Οι Έλληνες αναζήτησαν πιθανές εξορμήσεις μετά την άρση του lockdown, ενώ οι τουρίστες ξεκίνησαν να φτάνουν στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.
Όπου φύγει φύγει, για τους Έλληνες με καράβια και αυτοκίνητα να επιστρατεύονται στην μεγάλη έξοδο.

Και την καλή διάθεση να περισσεύει, η όρεξη για πλάκες στους ταξιδιώτες στον Πειραιά διαδέχτηκε την κατήφεια του lockdown. Και όπου…έρθει έρθει για τους ξένους. Το σποτάκι του ΕΟΤ συνοδεύει τις πρώτες αφίξεις για τα κρουαζιερόπλοια από τουριστες που έφτασαν στην Κρήτη αεροπορικώς.

Γεμίζουν τα πλοία


Ο τουρισμός άνοιξε, οι περιορισμοί πήγαν διακοπές τα SMS τελος, και οι πρώτοι που σπεύδουν να χαρούν τις ομορφιές του τόπου μας είναι οι κουρασμένοι από την καραντίνα Έλληνες. Στα λιμάνια το πρωί μύριζε …Δεκαπενταύγουστος και οι λιμενικοί προσπαθούσαν να τηρήσους τις αποστάσεις στις ουρές. Το πλοίο για Πάρο – Νάξο – Σαντορίνη με αναχώρηση στις 07:25 το πρωί από Πειραιά ήταν γεμάτο και στα μπαλκόνια του πλοίου οι κρεμασμένοι επιβάτες θύμιζαν εικόνες 2019.

Την διαδικασία επέβλεψε και ο υπουργός ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος σημείωσε πως η πληρότητα στα πλοία με καμπίνα θα φτάνει στο 85%, ενώ σε εκείνα χωρίς καμπίνα στο 80%. Για προορισμoύς όπως η κοντινή Αίγινα οι ουρές ήταν μεγάλες για εισητήρια και επιβίβαση. Για τα νησιά απαραίτητο είναι το πράσινο πιστοποιητικό το οποίο πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουνίου.

Όλοι οι ταξιδιώτες άνω των 5 ετών θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, με διάστημα 14 ημερών από τη δεύτερη δόση, ή αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών, είτε αρνητικό rapid ή self test 24 ωρών ή βεβαίωση νόσησης. Από το πράσινο πιστοποιητικό εξαιρούνται η Λευκάδα, η Εύβοια και η Σαλαμίνα.

Ξεχύθηκαν και στα εξοχικά


Επίσκεψη στα εξοχικά για να δουν σε τι κατάσταση ήταν, συνάντηση με τους συγγενείς, ή απλά ανάγκη για ξεκούραση όποια και αν ήταν η αφορμή, ή και χωρίς αφορμή η άρση των περιορισμών ήταν η ευκαιρία που χιλιάδες περίμεναν. Κυκλοφορία όπως παλιά και στις Εθνικές οδούς. Οι δρόμοι γέμισαν με αυτοκίνητα και στα διόδια από νωρίς η κίνηση ήταν πυκνή.

Οι Θεσσαλονικείς όμως ήταν αυτοί που πραγματικά πήραν το αίμα τους πίσω. Η εικόνα μιλάει μόνη της. Από νωρίς δεν έπεφτε καρφίτσα. Τα έργα που γίνονταν έκαναν ακόμα μεγαλύτερο το ατελείωτο μποτιλιάρισμα για την Χαλκιδική. Και όσοι Θεσσαλονικέις ήταν το πρωί στην πολή μετρούσαν αντίστροφα για την δική τους έξοδο.

Πέρα από τους κλασικούς προορισμούς, τα κοντινά νησιά και τις παραλίες το δικό του μερίδιο διεκδικούν και ενναλακτικοί προορισμοί.