In order to fully operate this website you need to enable Javascript in your browser.

Η Google ανακοίνωσε την πιο δημοφιλή συνταγή μαγειρικής για το 2017


Ποιο πιάτο κέρδισε τις προτιμήσεις των χρηστών του διαδικτύου.

Λίστες με εκπλήξεις και ανατροπές δίνει στη δημοσιότητα αυτές τις μέρες η Google. Σε πολλές από αυτές τις λίστες, οι πρώτες θέσεις είναι μη αναμενόμενες.

Η λίστα με τις συνταγές μαγειρικής που οι διαδικτυακοί χρήστες αναζήτησαν περισσότερο στη Google τη χρονιά που φεύγει έχει πραγματικό ενδιαφέρον.

Αυτό που πρέπει να ξεχάσετε είναι τα αβοκάντο και η λίστα με τα υγιεινά τρόφιμα...

Η απάντηση βρίσκεται σε ένα πιάτο που περιλαμβάνει κομμάτια κρέατος (συνήθως μοσχάρι), κρεμμύδια, μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα.

Η συνταγή για «μοσχάρι στρογκανόφ» ήταν αυτή που κέρδισε τους διαδικτυακούς χρήστες.

Ας δούμε τη συνταγή από τον Χριστόφορο Πέσκια...

Υλικά
500 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο*, κομμένο σε λε­πτές λωρίδες πάχους 1/2 εκατ.
2 κουτ. σούπας αλεύρι
50 ml ελαιόλαδο
200 ml ζωμός κότας ή λαχανικών
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή ξινόκρεμα ή σμετάνα (ξινή πηχτή κρέμα γάλακτος που βρίσκουμε σε ρωσικά παντοπωλεία και ντέλι)
1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές
12 μικρά αγγουράκια τουρσί, κομμένα στη μέση
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία
Ξεκινάμε ετοιμαζοντας τη γαρνιτούρα (χυλοπίτες, πατάτες τηγανητές ή ό,τι άλλο θέλουμε), γιατί το μαγείρεμα του φαγητού είναι σύντομο και καλό είναι το σερβίρουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Είναι προτιμότερο να φτιάξουμε το στρογγανόφ σε δύο δόσεις σε ένα τηγάνι διαμέτρου 28 εκατ., διαιρώντας στα δύο τα υλικά.

Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τις λωρίδες του κρέατος. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις λωρίδες κρέατος σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα (για περίπου 3-4 λεπτά). Προσθέτουμε τον ζωμό και τον πελτέ και ανακατεύουμε. Βράζουμε για 1 λεπτό. Μετριάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι ή την ξινόκρεμα και ζεσταίνουμε μέχρι ενωθεί με τα υγρά του φαγητού και να ζεσταθεί πολύ καλά.

Προσέχουμε να μη βράσει, γιατί θα κόψει. Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αγγουράκια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε στα πιάτα και συνοδεύουμε με χυλοπίτες ή με λεπτοκομμένες τηγανιτές πατάτες, όπως συνηθίζουν πολλοί στη Ρωσία.

*Συμβουλή: Αντί για μοσχαρίσιο φιλέτο, μπορούμε να το φτιάξουμε με φιλέτο από στήθος κοτόπουλου. Έτσι το κόστος του φαγητού θα είναι χαμηλότερο.