In order to fully operate this website you need to enable Javascript in your browser.

Ψητές πατατούλες γεμιστές με ανθότυρο


Ένα νόστιμο ορεκτικό που μπορεί να συνοδεύσει οποιοδήποτε τραπέζι σας

Υλικά
4 μέτριες σε μέγεθος πατάτες
100-150 γραμ. ανθότυρο
Ελαιόλαδο
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ανάλατο βούτυρο
ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο (για το σερβίρισμα)


Εκτέλεση
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 °.

Τρυπάμε τις πατάτες τις οποίες προηγουμένως έχουμε πλύνει σχολαστικά χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, με ένα πιρούνι και και τις αλείφουμε με λάδι.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα.

Μόλις είναι έτοιμες ( πρέπει να τρυπιούνται πολύ καλά ) τις βγάζουμε από τον φούρνο.

Μόλις κρυώσουν λίγο, τις κόβουμε στα δύο. Βγάζουμε λίγη από τη σάρκα της πατάτας, και σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το ανθότυρο που προηγουμένως έχουμε κάνει τρίματα με ένα πιρούνι, την λιωμένη πατάτα, λίγο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα το εσωτερικό κάθε πατάτας. Γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με σχινόπρασο ψιλοκομμένο.

πηγή:tastyday.gr