In order to fully operate this website you need to enable Javascript in your browser.

Αναβλήθηκαν οι εκλογές στην ΑΣΟΕΕ - Ομαλά στις υπόλοιπες σχολές


Η φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ φαίνεται ότι «χρεώνεται» το φιάσκο

Ντόρος έχει δημιουργηθεί στην ΑΣΟΕΕ απο χθες το βράδυ εξαιτίας της αδυναμίας εύρεσης κατάλληλου χώρου ώστε να δειξαχθούν οι φοιτητικές εκλογές.

Οι εκλογές ήταν προγραμματισμένες για σήμερα και ο Σύλλογος, στον οποίο έχει αυτοδυναμία η παράταξη της ΠΑΣΠ, δεν κατάφερε να βρει χώρο για τη διεξαγωγή τους.

Οι φοιτητές θέλησαν να κάνουν τις εκλογές στο Ζάππειο, όπως και πέρυσι, αλλά δεν έστειλαν εγκαίρως τις εγγυητικές επιστολές με αποτέλεσμα να μη γίνει δεκτό το αίτημά τους, πράγμα που φαίνεται ότι βαραίνει τη φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ. Η διαδικασία έχει αναβληθεί αορίστως, επισημαίνει, με ανακοίνωσή της η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, καταγγέλοντας την ΠΑΣΠ για "ανικανότητα" να διασφαλίσει τις διαδικασίες του συλλόγου.

Δείτε την ανακοίνωση - καταγγελία της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ΑΣΟΕΕ:

"Για ακόμα μια φορά ο Φοιτητικός Σύλλογος βρίσκεται σε αδιέξοδο. Έχοντας ήδη 2 αποτυχημένες εκλογικές διαδικασίες (2014, 2015) οδεύουμε προς ολοταχώς προς μια τρίτη. Βρισκόμαστε μόλις λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες και η ‘αυτοδύναμη΄ παράταξη της ΠΑΣΠ δεν έχει καταφέρει να διασφαλίσει ούτε μία συνθήκη για την διεξαγωγή των εκλογών, με κυριότερη τον χώρο.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχουμε θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη χώρου που θα διασφαλίζει την αθρόα προσέλευση των φοιτητών που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Με αυτή τη σκέψη ως γνώμονα και με καθαρά δικιά μας πρωτοβουλία και θέληση πετύχαμε την ομαλή διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών τα τελευταία 2 έτη (2016 Πάρκο Ελευθερίας, 2017 Ζάππειο Μέγαρο).

Φέτος η ΠΑΣΠ θυμήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν ως ‘’αυτοδύναμη’’ παράταξη (με 6/11 έδρες στο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου) και παρακάμπτοντας κάθε είδους συνεννόησης επέλεξε να προσπαθήσει να διασφαλίσει μόνη της την διεξαγωγή των Φοιτητικών εκλογών. Μάλιστα ήταν τόσο σίγουρη για τις αν-ικανότητες της που έδρασε αυτόνομα αγνοώντας τόσο το καταστατικό του Συλλόγου όσο και την λογική την ίδια.

Συγκεκριμένα έκανε αίτημα στο Ζάππειο Μέγαρο πριν καν οριστικοποιηθεί η ημερομηνία των φετινών εκλογών, εν αγνοία του υπολοίπου συλλόγου, το οποίο αίτημα και εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΔΣ του Ζάππειου. Στη συνέχεια όμως τόσο η ΠΑΣΠ όσο και οι αρχές του Πανεπιστημίου επέδειξαν εγκληματική αδράνεια στην διεκπεραίωση των υποχρεώσεων που οριζόντουσαν για την έγκριση του χώρου. Εμείς σαν ΔΑΠ ενημερωθήκαμε από τρίτους σχετικά με αυτό το αίτημα ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρξε καμία απολύτως διάθεση να συζητηθούν ενναλακτικές καθώς και να τηρηθούν οι διαδικασίες του Συλλόγου.

Σαν ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΣΟΕΕ αναλογιζόμενοι την υπάρχουσα κατάσταση όσον αφορά την διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών και ως η φωνή της λογικής μέσα στο Πανεπιστήμιο αποφασίζουμε την μη συμμετοχή μας στο οποιοδήποτε θέατρο του παραλόγου παρουσιαστεί ως ‘’ Φοιτητικές Εκλογές 2018 ‘’. Κατ’ επέκταση οι εκλογές για φέτος δεν θα διεξαχθούν λόγω της μη ύπαρξης χώρου με την ευθύνη καταμερισμένη μεταξύ ΠΑΣΠ και αρχών πανεπιστημίου. Είμαστε υποχρεωμένοι να βρεθούμε μπροστάρηδες για την ανασύσταση του Φοιτητικού Συλλόγου της ΑΣΟΕΕ μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις που θα κατατεθούν και θα μας βγάλουν από μελλοντικά παρόμοια αδιέξοδα.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το γεγονός πως ως υπεύθυνη παράταξη καταβάλλαμε το 101% των προσπαθειών μας για την διεξαγωγή των εκλογών όπως και τα προηγούμενα 2 χρόνια. Όμως είμαστε ακόμα πιο περήφανοι για τις προσπάθειες των Δαπιτών μέσα στο Πανεπιστήμιο που σε όλη την διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς σταθήκαν υπεύθυνα και ανελλιπώς στο πλευρό του φοιτητή. Η στήριξη που απολαμβάνουμε, μας δίνει δύναμη και κατεύθυνση στο να καταφέρουμε να κάνουμε ριζοσπαστικές τομές στην ζωή του Πανεπιστήμιου."

Οι φοιτητικές εκλογές στις υπόλοιπες σχολές διεξάγονται ομαλά. Οι κάλπες άνοιξαν σε όλες τις σχολές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ ενώ τα μικρά προβλήματα που, έτσι κι αλλιώς, προκύπτουν κάθε χρόνο, επιλύονται άμεσα.

 

Σε ό,τι αφορά τη Νομική Αθηνών, η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση:

«Στη Νομική Αθηνών η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ πρότεινε και υλοποιεί τη διεξαγωγή των φετινών φοιτητικών εκλογών στο Ζάππειο. Το κατειλημμένο κυλικείο της σχολής έχει γίνει πολλές φορές ορμητήριο των παραβατικών, οι οποίοι εδώ και μέρες απειλούσαν τόσο φοιτητές όσο και την όλη διαδικασία. Οι φοιτητές δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποκύπτουμε στις πιέσεις των παραβατικών και των πολιτικών τους φίλων, δεν δεχόμαστε να ψηφίζουμε υπό το κράτος των απειλών τους.