In order to fully operate this website you need to enable Javascript in your browser.

MEGA: Αµφιβολίες Βαρδή για το πλάνο του Μπόµπολα

MEDIA, 12.12.2016 10:57 |

Parapolitika Newsroom


Οι λόγοι που «φρενάρουν» και τον Μανώλη Καψή

Τοπίο στην οµίχλη θυµίζει η πορεία του Mega, καθώς, παρά το κλίµα ευφορίας που προσπαθεί να δηµιουργήσει η πλευρά Μπόµπολα, δεν υπάρχει η ίδια αίσθηση από το στρατόπεδο Βαρδι νογιάννη, που συµµετείχε στην καταβολή των δύο µισθών στους απλήρωτους εδώ και πολλούς µήνες εργαζοµένους του καναλιού.

Η «ανάσα» που πήραν δηµοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί από τους δύο µισθούς συµπληρώνεται µε πληροφορίες ότι, πέραν του δώρου Χριστουγέννων, το οποίο επίσης πρέπει να δοθεί µέχρι τις 20 ∆εκεµβρίου, είναι πιθανόν να έχει καταβληθεί έως το τέλος του χρόνου µισός ακόµα µισθός (ο αρχικός σχεδιασµός ήταν µέχρι τον Ιανουάριο ακόµη και µέχρι τέσσερις µισθοί), προκειµένου να δηµιουργηθούν οι συνθήκες που περιέγραψε προ ηµερών ο Φώτης Μπόµπολας: Το κανάλι να µπορεί στις 2 Ιανουαρίου να κάνει ένα νέο ξεκίνηµα, το οποίο θα περιλαµβάνει και ενηµερωτικό περιεχόµενο.

Ωστόσο, το εγχείρηµα αυτό παρουσιάζει τεράστιες δυσκολίες, µε κορυφαία την αµφιβολία που εκφράζεται από ανθρώπους της οικογένειας Βαρδινογιάννη για την ύπαρξη ενός βιώσιµου σχεδίου για τον σταθµό. «∆εν υπάρχει µέχρι στιγµής ένα στοιχειώδες business plan, το οποίο να παρουσιάζεται από τον Φώτη Μπόµπολα, για να ξέρουµε τα δεδοµένα», λένε χαρακτηριστικά πρόσωπα που ξέρουν τις σκέψεις της πλευράς Βαρδινογιάννη.

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Είναι ενδεικτικό ότι και ο ίδιος ο Μανώλης Καψής, ο οποίος βρίσκεται καθηµερινά στο κανάλι και δέχεται πιέσεις από οµάδα εργαζοµένων να βάλει µπροστά τις διαδικασίες για να υπάρξει σύντοµα και ενηµερωτική παρουσία του καναλιού, εµφανίζεται ιδιαίτερα σκεπτικός. «∆εν είναι καθόλου δεδοµένο ότι το Mega θα καταφέρει να επιβιώσει, ακόµα κι αν καταβληθεί το δώρο και µισός ακόµα µισθός», λένε συνοµιλητές του Μανώλη Καψή και εξηγούν, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, τους λόγους: n Οι µέτοχοι (δηλαδή Μπόµπολας και Βαρδινογιάννης, καθώς ο Σταύρος Ψυχάρης δεν συµµετείχε στη χρηµατοδότηση) ναι µεν επιθυµούν την επαναλειτουργία του καναλιού και στον ενηµερωτικό τοµέα, αλλά δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριµένο σχέδιο σε αυτή την κατεύθυνση. n Τα τηλεοπτικά συνεργεία όχι µόνο δεν έχουν βενζίνη για τα αυτοκίνητά τους, αλλά και αρκετά από τα αυτοκίνητα αυτά που είχαν αποκτηθεί µέσω leasing επιστραφεί στις εταιρείες, καθώς δεν είχαν πληρωθεί τα µισθώµατα.

Το σύστηµα ANPS, που αποτελεί ουσιαστικά τον κεντρικό «εγκέφαλο» του ειδησεογραφικού συστήµατος, είναι εκτός λειτουργίας, καθώς δεν έχουν πληρωθεί οι συνδροµές πολλών µηνών. n Απλήρωτες παραµένουν για µεγάλο διάστηµα και οι συνδροµές στα µεγάλα διεθνή πρακτορεία. n Εκκρεµεί η καταβολή ενός σηµαντικού ποσού για κατασχετήρια. n Εκκρεµεί η καταβολή ενός σηµαντικού ποσού στην Digea. n Υπάρχει εκκρεµότητα ακόµα και σχετικά µε το αν το Mega θα αδειοδοτηθεί µε τη διαδικασία που θα αποφασίσει το ΕΣΡ, δεδοµένων όλων των προαναφερθεισών συνθηκών.

«Κανένας δεν είναι αυτή τη στιγµή σε θέση να απαντήσει στο ερώτηµα από πού θα υπάρξει η χρηµατοδότηση του σταθµού, για να ανταποκριθεί σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις» εκµυστηρεύεται ο Μανώλης Καψής σε στενούς του συνεργάτες και προσπαθεί να µετριάσει το κλίµα αισιοδοξίας που κάποιοι καλλιεργούν, αλλά και να απαντήσει στις πιέσεις που δέχεται να βγάλει άµεσα στον «αέρα» ενηµερωτικό πρόγραµµα. Ο διευθυντής ειδήσεων του Mega προσπαθεί να «φρενάρει» τους βιαστικούς, καθώς το µόνο που έχει στη διάθεσή του στην παρούσα φάση, πέρα από την επιθυµία κάποιων εργαζοµένων να εργαστούν, έστω και µε τους δύο µισθούς που πήραν, συν το δώρο Χριστουγέννων, είναι κάποια «λινκ» για ένα υποτυπώδες δελτίο, όπως αυτό που έβγαινε µέχρι να σταµατήσει κάθε ενηµερωτική δραστηριότητα.

Σε αυτό το οµιχλώδες τοπίο, µια οµάδα εργαζοµένων επιµένει πως τώρα είναι η ώρα να υπάρξει όσο το δυνατόν µεγαλύτερη πίεση στους µετόχους για να πάρουν τις αποφάσεις τους και να θέσουν σε πλήρη επαναλειτουργία τον σταθµό. Αισιοδοξούν, µάλιστα, ότι αυτό µπορεί να συµβεί αµέσως µετά τις γιορτές.


TAGS: