In order to fully operate this website you need to enable Javascript in your browser.

Κρουασάν σοκολάτα με κάστανο


Με πραλίνα φουντουκιού και μαρμελάδα κάστανο.

Υλικά
Για την ζύμη

Νωπή μαγιά 50 γρ.
Γάλα 250 ml χλιαρό
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ.
Βούτυρο 125 γρ. λιωμένο
Αυγά 2 τεμ. (1 κρόκος για το άλειμμα)
Ζάχαρη 3 κουταλιές σούπας

Για την γέμιση
Πραλίνα φουντουκιού του εμπορίου σε θερμοκρασία δωματίου
Μαρμελάδα κάστανο του εμπορίου


Οδηγίες

Λιώνουμε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα και λίγη ζάχαρη κι αφήνουμε να φουσκώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη, μαζί και τη μαγιά που φούσκωσε (εκτός τον έναν κρόκο αυγού που τον κρατάμε για το άλειμμα στο τέλος) και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου 45 λεπτά. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 4 ίσα κομμάτια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλό σχήμα.

Το κάθε κομμάτι ζύμης που ανοίξαμε το χαράζουμε στα 4 και μετά το κάθε τέταρτο στα 3 ώστε να σχηματιστούν 12 τρίγωνα (όπως στη φώτο παρακάτω). Αλείφουμε το κάθε τρίγωνο με πραλίνα φουντουκιού κι από πάνω με τη μαρμελάδα κάστανο.

Τα τυλίγουμε από τη φαρδιά προς τη στενή πλευρά και λυγίζουμε ελαφρώς τις άκρες ώστε να δώσουμε το σχήμα του κρουασάν. Τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με τον 1 κρόκο αυγού που κρατήσαμε αραιωμένο με λίγο νεράκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

* Μπορούμε με τον ίδιο τρόπο αντί για σοκολάτα και μαρμελάδα κάστανο, να γεμίσουμε τα κρουασάν μας με καραμέλα γάλακτος (του εμπορίου) ή με μπόλικη κανέλα και ζάχαρη.


TAGS: