In order to fully operate this website you need to enable Javascript in your browser.
Σχετικά Άρθρα

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου η Ελευθερία του Τύπου κυκλοφορεί με μεγάλες προσφορές

MEDIA, 11.09.2017 19:42 |

Parapolitika Newsroom


Στα περίπτερα όλης της χώρας

Μη χάσετε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου με την Κυριακάτικη Ελευθερία

ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

μια βιογραφία

(1864 – 1920)

ΣΕ ΔΥΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΤΟΜΟΥΣ

Ποιος πραγματικά ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος; Δίχασε ή ένωσε ο Εθνάρχης;

Η πιο αντικειμενική βιογραφία που έχει γραφεί ποτέ, από τον Χέρμπερτ Άνταμς Γκίμπονς, για τον μεγαλύτερο πολιτικό ηγέτη της σύγχρονης Ελλάδας! Μία ιστορική μαρτυρία – ντοκουμέντο για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, που κυκλοφορεί για πρώτη φορά με εφημερίδα!

Το εκπληκτικό δίτομο έργο «Βενιζέλος» του Herbert Adams Gibbons παρουσιάζει τη ζωή και τη δράση του Ελευθέριου Βενιζέλου από τη γέννησή του μέχρι τις παραμονές της Μικρασιατικής Εκστρατείας. Η προσωπική γνωριμία του συγγραφέα με τον Έλληνα πολιτικό και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες της εποχής, καθώς και η εμπειρία του από τα σημαντικά γεγονότα που έλαβαν τότε χώρα, καθιστούν το βιβλίο κάτι περισσότερο από μια συνηθισμένη βιογραφία· του προσδίδουν το χαρακτήρα της ιστορικής μαρτυρίας. Ως εκ τούτου, ο αναγνώστης θα βρει σε αυτό στοιχεία που δύσκολα θα εντοπίσει στα βιβλία της ιστορίας, όπως είναι οι ιδιαίτερα ενδιαφέροντες εθνογραφικοί χάρτες της περιόδου. Λειτουργώντας ταυτόχρονα ως ιστορικός και ως δημοσιογράφος, ο Herbert Adams Gibbons ξεφεύγει από τον κίνδυνο της εγκωμιαστικής βιογραφίας ή της προπαγάνδας. Παράλληλα, με την απλή και λιτή γραφή του μας δίνει με εξαιρετικά ζωηρό και παραστατικό τρόπο την εικόνα μιας από τις πιο ταραγμένες περιόδους της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Προλογίζει ο Μίμης Ανδρουλάκης

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ο 1ος ΤΟΜΟΣ

Βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα:

Herbert Adams Gibbons (1880-1934) φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Princeton στον τομέα των Ανατολικών Σπουδών. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και ξένος ανταποκριτής (1909-1916) στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Τουρκία (όπου έκανε έρευνα για τη διδακτορική του διατριβή), καθώς και σε άλλες χώρες της Ανατολής. Υπηρέτησε στις Αμερικανικές Δυνάμεις Εκστρατείας στη Γαλλία (1917-

1918) και ήταν ανταποκριτής (1920-1931) στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική για λογαριασμό πολλών αμερικανικών περιοδικών και εφημερίδων (όπως για τη New York Herald, η οποία κατόπιν έγινε η International Herald Tribune). Τα άρθρα και οι συνεντεύξεις του είχαν ως θεματικές τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την αμερικανική εξωτερική πολιτική και τις σχέσεις της Ευρώπης με την Εγγύς και την Άπω Ανατολή. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά πολλές σημαντικές προσωπικότητες.

Μαζί, 2 ακόμα μεγάλες προσφορές

ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΜΕΓΑ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ

ΣΕ 6 ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΤΟΜΟΥΣ

Ο 2ος ΤΟΜΟΣ

 

Η γλώσσα... η ιστορία... και ο πολιτισμός μας… από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα.

Κάθε Κυριακή η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ προσφέρει στους αναγνώστες ένα έργο ανυπολόγιστης αξίας για τη γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας! Το σημαντικότερο βυζαντινό, ελληνόγλωσσο, αλφαβητικό λεξικό που κυκλοφορεί για πρώτη φορά με εφημερίδα! Το πιο σπουδαίο δείγμα ελληνικής τυπογραφίας γεμάτο αποσπάσματα από αρχαία ελληνικά συγγράμματα που έχουν χαθεί. Αυτή την Κυριακή αποκτήστε τον 2ο τόμο!

«Μέσα από τις φλόγες της Βασιλεύουσας η Άννα Νοταρά διέσωσε κατ’ εντολή του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου τον μεγαλύτερο θησαυρό για την ελληνική γλώσσα και τον εξέδωσε πενήντα χρόνια μετά στη Βενετία, με τίτλο «Το Ετυμολογικό το Μέγα», το έργο που διασώζει την αληθινή ερμηνεία όλων των ελληνικών λέξεων.

Το Μέγα Ετυμολογικό Λεξικό (Etymologicum magnum) στην τελευταία του έκδοση, αυτή του THOMAS GAISFORD S.T.P., είναι ένα έργο που επηρέασε τις κλασικές σπουδές σε όλη την Ευρώπη και αξίζει να έχει κάθε Έλληνας στη βιβλιοθήκη του! Είναι το σημαντικότερο ίσως βυζαντινό λεξικό, ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, που αναδεικνύει τον πλούτο και την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας από τους αρχαίους, τους μεσαιωνικούς και τους βυζαντινούς χρόνους έως σήμερα. Περιέχει διασωθέντα αποσπάσματα από συγγράμματα αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, που πιστεύεται ότι έχουν χαθεί. Είναι ιδιαίτερο αντιπροσωπευτικό δείγμα της αρχετυπίας και θεωρείται σπουδαίο κυρίως για την πλούσια διακόσμηση των σελίδων του με πρωτογράμματα και επίτιτλα, καθώς και για τις περίτεχνες γραμματοσειρές και τα τυπογραφικά στοιχεία. Θεωρείται από τους ειδικούς το σπουδαιότερο έργο της ελληνικής τυπογραφίας, αφού είναι το πρώτο βιβλίο που τυπώθηκε σε ελληνικό τυπογραφείο στη Βενετία το 1499, από τον Ζαχαρία Καλλιέργη, μόλις 45 χρόνια μετά την εφεύρεση της τυπογραφίας από τον Γουτεμβέργιο. Σήμερα θεωρούμε ότι το έργο αυτό υπήρξε η αφετηρία για τη μετέπειτα πλούσια τυπογραφική δραστηριότητα του Ελληνισμού στα διάφορα κράτη της διασποράς του, από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τη Ρωσία μέχρι τα κράτη της Δύσης και βόρειας Αφρικής. Ένα βιβλίο έκπληξη για όλους όσους αγαπούν την ελληνική γλώσσα.

& Μαζί

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΙΡΑ σε DVD

PAW PATROL

το 6ο DVD ME 3 ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Το PAW Patrol είναι μια ψυχαγωγική σειρά για παιδιά προσχολικής ηλικίας με πρωταγωνιστές 6 ηρωικά κουτάβια και επικεφαλής ένα 10χρονο αγόρι, ειδικό στις νέες τεχνολογίες, τον Ryder. Με έναν μοναδικό συνδυασμό δεξιοτήτων, ένα φοβερό όχημα και φυσικό χιούμορ, η ομάδα PAW Patrol συνεργάζεται για να φέρει εις πέρας δύσκολες αποστολές διάσωσης ώστε να προστατεύσει την κοινότητα Adventure Bay. Από τον Μάρσαλ, το σκυλί-πυροσβέστη έως τον Τσέις, το σκυλί-αστυνομικό, και τον Σκάι, που πιλοτάρει ελικόπτερα, κάθε κουτάβι έχει τη δική του προσωπικότητα και τις δικές του ικανότητες, αλλά συνολικά η παρέα χαρακτηρίζεται για τη μοναδική ομαδικότητα που τη διακρίνει.

Μη χάσετε τις απίθανες περιπέτειες της παρέας των ηρωικών κουταβιών !

κυκλοφορεί και με την απλή έκδοση των €2!