Ο αγώνας sprint της Formula 1 στο Μαϊάμι είχε τρακάρισμα στην εκκίνηση, εντυπωσιακά "τρενάκια" πολλών αυτοκινήτων, όμως όλα αυτά από την 8η θέση και κάτω. Στην κορυφή ο Μαξ Φερστάπεν πήρε τη νίκη καθώς δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον Σαρλ Λεκλέρ με το αυτοκίνητο ασφαλείας στον πρώτο γύρο να λειτουργεί υπέρ του Ολλανδού. Η μοναδική αλλαγή θέσεων έγινε ανάμεσα σε Ρικιάρντο και Πέρεζ με τον Αυστραλό να περνά στην εκκίνηση και τον Μεξικανό να ανακτά τη θέση του.

Ο Κάρλος Σάινθ είδε τον Πέρεζ να κάνει το κόλπο που ο ίδιος ο Ισπανός είχε κάνει πέρυσι στη νίκη του στη Σιγκαπούρη. Εν τέλει όμως ο Ρικιάρντο κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον οδηγό της Ferrari και χωρίς το DRS του πιλότου της Red Bull και κατέκτησε εντυπωσιακά την τέταρτη θέση.

Η μάχη της όγδοης θέσης ήταν συναρπαστική με τον Χάμιλτον εν τέλει να βγαίνει νικητής περνώντας Τσουνόντα και Μάγκνουσεν με τον Δανό να παίρνει από δύο ποινές 10 δευτερολέπτων. Με ποινή όμως κινδυνεύει και ο Χάμιλτον για παραβίαση του ορίου ταχύτητας στο pit lane, τη στιγμή που οι πιλότοι μάλιστα ήταν πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας.