Η ίντριγκα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Λατρεύουμε να… διχαζόμαστε για τα πάντα: Από την πολιτική και τον αθλητισμό μέχρι τη Eurovision! Μοιραία, λοιπόν, η αντιπαλότητα ΟλυμπιακούΠαναθηναϊκού στο μπάσκετ που ξεκίνησε να αναβιώνει μετά από μια "αδιάφορη" διετία (λόγω της ελεύθερης πτώσης του "τριφυλλιού") εκτόξευσε τους δείκτες του ενδιαφέροντος συνολικά για το άθλημα.

Ήρθε να… δέσει το γλυκό και με τη μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στο ΟΑΚΑ και ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι συγκρίσεων και ερωτημάτων: "Ποιος θα δικαιωθεί; Ο Μπαρτζώκας και οι Αγγελόπουλοι που άφησαν τον Έλληνα άσο να φύγει, ή ο Γιαννακόπουλος με τον Σλούκα που επέλεξαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους"; Συγχωρέστε μας που πάμε για πολλοστή φορά κόντρα στο ρεύμα, αλλά αμφότερες οι πλευρές έχουν δικαιωθεί εδώ και καιρό για την επιλογή τους, πόσο μάλλον τώρα που οι "αιώνιοι" πανηγυρίζουν την ταυτόχρονη πρόκρισή τους στο Final 4 της Euroleague που θα φιλοξενηθεί στο Βερολίνο. 

Η αξιολόγηση της μεταγραφής Σλούκα, έχει ήδη γίνει για όλους

Ό,τι κι αν συμβεί στη συνέχεια της σεζόν, η αξιολόγηση του περασμένου καλοκαιριού έχει ήδη ολοκληρωθεί. Προφανώς σε επίπεδο εντυπώσεων θα μετρήσει ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα και πολύ περισσότερο ποιος θα βρεθεί στον τελικό του Final 4 ή θα σηκώσει την κούπα της Euroleague, αλλά καμιά στρατηγική απόφαση δεν μπορεί να κριθεί από ένα σουτ, ένα ριμπάουντ, ένα λάθος. Κρίνεται και αξιολογείται από το κατά πόσο το σκεπτικό με το οποίο οδηγήθηκες σε μία απόφαση δικαιώθηκε σε βάθος χρόνου.

Τι έκαναν Μπαρτζώκας και Αγγελόπουλοι το καλοκαίρι; Δεν θέλησαν να διαταράξουν τις ισορροπίες των αποδυτηρίων του Ολυμπιακού προσφέροντας γη και ύδωρ σε έναν αθλητή που ήθελε να αισθάνεται ηγέτης στην ομάδα του. Να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος, να έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, να αντιλαμβάνονται άπαντες ότι είναι ο νούμερο ένα. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να προστατεύσει το δόγμα του "εμείς" που έχει χτίσει με ουκ ολίγες θυσίες τα τελευταία χρόνια και να μην ενδώσει στα ατομικά "θέλω" του Κώστα Σλούκα. Δικαιώθηκε πανηγυρικά! Καμιά ομάδα δεν θα μπορούσε να φτάσει στο Final 4 της Euroleague κουβαλώντας τόσα πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια μιας σεζόν.

Οι "ερυθρόλευκοι" το πέτυχαν παρουσιάζοντας μια ομάδα "Λερναία Ύδρα"! Το πέτυχαν γιατί "θωράκισαν" τις σχέσεις των παικτών στα αποδυτήρια. Και ο τρόπος που μεταχειρίστηκαν την υπόθεση Σλούκα, συνέβαλε πολύ στη διεύρυνση του μπασκετικού θαύματος που συντελείται στον Πειραιά.

Ο Σλούκας βρήκε στον Παναθηναϊκό το περιβάλλον που έψαχνε

Στην αντίπερα όχθη, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ουσιαστικά… παρέδωσε τα κλειδιά του νέου Παναθηναϊκού στον Εργκίν Αταμάν εκτός παρκέ και στον Κώστα Σλούκα μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Προσέφερε στον Έλληνα άσο ένα "μυθικό" συμβόλαιο για να τον πείσει να ντυθεί στα πράσινα και φυσικά να υποστεί την ψυχολογική δοκιμασία που συνοδεύει για κάθε τόσο μεγάλο αθλητή η μετακίνηση σε έναν "μισητό αντίπαλο".

Ο "Σλούκι Λουκ" από την πλευρά του βγήκε μπροστά! Ανέλαβε ευθύς εξαρχής δημόσια το βάρος της αναγέννησης του "Εξάστερου". Και την πιο κρίσιμη στιγμή (στη σειρά με τη Μακάμπι) πήρε από το χέρι τους συμπαίκτες του και τους οδήγησε στη Γη της Επαγγελίας.
Με κάθε ευκαιρία δείχνει να απολαμβάνει κάθε δευτερόλεπτο της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό. Στον Ολυμπιακό ουδέποτε δέθηκε τόσο πολύ με την «ερυθρόλευκη» εξέδρα. Πάντα ήταν ο νούμερο 2, ο νούμερο 3, ο νούμερο 4, ποτέ ο νούμερο 1.

Δεν δικαιώθηκαν τόσο ο ίδιος, όσο και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για την καλοκαιρινή τους συνεργασία; Στο μέγιστο βαθμό!
Μάταια ψάχνετε λοιπόν για χαμένους από τα γεγονότα του περσινού καλοκαιριού. Όλοι κερδισμένοι βγήκαν! Είναι τόσο απλό και ξεκάθαρο!

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Απογευματινή".