά από τον πάγκο. Οι βοήθειες της second unit ήταν και αυτές που έκαναν τη διαφορά (50-10 οι πόντοι από τον πάγκο) καθώς στο πρώτο ημίχρονο ο Ντοκ Ρίβερς είχε πάρει από τους αναπληρωματικούς του μόλις μία βολή (του Γκαλινάρι). Ο Ταϊρίς Χαλιμπέρτον (17 πόντοι, 2/10 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 10 ασίστ) ήταν για ακόμη μια φορά "οικονομικός" έχοντας κάνει σπουδαία δουλειά στο πρώτο ημίχρονο, παρά την αστοχία του από την περίμετρο..

Από πλευράς Μιλγουόκι πέραν του Λίλαρντ, οι Λόπεζ (20 πόντοι, 7/10 δίποντα, 6/9 βολές, 5 ριμπάουντ), Πόρτις (20 πόντοι, (7/16 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 3/7 βολές, 15 ριμπάουντ, 2 ασίστ) και Μίντλετον (14 πόντοι, 5/11 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1/1 βολή, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα) ήταν μεν καλοί επιθετικά, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους αμυντικά. Ειδικά ο "splash mountain" έφθειρε τον Μάιλς Τέρνερ αλλά δεν μπόρεσε επ' ουδενί να βρει τις απαντήσεις στον πολύ πιο κινητικό και γρήγορο Τόπιν.

Milwaukee Bucks vs Indiana Pacers Full Game 6 Highlights | May 2 | 2024 NBA Playoffs

Οι Ιντιάνα Πέισερς είναι λοιπόν η ομάδα που πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά της Ανατολικής Περιφέρειας του NBA, κλείνοντας ραντεβού με τους Νιου Γιορκ Νικς που απέκλεισαν τους Σίξερς μέσα στη Φιλαδέλφεια. Μια επική μονομαχία Χαλιμπέρτον - Μπράνσον είναι προ των πυλών.

Πλέον οι Μπακς ξεκινούν το χτίσιμο της ομάδας της νέας σεζόν με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να συνεχίζει τις θεραπείες του και εμάς να προσευχόμαστε όλα να πάνε καλά για να τον έχουμε στο προ-ολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ.

Τα δωδεκάλεπτα33-24, 59-47, 93-78, 120-98