In order to fully operate this website you need to enable Javascript in your browser.
Σχετικά Άρθρα

ΝΔ: Ιανός ο Τσίπρας και ο Καμμένος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 14.09.2017 06:10 |

Χριστίνα Κοραή


Αυτό που τους ενώνει είναι η «καρέκλα», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Διπροσωπία χρεώνει η αξιωματική αντιπολίτευση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. Ο στόχος της είναι να καταδείξει ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι άλλα υπόσχονται και άλλα κάνουν. Αυτό που τους ενώνει είναι η «καρέκλα», οι εκπτώσεις στις οποίες μετέρχονται έχουν ιδιοτελείς σκοπούς ενώ συχνά οι αποτυχίες τους αποδίδονται και σε ανικανότητα, όπως επισημαίνουν στελέχη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο αναχωρεί για τη Θεσσαλονίκη για να παρεβρεθεί στην 82η ΔΕΘ. Το Σάββατο θα μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας και την Κυριακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Θα παίξει το χαρτί του επόμενου πρωθυπουργού, ποντάροντας στην αξιοπιστία του, που η Πειραιώς θεωρεί ότι έχει κερδίσει εντός και εκτός, λόγω της πολιτικής και ιδεολογικής συνέπειάς του, σε αντίθεση με τους Τσίπρα - Καμμένο, τους οποίους κατηγορεί για «λόγια του αέρα», που δεν συνοδεύονται από πράξεις, για θεαματικές κυβιστήσεις και κοροϊδία σε βάρος των πολιτών.

Ο υπουργός Άμυνας μπήκε στο κάδρο με αφορμή τον νόμο Αχτσιόγλου και τις συντάξιμες αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. «Σε κάθε ευκαιρία, ο κ. Καμμένος διατυμπανίζει ότι "τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν προτεραιότητα" και ότι δεν θα υπάρξει "ούτε ένα ευρώ μείωση στις αποδοχές τους"», αναφέρουν σε δήλωσή τους ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και τομεάρχης Άμυνας Άδωνις Γεωργιάδης και ο αν. τομεάρχης Άμυνας Αναστάσιος Δημοσχάκης. Την ίδια στιγμή όμως τονίζουν ότι «δίνει, για ακόμη μια φορά, βορά στο υπουργείο Εργασίας τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καθόσον γνωρίζει ότι το νέο μισθολόγιο σε συνδυασμό με τον πρόσφατο νόμο Αχτσιόγλου επιφέρει μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τους, μέσω της αύξησης των ασφαλιστικών τους εισφορών, των λοιπών κρατήσεων και της θεσμοθέτησης της προσωπικής διαφοράς ως μη συντάξιμης αποδοχής». Κατηγορούν τον Πάνο Κσμμένο ότι επιτείνει την αβεβαιότητα και ανασφάλειά τους, καθώς δεν έχει υλοποιήσει ακόμη ούτε το ισχύον, από 1η Ιανουαρίου 2017, νέο μισθολόγιο, καθυστερώντας την έκδοση κανονιστικών πράξεων. «Ανικανότητα, αναποτελεσματικότητα ή κοροϊδία;», αναρωτιούνται. «Τελικά, το μόνο που ενδιαφέρει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας είναι η καρέκλα του».

Α λα καρτ

Οι επενδύσεις αποτελούν πεδίο σφοδρής σύγκρουσης ανάμεσα στη ΝΔ και την κυβέρνηση, ιδιαίτερα μετά την προσπάθεια του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ να εμφανιστεί ως φίλος των επενδύσεων. Ένα εικοσιτετράωρο μετά, προέκυψε η απειλή της Eldorado για αναστολή των εργασιών εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική, που θα αφήσει στο δρόμο 2.500 οικογένειες, αλλά και οι νέες καθυστερήσεις στο Ελληνικό.

«Μπλοκάρουν την επένδυση (στις Σκουριές) στο όνομα της δήθεν οικολογικής ευαισθησίας, αλλά αδαφορούν για την καταστροφή στη Σαλαμίνα» έγραψε στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν υπάρχει περιβαλλοντική ευαισθησία α λα καρτ, τονίζουν στελέχη του ηγετικού επιτελείου. Στη μία περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει εδώ και δυόμισι χρόνια μια μεγάλη επένδυση λόγω ιδεοληψιών. Και στην άλλη περίπτωση, της μεγαλύτερης οικολογικής καταστροφής που συνέβη τα τελευταία χρόνια και πνίγει την Αττική, η κυβέρνηση έδειξε ανικανότητα και αδιαφορία, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να γίνει ακόμη μεγαλύτερο, όπως τονίζουν κομματικές πηγές.

«Ο επικεφαλής της task force για τις επενδύσεις κ. Τσίπρας καταστρέφει μέσα σε δύο μέρες τις δύο μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας. «Χτες οι Σκουριές, σήμερα το Ελληνικό» τόνισε. «Στο Ελληνικό καθυστερούν και θέτουν σε κίνδυνο μια επένδυση που θα φέρει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσει την εικόνα της χώρας. Ως εδώ τα ψέματα και η ανικανότητά τους!».

Ταυτόχρονα η ΝΔ ζήτησε την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, για να υπάρξει πλήρης ενημέρωση, και, το κυριότερο, αμέσως πρόσθετα μέτρα για την απορρύπανση της θαλάσσιας περιοχής.

Την απόλυτη δέσμευσή του ότι με κυβέρνηση ΝΔ κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού, επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση που είχε σήμερα με νέες μητέρες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου.

«Να δώσουμε στα παιδιά μας πρόσβαση σε ποιοτική προσχολική αγωγή σε επίπεδο βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών αλλά και σε επίπεδο νηπιαγωγείων, για να μη δημιουργούμε ανισότητες που θα κυνηγούν τα παιδιά για όλη τους τη ζωή» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.