Το έλεγαν και το πίστευαν, ακόμη και μετά από πολύ δύσκολες ευρωπαϊκές βραδιές του Ολυμπιακού. “Ναι, αυτός ο Ολυμπιακός μπορεί να κατακτήσει μια μέρα ευρωπαϊκό τρόπαιο”.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Κριστιάν Καρεμπέ είναι ίσως οι δύο άνθρωποι του οργανισμού του Ολυμπιακού που έχουν έναν παραπάνω λόγο να αισθάνονται περισσότερο περήφανοι και συγκινημένοι για το θαύμα που ζουν τους τελευταίους μήνες εκατομμύρια μέλη της “ερυθρόλευκης” οικογένειας, απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη. Αυτό το αδιανόητο ποδοσφαιρικό έπος που έχει φέρει τον Ολυμπιακό ένα βήμα από την παρουσία του στον τελικό του Europa Conference League.

Ήταν, βλέπετε, οι δύο άνθρωποι που – περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον – δεν σταμάτησαν ποτέ να ονειρεύονται! Δεν σταμάτησαν ποτέ να εργάζονται σκληρά, να παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις για να δώσουν σάρκα και οστά στο πιο τρελό όνειρο γενιών και γενιών φιλάθλων του Θρύλου του ελληνικού αθλητισμού.

Δεν σταμάτησαν ποτέ να πιστεύουν στο χτίσιμο ενός ολόκληρου οργανισμού που έμαθε από το 2010 να λειτουργεί σε ευρωπαϊκά πρότυπα σε επίπεδο υποδομών και οργάνωσης. Και περίμεναν υπομονετικά. Ανέμεναν τη μέρα που όλη αυτή η προσπάθεια, όλη αυτή η τεχνογνωσία, όλη αυτή η επένδυση δισεκατομμυρίων θα αποκτούσε σάρκα και οστά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0zhiw5mw4n5)

H ωριμότητα του Ολυμπιακού μετά το "έπος του Μπέρμιγχαμ" σε κάνει να αισιοδοξείς

Κανείς δεν γνωρίζει, εννοείται, αν ο Ολυμπιακός μπορέσει να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής το βράδυ της 29ης Μαΐου στην “Opap Arena” της Νέας Φιλαδέλφειας. Όπως πολύ εύστοχα υπογράμμισε από τα αποδυτήρια του “Βίλα Παρκ”, o “αρχιτέκτονας” του ευρωπαϊκού θαύματος, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, η μάχη της πρόκρισης βρίσκεται ακόμη στο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να απέκτησε ένα ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης, αλλά έχει απέναντι του την τέταρτη ομάδα της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη. Μια “ποδοσφαιρική μηχανή” που του χρόνου θα εκπροσωπεί την Αγγλία στο UEFA Champions League. Η Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι όχι μόνο δεν θα τα παρατήσει, αλλά θα “σκυλιάσει” για να ανατρέψει τα δεδομένα και να πάρει την πρόκριση μέσα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Γι’ αυτό οι… σαμπάνιες καλό είναι να μείνουν ακόμη στα ψυγεία.

Και, αν μη τι άλλο, η σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισε ο ίδιος ο Ολυμπιακός τη “θρυλική τεσσάρα” στο Μπέρμιγχαμ, φαντάζει ως η πιο αισιόδοξη νότα ενόψει της ρεβάνς.

Ο Ολυμπιακός της Ευρώπης να κάνει, ό,τι πράττει εδώ και... 14 χρόνια! 

Ο ρεαλισμός, βέβαια, δεν εμποδίζει κάθε μέλος των “ερυθρόλευκων” αποδυτηρίων να πιστεύει ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα ζήσει τη μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του συλλόγου. Ο Ολυμπιακός θα κάνει όλες αυτές τις μέρες που μεσολαβούν μέχρι την ιστορική ρεβάνς με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League, ό,τι ακριβώς πράττει όλα αυτά τα χρόνια από τη μέρα που ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε την διοικητική ηγεσία της ΠΑΕ: Θα ονειρευτεί, θα πιστέψει, θα παλέψει και στο τέλος θα δει αν θα γιορτάσει. Η δικαίωση έχει ήδη έρθει με το… όνειρο που ζει κάθε “ερυθρόλευκος” φίλαθλος.



Αλήθεια, τι να σκέφτονται σήμερα όσοι ειρωνεύονταν τα όνειρα του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Κριστιάν Καρεμπέ όλα αυτά τα χρόνια; Και το κυριότερο, πόσοι θα είχαν το σθένος και τα… άντερα (για να το πούμε στην ποδοσφαιρική αργκό) να κοιτάξουν τα μάτια τους δύο άνδρες και να τους πουν ντόμπρα “κύριοι, τελικά πόσο δίκιο είχατε που δεν σταματήσατε ποτέ να ονειρεύεστε”…