In order to fully operate this website you need to enable Javascript in your browser.
Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο το καλύτερο για τον τόπο»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 17.02.2017 10:32 |
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:13:03|

Parapolitika Newsroom


Τσίπρας: «Φορέσατε την φανέλα των δανειστών-Προχωρήστε αν θέλετε σε πρόταση μομφής»

Στο «γήπεδο» της είχε σήμερα η Νέα Δημοκρατία την «μπάλα» της συζήτησης στη Βουλή  που εν τέλει εξελίχθηκε σε κόντρα κορυφής μεταξύ Μητσοτάκη-Τσίπρα, με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ προς την πρωθυπουργό για την εγκληματικότητα. Η συζήτηση ωστόσο, αλλά και η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών κορυφώθηκε μπαίνοντας και σε θέματα της επικαιρότητας όπως η καθυστέρηση στη  διαπραγμάτευση, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σόιμπλε, αλλά και οι κάλπες που για άλλη μια φορά «έριξαν την  αυλαία» στην κόντρα κορυφής που διεξήχθη στη Βουλή.  

Ο κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την πρώτη τοποθέτησή του στη Βουλή λέγοντας " ευτυχώς η εποχή σας τελειώνει" ενώ στο θέμα της "κάλπης" και της αποχώρησης της κυβέρνησης επανήλθε και στην δευτερολογία του σημειώνοντας "όσο πιο γρήγορα φύγετε, τόσο το καλύτερο για τον τόπο". Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε το ίδιο αιχμηρά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για προσπάθεια επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων σχετικά με την εγκληματικότητα, ενώ έκανε λόγο και συμφέροντα που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης στην πολιτική τακτική του, αφού όπως υποστήριξε "έχετε φορέσει την φανέλα των δανειστών", προκαλώντας τέλος την αντιπολίτευση να προχωρήσει σε πρόταση μομφής". 

 

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: "Είστε πρωθυπουργός ή προβοκάτορας";

Για την έξαρση της βίας, το «άβατο» των Εξαρχείων, αλλά και τις καθημερινές σχεδόν επιθέσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς από αγνώστους, κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή, προς τον Πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτώντας τον πρωθυπουργό, στην ΏΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, αναρωτήθηκε μέχρι πού φτάνουν οι ανοχές της κυβέρνησης απέναντι στα φαινόμενα βίας. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων την τοποθέτησή του:   «Η ασφάλεια των πολιτών είναι υποχρέωση του κράτους Δικαίου. Ίσως η σημαντικότερη. Είναι υπόθεση αξιοπρέπειας. Όποιος φοβάται δεν είναι πραγματικά ελεύθερος. Η οργανωμένη πολιτεία έχει υποχρέωση να εγγυάται την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των πολιτών. Από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στη εξουσία η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς και επικίνδυνα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και στη συνέχεια παρέθεσε σειρά από γεγονότα που αποδεικνύουν την αύξηση των ποσοστών εγκληματικότητας και επιθέσεων των δύο τελευταίων ετών κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε σειρά γεγονότων από επιθέσεις και βανδαλισμούς σε πολίτες, σε ομάδες κοινωνιών, αλλά και σε μέσα μαζικής μεταφοράς και σε ακυρωτικά μηχανήματα.

 Αναφερόμενος στα τελευταία γεγονότα επιθέσεων και βίας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε το περιστατικό της επίθεσης στον καθηγητή κ. Συρίγο, αλλά και στα φαινόμενα βανδαλισμών στα λεωφορεία, ενώ περιέγραψε και τις εικόνες ανομίας στα δικαστήρια, αναφέροντας το επεισόδιο στη δίκη της Χρυσής Αυγής.  

Εξάρχεια

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα Εξάρχεια. «Οι κάτοικοι στερούνται ακόμη και τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, γιατί έγινε επίθεση στο κατάστημα. Ο κόσμος φοβάται να πάει ακόμη και στο σούπερ μάρκετ γιατί κι εκεί γίνονται επιθέσεις. Όπως και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ που συχνά γίνεται στόχος των επιθέσεων. Πολεμικά όπλα, καλάζνικοφ, χρησιμοποιούνται από τρομοκρατικές οργανώσεις κατά πολιτών και αστυνομικών. Οι κάτοικοι των Εξαρχείων ζούνε σήμερα σε ένα ιδιότυπο γκέτο, με την ανοχή της κυβέρνησης. Η σπέκουλα ότι δήθεν εμάς δεν μας ενοχλεί η ελευθεριότητα των Εξαρχείων διότι εμείς είμαστε προοδευτικοί και οι άλλοι συντηρητικοί. Θα πρέπει όμως να προστατεύστε κύριοι και την ασφάλεια των πολιτών. Το φαινόμενο δυστυχώς δεν περιορίζεται μόνο στα Εξάρχεια. Ανάλογα φαινόμενα εμφανίζονται σε περιοχές όπως το, Ζεφύρι, Ασπρόπυρος, Νεόκτιστα Ασπροπύργου, όπου ανθεί η εγκληματικότητα. Κι εκεί τα αστυνομικά τμήματα είναι τραγικά υποστελεχωμένα. Αφήνεται απροστάτευτους τους κατοίκους αυτών των περιοχών.  

«Αφήνετε να εκκολαφθεί μια νέα γενιά τρομοκρατών»

Ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε την μέχρι σήμερα στάση της κυβέρνησης απέναντι στ’ αυτά τα φαινόμενα τονίζοντας: «Αναρωτιέμαι αν σ’ αυτή την Ελλάδα θέλετε να ζουν οι πολίτες της χώρας. Την μια μας λέτε ότι δεν αρκεί η αστυνόμευση, την άλλη ότι χρειάζεται μια… επιτροπή, να μελετήσει τις κοινωνικές συνθήκες της περιοχής… Αυτά δεν είναι απαντήσεις ουσίας. Σας ρωτάμε ευθέως λοιπόν, μπορείτε να προστατέψετε τους κατοίκους της χώρας; Η Ελλάδα σήμερα δυστυχώς είναι μια ακυβέρνητη χώρα. Η κατάσταση δεν ξεφύγει. Η κατάσταση έχει ξεφύγει εδώ και καιρό με την δική σας ανοχή. Η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από μια βαριοπούλα, είναι μικρή. Η θεωρία των σπασμένων παραθύρων έχει δοκιμαστεί πολλές φορές. Ένα σπασμένο παράθυρο σε μια γειτονιά είναι αρκετό για να φέρει την κλιμάκωση της βίας. Σε μια χώρα η οποία έχει πληρώσει πολύ βαρύ φόρο αφήνεται να εκκολαφθεί μια νέα γενιά τρομοκρατών».  

«Θα επανασυστήσουμε την ομάδα ΔΙΑΣ»

Αναφερόμενος στην έλλειψη αστυνόμευσης ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε και την επανασύσταση της ομάδας ΔΙΑΣ. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Για να υπηρετήσετε τις δικές σας ιδεοληψίες έχετε μειώσει την αστυνόμευση. Η ομάδα Δέλτα έχει καταργηθεί. Η ομάδα Δίας έχει λιγότερη παρουσία. Εμείς θα την επανασυστήσουμε όσο κι αν αυτό σας ενοχλεί».  

«Εμμονή με την δημόσια τάξη»

Λάβρος εμφανίστηκε ο κ. Μητσοτάκης επίσης και τα θέματα δημόσιας τάξης στα οποία δείχνει εμμονή η κυβέρνηση, ενώ όπως κατήγγειλε δείχνει ανοχή στα φαινόμενα βίας. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν ζούμε την εποχή της δικτατορίας, σταματήστε να προβοκάρετε καταστάσεις. Δεν χρειάζεται τόση εμμονή κατά της δημόσιας Τάξης. Το πρώτο που κάνατε όταν ήρθατε στην κυβέρνηση είναι να καταργήσετε τις φυλακές Τύπου Γ. Αυτοί που επωφελήθηκαν από αυτή την διάταξη ήταν οι τρομοκράτες».

Τι είστε κ. Τσίπρα; Πρωθυπουργός ή προβοκάτορας;  

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΝΔ. απεύθυνε ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό «Τα θύματα της πολιτικής σας είναι πλέον οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας. Πόσο καιρό ακόμη θα συνεχίσετε να αδιαφορείτε για τα γκέτο; Πότε θα δείξετε επιτέλους βούληση για να δείξετε ένα συγκροτημένο σχέδιο που να αντιμετωπίζει την αυξανόμενη εγκληματικότητα. Πείτε μας, τι είστε κ. Τσίπρα, Πρωθυπουργός ή προβοκάτορας; Με απάθεια κοιτάτε κάθε τρόλει που καίγεται. Εμείς δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα ακυβέρνητη. Λέμε ναι στο νόμο και όχι στο φόβο. Η κυβέρνηση της ΝΔ. θα αποκαταστήσει και το αίσθημα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης των Ελλήνων πολιτών. Συμβολίζετε κ. Τσίπρα μια εποχή κατάθλιψης. Ευτυχώς η εποχής σας τελειώνει».

Για τη διαπραγμάτευση

Σε σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών  εξελίχθηκε τελικά κατά το δεύτερο μέρος της ΩΡΑΣ του Πρωθυπουργού η συζήτηση τη Βουλή για την εγκληματικότητα με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα. Κατά την δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε την επιθετική επικοινωνιακή τακτική του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι «πρέπει να είστε πιο προσεκτικός στα όσα τον συμβουλεύουν οι άνθρωποί σας γιατί υποπέφτετε σε σφάλματα». Ο κ. Μητσοτάκης κληθείς να απαντήσεις για την συνάντηση Σόιμπλε, απάντησε πως όσα συζήτησε με τον κ. Σόιμπλε ήταν οι θέσεις της ΝΔ που εκφράζει δημόσια για όλα τα θέματα που αφορούν τη χώρα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για το θέμα της δραχμής ωστόσο σημειώνοντας «Οποιαδήποτε αναφορά στη δραχμή πρέπει να τελειώνει. Αυτή τη δήλωση δεν έκανα μόνο στην Ελλάδα, αλλά την έκανα και στο Βερολίνο. Εγώ έκλεισα το θέμα της δραχμής. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη και εκεί θα παραμείνει», ενώ συμπλήρωσε: «Μυστική ήταν η συνάντηση η δική σας κ. Τσίπρα με τον εκπρόσωπο της Ρότσιλντ» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καταγγελία του Αλέξη Τσίπρα, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συνάντηση για 70 λεπτά με τον Σόιμπλε, το περιεχόμενο της οποίας δεν έγινε γνωστό. «Υποπέφτετε σε σφάλματα κ. Τσίπρα, δεν ήταν μυστική η δική μου συνάντηση με τον Σόιμπλε, είχε ήδη ανακοινωθεί» συμπλήρωσε και αναφέρθηκε στα όσα διημείφθησαν μεταξύ τους στο Βερολίνο.

Ελληνικό

Αναφερόμενος στα θέματα επικαιρότητας, καθώς δέχτηκε παρατήρηση από τον κ. Τσίπρα, ο Πρόεδρος της ΝΔ, ρώτησε τον πρωθυπουργό για την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την επένδυση στο Ελληνικό.

Γήπεδα και συμφέροντα

Ανεβάζοντας ωστόσο ακόμη περισσότερο τους τόνους στην δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε κυρίως στα επί προσωπικού θέματα που έθεσε ο κ. Τσίπρας. Αρχικά αναφερόμενος στα θέματα «επικοινωνίας» που έθεσε ο πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Όποιος σας συμβούλεψε να μιλάτε με ειρωνικά σχόλια, θέλω να σας δώσω μια συμβουλή. Όταν είστε 15 μονάδες πίσω στις δημοσκοπήσεις να κάνετε πιο προσεκτικές παρατηρήσεις στην αντιπολίτευση».

Ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο δεν παρέλειψε να δώσει και ηχηρή απάντηση για τις σχέσεις της αριστεράς με τα γήπεδα, την οποία ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε… ανύπαρκτη, γι’ αυτό κατήγγειλε τον κ. Μητσοτάκη ότι επίτηδες έστρεψε την συζήτηση για την βία στα Εξάρχεια, χωρίς να αναφέρει τη βία στα γήπεδα. Ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο θύμισε στον πρωθυπουργό ότι μόλις λίγες ώρες πριν ο κ. Τσακαλώτος… παρακολουθούσε ποδοσφαιρικό αγώνα με τον κ. Σαββίδη, τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ. «Όλοι σήμερα ασχολούνται με την διαπραγμάτευση. Κι αυτό θα πρέπει να κάνετε κι εσείς. Όμως χθες ο υπουργός Οικονομικών σας ασχολήθηκε με κάτι άλλο. Με το ποδόσφαιρο. Παρακολούθησε ποδοσφαιρικό αγώνα σε σουίτα μεγαλοπαράγοντα του αθλητισμού. Να προσέχετε λοιπόν με ποιους βλέπετε ποδόσφαιρο».  
«Δεν με πείσατε»
Δίνοντας την δική του εκτίμηση για την απάντηση του πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «οι απαντήσεις σας με έπεισαν. Δεν με πείσατε ούτε για την πρόθεσή σας ούτε για τον σχεδιασμό σας να νοιώσουν ασφαλείς οι πολίτες».  

«Φέρατε  πίσω το μαύρο σύννεφο της δραχμής»

«Σηκώνοντας το γάντι» της διαπραγμάτευσης που πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι είναι η κυβέρνηση που έφερε το «μαύρο σύννεφο της δραχμής στη χώρα» ενώ παρέθεσε στοιχεία από τους δείκτες της οικονομίας και της ανεργίας που βρίσκονται στο σύνολό τους στο κόκκινο.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Φόρεσες τη φανέλα των δανειστών

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την διάρκεια της ώρας του Πρωθυπουργού.
"Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε ένα χρόνο μετά την εκλογή του να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση. Όλη η κοινωνία ασχολείται με την διαπραγμάτευση και αν ο κ. Μητσοτάκης θα μας απαντήσει για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον λόγο που πήγε να συναντήσει τον Σόιμπλε στο Βερολίνο αλλά και για τα θαλασσοδάνεια, επινοεί ένα άλλο ζήτημα που παρά την προσπαθεια κάποιων δελτίων ειδήσεων να το φέρουν στην επικαιρότητα είναι ένα πρόβληαμ που αντιμετωπίζουμε εδώ και χρόνια. Αλλά δεν είναι επίκαιρο» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην έναρξη της ομιλίας του.

Για τα Εξάρχεια

"Φόβος και κινδυνολογία για την οικονομία, για την ασφάλεια, για τα εθνικά θέματα", είπε ο πρωθυπουργός αποκαλώντας όλα αυτα ως την πιο σκληρή ατζέντα της δεξιάς.
"Είναι πολύ μικρή η απόσταση που χωρίζει την βαριοπούλα από τα βουλευτικά έδρανα της ΝΔ που κάθεται ο κ. Βορίδης" συμπλήρωσε.

 Τα Εξάρχεια δεν ήταν παράδεισος πριν αναλάβουμε εμείς. Ισχυρίζεστε ότι όλα αυτά τα γεγονότα ξεκίνησαν επι ημερών μας. Θέλω να σας ρωτήσω τι κάνατε εσείς που αυτή η κυβέρνηση σταμάτησε ξαφνικά να κάνει όταν εξελέγη, είπε ο πρωθυπουργός.
Η ΕΛΑΣ δημοσιεύει διαφορετικά νούμερα και στατιστικές από αυτά που εσείς επικαλείστε, είπε ο κ. τσίπρας. Ηρθατε εδώ για να στήσετε ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα και για όποια βιτρίνα σπάει φταίει η αριστερά κατέληξε.

Αναφερόμενος στα κρούσματα βίας στα Εξάρχεια ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:
"Θα ήθελα να αναρωτηθώ κύριε Μητσοτάκη για τα επεισόδια στα Εξάρχεια δεν είπατε κάτι ότι κάθε τρεις και λίγο κουκουλοφόροι επιτίθενται στο σπίτι του Φλαμπουράρη. Και δεν το ειπατε γιατί δεν θα μπορούσατε να αποδώσετε την ρετσινιά. Ηρθατε για άγραν εντυπώσεων. Παραβατικότητα υπάρχει στον τόπο. Αλλά δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο. Και στην Γερμανία που δεν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ".
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας μιας επαγγελματικής αστυνομίας που δεν θα χτυπάει περαστικούς και δεν θα κλωτσάει 15χρονα που φορούν χειροπέδες.
"Είτε είστε όμηρος της ακροδεξιάς πτερυγας του κόμματός σας είτε προσπαθείτε να ψαρέψετε ψήφους από την Χρυσή Αυγή" κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για τα κρούσματα χουλιγκανισμού

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα κρούσματα βίας σε αθλητικούς χώρους.
"Ο χουλιγκανισμός είναι χουλιγκανισμός. Δεν μας νοιάζει αν κάποιοι καίνε λεωφορεία γιατί νομίζουν ότι χτυπούν το κατεστημένο. Η αντιμετώπιση είναι η ίδια. Δεν είναι άλλο η βία στα γήπεδα και η βία στα Εξάρχεια. Εσείς όμως έχετε άλλη θέση. Δεν ασχολείστε καθόλου με το θέμα της ποδοσφαιρικής βίας. Εμείς σταματήσαμε 3 φορές το πρωτάθλημα. Γιατί δεν ασχολείστε με αυτό το θέμα; " ανέφερε ο πρωθυπουργός.
"Μας ενοχλεί κάθε είδους χουλιγκανισμός. Θέλω να σας πω ότι εμείς έχουμε αποτελέσματα, αλλα δεν θέλετε να τα αναγνωρίσετε. Αποκορύφωμα ηταν η σύλληψη ηγετικού στελέχους του Επαναστατικού Αγώνα", συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε και σε ΜΜΕ φιλικά όπως είπε στη ΝΔ που μόλις κατέθεσε ερώτηση ο κ. Μητσοτάκης στην Βουλή, ξεκίνησαν αφιερώματα για τα Εξάρχεια.
Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου υπήρχαν εντάσεις στα Εξάρχεια. Θα το θυμώνται και άλλα στελέχη σας όπως ο κ.Βορίδης που συμετείχε σε αυτά τα επεισόδια..., ειπε ο κ. Τσίπρας.

Για το ταξίδι Μητσοτάκη στο Βερολίνο

 Ο Πρωθυπουργός στο τέλος της τοποθέτησης του αναφέρθηκε και στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης θέτοντας ερωτήματα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Τι ακριβώς πήγατε να κάνετε στην Γερμανία λίγες μέρες πριν από το κρίσιμο Γιούρογκρουπ;. Τι συζητήσατε πίσω απο κλειστές πόρτες με τον κ. Σόιμπλε; Ούτε μια φωτογραφία δεν βγάλατε. Στον κ. Σόιμπλε είχατε 75 λεπτά να παρουσιάσετε την πρότασή σας για έξοδο από την κρίση. Σ΄εμάς δεν είχατε; Ουδείς εδοξάσθη κρυπτόμενος. Δεν θα σας βγει σε καλό».
Και συνέχισε:
«Συμφωνείτε με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για μετρα 4 δισ μετά το τέλος του προγράμματος; Αναγνωρίζετε ή όχι την θετική πορεία της οικονομίς και την Κομισιόν και της Eurostat. Η ταυτίζεστε με τις θέσεις του ΔΝΤ; Επιμένετε ότι για τις καθυστερήσεις ευθύνεται η κυβέρνηση; Αυτά είναι επίκαιρα ερωτήματα και περιμένουμε ευθείς και καθαρές απαντήσεις από εσας και όχι συναντήσεις πίσω απο κλειστές πόρτες και κριτική εκ του ασφαλούς», είπε κλείνοντας ο πρωθυπουργός.

Για τα πλεονάσματα

Στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε θλιβερή την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.
"Είναι θλιβερό να μην παίρνει θέση ο Πρόεδρος της ΝΔ αλλα να παρουσιάζει την εικόνα ενος μεμψίμοιρου" ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Μην περνάτε τον ελληνικό λαό για χαζό είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.
"Εσείς είχατε υπογράψει 4,5% πλεονάσματα . Λέτε ότι η 2η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει από τον Φλεβάρη του 2016. Κάνετε πως δεν θυμάστε ότι τον Μάιο του 2016 όταν πάλι οι συνήθεις ύποπτοι αμφισβητούσαν τις επιδόσεις της οικονομίας, μαζί μ εσας μας ζητούσαν 3,6 δις και πάλι τότε δεν παίρνατε θέση. Και πάλι την ίδια κριτική" ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι δεν πήρε απάντηση για τα μέτρα.
"Δεν απαντήσατε, γιατί την γραμμή σας την εκλαϊκεύει ο λαλίστατος αντιπροεδρός σας κ. Γεωργιάδης. Βγήκε ευθαρσώς και είπε, εκλογές, γιατί πρέπει να πέσει η κυβέρνηση. Η αλήθεια που είπε ο κ. Γεωργιάδης είναι ότι εμείς αυτά και άλλα τόσα θα τα κάναμε για να κλείσει η αξιολογηση"

Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Ο πρωθυπουργός δεν άφησε αναπάντητες και τις βολές Μητσοτάκη για την παρουσία Τσακαλώτου στα επίσημα του σταδίου της Τούμπας συντροφιά με τον Ιβάν Σαββίδη.
«Η αντιπολιτευτική σας εγκυρότητα εξαντλείτε στο να κάνετε αστειάκια για την παρουσία του υπουργού Οικονομικών να πάει σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Και αφήσατε και άθλια υπονοούμενα γιατί παρακολούθησε τον αγώνα στα επίσημα με τον πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τι θελετε να πείτε; Πείτε το ευθέως εκτός και αν θέλετε να πείτε ότι ο Τσακαλώτος είναι γκαντέμης και έχασε με 3-0» κατέληξε.

Για το Ελληνικό
«Η τήρηση των αρχαιολογικών και περιβαλοντικών όρων είναι προϋπόθεση για να πετύχει μια επένδυση. Η επένδυση πρέπει να προχωρήσει γρήγορα μεσα στο 2017 να ξεκινήσουν τα εργα αλλα προϋπόθεση είναι να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

 Για το ταξίδι στο Παρίσι

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε για το ταξίδι στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για αθλιότητες υποστηρίζοντας ότι ήταν προγραμματισμένο ταξίδι για συνάντηση με επενδυτές.

" Αν αυτό το έκανε ο Σαμαράς θα ήταν καλό αν το κάνω εγω είναι γιατι πάω βόλτα τα παιδιά μου στην Ντίσνειλαντ . Για την συνάντηση με την Ρότσιλντ τι ύποπτο υπάρχει; " τόνισε ο πρωθυπουργός.
Και συνέχισε " αν ζητήσω εγω τα πόθεν έσχες θα νυχτώσουμε εδώ. Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσομπάνη. Για να κλείσει η ιστορία σας . Εγω έμεινα σε ξενοδοχείο στο Παρίσι και όχι στο σπίτι του Βολταίρου. Καταθέστε τώρα το πόθεν εσχες σας και όχι σ εμενα κόλπα" κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για την πρόταση μομφής

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι πηγε στο Βερολίνο για να κάνει κακό στην χώρα.
"Δεν θα μιλούσα τόσο σκληρά περι αθλιότητας αν δεν άκουγα τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ να δηλώνει ότι αν δεν κλείσει στις 20 θα καταθέσουμε πρόταση μομφής στην κυβέρνηση. Αν έχετε την εντιμότητα καταθέστε πρόταση μομφής. Θα διαπισώσετε πόσο αποφασισμένοι είμαστε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση" ολοκλήρωσε την ομιλία του ο πρωθυπουργός.