In order to fully operate this website you need to enable Javascript in your browser.
Σχετικά Άρθρα

Ο 8ος πολυτελής τόμος του Τσελεμεντέ το Σάββατο 16/3 ΔΩΡΕΑΝ στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

MEDIA, 10.03.2019 13:32 |

Parapolitika Newsroom


Ο 8ος τόμος με τις αυθεντικές συνταγές του Νικόλαου Τσελεμεντέ «ΣΑΛΑΤΕΣ - ΣΟΥΠΕΣ» ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με τα Παραπολιτικά!

Το Σάββατο 16 Μαρτίου μη χάσετε τον 8ο τόμο με τις αυθεντικές συνταγές του Νικόλαου Τσελεμεντέ «ΣΑΛΑΤΕΣ - ΣΟΥΠΕΣ».

Ο Νικόλαος Τσελεμεντές ήταν ο πρώτος που στα βιβλία του έδωσε τόσο εκτεταμένη παρουσία στις σαλάτες και φυσικά στις σούπες, τα κατεξοχήν πιάτα που αναδεικνύουν την ευρηματικότητα και βοηθούν κάθε επίδοξο σεφ να αντεπεξέλθει ακόμα και στις πιο απαιτητικές περιστάσεις, πολλές φορές με ότι υπάρχει στο ψυγείο! Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε τις αυθεντικές συνταγές του Νικόλαου Τσελεμεντέ για να ετοιμάσετε τις πιο υπέροχες σαλάτες και σούπες, με τα υλικά κάθε εποχής, αλλά και πεντανόστιμα πιάτα με ρύζι!

Απολαύστε:

• Bελουτέ σούπα λαχανικών
• Σαλάτα με αβοκάντο
• Ριζότο με φινόκιο
• Ψαρόσουπα με θαλασσινά
• Δροσερή σαλάτα με προσούτο
• Δίχρωμη σαλάτα με καλαμπόκι και τόνο
• Πράσινη σούπα με σπανάκι
• Mπρόκολο με σάλτσα γιαουρτιού
• Xταπόδι σαλάτα με λαχανικά
• Σαλάτα με ντομάτες και παντζάρια
• Πράσινη σαλάτα με τυρί
• Ρύζι φόρμας με μανιτάρια
& πολλές ακόμα!
Οι αυθεντικές συνταγές «δια χειρός» Ν. Τσελεμεντέ έρχονται στα χέρια σας, ανανεωμένες και προσαρμοσμένες στα σύγχρονα δεδομένα, για να τις απολαύσετε σε όλο τους το μεγαλείο! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι εκλεκτά υλικά και κέφι για δημιουργία!

Και η προσφορά ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! Συμπληρώστε τη συλλογή σας με τις κλασικές συνταγές του Νικόλαου Τσελεμεντέ αποκτώντας όλους τους νέους πολυτελείς, σκληρόδετους τόμους που ακολουθούν:
• Ψάρια -θαλασσινά
• Βασικές συνταγές
• Γλυκά
• Γιορτινά

Ποιος ήταν όμως ο Νικόλαος Τσελεμεντές;

Ο Νικόλαος Τσελεμεντές θεωρείται το σύμβολο της ελληνικής κουζίνας! Γεννήθηκε το 1878 στο χωριό Εξάμπελα της Σίφνου και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο. Αρχικά, δούλεψε σε συμβολαιογραφείο και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη μαγειρική, εργαζόμενος στο εστιατόριο του θείου του. Σπούδασε για ένα χρόνο μαγειρική στη Βιέννη και επιστρέφοντας εργάστηκε ως σεφ σε διάφορες πρεσβείες.

 

Έγινε γνωστός με το περιοδικό «Οδηγός Μαγειρικής», που άρχισε να εκδίδει το 1910 και το οποίο περιείχε εκτός από τις συνταγές, διατροφικές συμβουλές, διεθνή κουζίνα και νέα για τη μαγειρική. Το 1919 έγινε διευθυντής του ξενοδοχείου «Ερμής», ενώ τον επόμενο χρόνο έφυγε για την Αμερική, όπου δούλεψε σε μερικά απ’ τα ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου, κάνοντας παράλληλα και ανώτερες σπουδές μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και διαιτολογίας.

Τον Απρίλιο του 1926 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Οδηγός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής», που ήταν ο πρώτος ολοκληρωμένος οδηγός μαγειρικής στη χώρα μας. Το βιβλίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία και ανατυπώθηκε πάνω από δεκαπέντε φορές τις επόμενες δεκαετίες. Επέστρεψε οριστικά στην Αθήνα και ίδρυσε μία μικρή σχολή μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Το 1950 δημοσίευσε στα Αγγλικά ένα βιβλίο για την ελληνική μαγειρική («Greek Cookery»). O οδηγός μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής του Τσελεμεντέ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά «best seller» όλων των εποχών και το βιβλίο που μεγάλωσε γενιές και γενιές Ελλήνων! Έκτοτε κάθε βιβλίο μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στον τόπο μας αποκαλείται κοινώς «τσελεμεντές» και καθόλου άδικα! «Κανένα άλλο βιβλίο δεν εσκόρπισε εις την Ελληνικήν οικογένειαν τόσην ευτυχία», έλεγε ο Γρηγόριος Ξενόπουλος για τα περιοδικά και τα βιβλία του Νικολάου Τσελεμεντέ.