In order to fully operate this website you need to enable Javascript in your browser.
Σχετικά Άρθρα

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Κυκλοφορούν το Σάββατο 21 Ιουλίου με 2 μεγάλες προσφορές

MEDIA, 15.07.2018 19:00 |

Parapolitika Newsroom


Στα περίπτερα όλης της χώρας με αποκαλύψεις και ρεπορτάζ

Ο 3ος τόμος της νέας σειράς βιβλίων «Νικήστε τα αυτοάνοσα, του Δρα. Δημήτρη Γρηγοράκη

Ο τρίτος τόμος της τριλογίας «Νικήστε τα Αυτοάνοσα» σάς παρουσιάζει αναλυτικά τη διατροφική αντιμετώπιση τριών αυτοάνοσων δερματικών παθήσεων: της ψωρίασης, της λεύκης, της ατοπικής δερματίτιδας (έκζεμα), όπως έτερων τριών σοβαρών διαταραχών δηλαδή της μυασθένειας GRAVIS, της αγκυλοποιητικής σπονδυλίτιδας και της αυτοάνοσης αιμολυτικής αναιμίας. Επιπλέον, παρατίθενται συνοπτικά οι διαθέσιμες πληροφορίες για άλλα 21 λιγότερο συχνά αλλά εξίσου σημαντικά αυτοάνοσα. Η περιεκτική προσέγγιση του θέματος επιβάλει φυσικά και την εξέταση του σημαντικού ρόλου της ψυχολογίας, αλλά και της σημασίας της βιταμίνης D. Είναι βέβαιο, ότι η πρώτη και βασική αντιμετώπιση των χρόνιων νοσημάτων που προκύπτουν στην πορεία της ζωής θα πρέπει να έχει κυρίως διατροφοκεντρικό (και βεβαίως ψυχοκεντρικό) χαρακτήρα.

Η διατροφική φροντίδα αδιαμφισβήτητα προσφέρει, με χαμηλό κόστος συγκριτικά με την φαρμακευτική αγωγή, μία καλύτερη ποιότητα ζωής και περισσότερη υγεία! Από την ανάλυση όλων των δεδομένων, προκύπτει ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό συμπέρασμα που δεν είναι άλλο από την παραδοχή της υψηλής σημασίας που διαδραματίζει η έλλειψη σε βιταμίνη D τουλάχιστον στην αιτιολογία των αυτοάνοσων διαταραχών. Δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρίσουμε την αιματολογική εξέταση της βιταμίνης D ως την «μητέρα των βιοχημικών εξετάσεων».

Όλο και περισσότερες μελέτες επισημαίνουν ότι στην Ελλάδα σήμερα, παρά την πολύμηνη ηλιοφάνεια, αντιμετωπίσουμε τεράστιο πρόβλημα έλλειψης και ανεπάρκειας βιταμίνης D. Καθώς όλη η βιβλιογραφία «φωνάζει» για την απόλυτη εμπλοκή της βιταμίνης D στη ρύθμιση του αμυντικού συστήματος, είναι δέον περιοδικά να πραγματοποιείτε μία μέτρηση της 25(ΟΗ)D. Αν διαπιστώσετε χαμηλές τιμές θα πρέπει να τις αντιστρέψετε άμεσα, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα αποκατάστασης της υγείας σας.

Στα πλαίσια αυτά, μπορείτε να επισκεφθείτε ειδικό διατροφολόγο προκειμένου να σχεδιάσετε μαζί του το κατάλληλο διατροφικό πρόγραμμα για την υποστήριξη των αναγκών σας σε βιταμίνη D, αλλά και τη διαιτητική διαχείριση των επιμέρους τροφικών σας ιδιαιτεροτήτων. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η βιταμίνη D βρίσκεται κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μας (το φως του ήλιου), δίπλα μας και πολλές φορές μας είναι αδύνατον να δεχθούμε ότι τόσες πολλές δράσεις υγείας μπορούν να προέρχονται από ένα θρεπτικό συστατικό, το οποίο η χώρα μας το παρέχει αφειδώς και μάλιστα κυριολεκτικά ΔΩΡΕΑΝ!

Η ουσιαστική πρόσληψη βιταμίνης D δεν έχει πραγματικά κανένα κόστος. Βγαίνεις απλά στην ύπαιθρο, στον ήλιο, και την συνέλεξες δωρεάν και μάλιστα σε ποσότητα που μπορεί να σε καλύψει για αρκετό καιρό. Αυτό είναι απίστευτο και στην ουσία δεν συμβαίνει με κανένα άλλο θρεπτικό συστατικό της διατροφής. Προσκαλέσετε λοιπόν αυτό το δώρο της φύσης (και πιο συγκεκριμένα του ήλιου) ώστε να εισβάλλει άπλετα στη ζωή σας!

Ακόμα,
Ένα βιβλίο από τη σειρά «Σύγχρονη Λογοτεχνία»
Αποκτήστε ένα βιβλίο σύγχρονης λογοτεχνίας από τους πιο αξιόλογους, Έλληνες και ξένους, νέους συγγραφείς και ζήστε μέσα από τις σελίδες του ιστορίες γεμάτες πάθος, ένταση, έρωτα και περιπέτεια!

&
Μόνο με την απλή έκδοση των €2, Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα του James Patterson «η 8η ομολογία»

 

 

Την ώρα που οι πιο λαμπεροί εκατομμυριούχοι του Σαν Φρανσίσκο διασκεδάζουν στο πάρτι της χρονιάς, κάποιος παρακολουθεί, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να πάρει εκδίκηση από την Ίζα και τον Ίθαν Μπέιλι, το πιο πολυσυζητημένο ζευγάρι της πόλης. Τελικά βρίσκει την ευκαιρία του –και είναι πράγματι το τέλειο έγκλημα. Δεν αφήνει ούτε ένα ίχνος πίσω του, στην εντυπωσιακή έπαυλη του ζευγαριού. Ενώ η ντετέκτιβ Λίνζι Μπόξερ ερευνά το διπλό φονικό, ένας ακόμη άνθρωπος έχει βρεθεί δολοφονημένος με στυγερό τρόπο: ένας ιεροκήρυκας που βοηθούσε τους αστέγους. Η ρεπόρτερ Σίντι Τόμας διαισθάνεται πως η ιστορία κρύβει λαβράκι και σκαλίζοντας λίγο πιο βαθιά, ανακαλύπτει ότι το θύμα μπορεί και να μην ήταν ο άγιος άνθρωπος που νόμιζαν όλοι. Κι ενώ το κυνήγι των δύο δολοφόνων φέρνει τη Γυναικεία Λέσχη Φόνων στα όριά της, η Λίνζι βλέπει ξαφνικά την ατμόσφαιρα να ηλεκτρίζεται επικίνδυνα ανάμεσα στον συνεργάτη της, τον ντετέκτιβ Ριτς Κόνκλιν, και τη φίλη της τη Σίντι. Αλλά ο Ριτς είναι ένα κεφάλαιο που παραμένει ακόμη ανοιχτό και για την ίδια τη Λίνζι… Άραγε ο έρωτας θα καταστρέψει ό,τι έχτισαν οι τέσσερις φίλες τόσα χρόνια;