Με παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, ξεκινά η 53η σεζόν του WRC. Μία καινούργια χρονιά με τις δικές της ξεχωριστές προκλήσεις περιμένει κατασκευαστές και πληρώματα στη φετινή μάχη για τους τίτλους. Έπειτα από πολλά χρόνια προσπαθειών, ο Thierry Neuville κατάφερε πέρυσι να κατακτήσει επιτέλους το πολυπόθητο στέμμα οδηγών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, το πρώτο για την Hyundai.

Ο Βέλγος όμως είχε έναν λιγότερο -πολύ σημαντικό- αντίπαλο να αντιμετωπίσει: τον Πρωταθλητή του 2022 και 2023, Kalle Rovanpera, ο οποίος το ’24 συμμετείχε σε επιλεγμένους αγώνες. Αυτό δεν ισχύει φέτος. O νεαρός Φινλανδός, αφότου «φόρτισε τις μπαταρίες» του, επιστρέφει για πλήρη σεζόν φέτος με την Toyota Gazoo Racing και θέλει να διεκδικήσει πίσω το στέμμα του.

Παράλληλα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τον Πρωταθλητή του 2019, Ott Tanak που βρίσκεται στο στρατόπεδο της Hyundai, καθώς και τον Adrien Fourmaux, το νέο απόκτημα της κορεατικής ομάδας, που θα κάνει πλήρη σεζόν με το τρίτο i20 N Rally1 και ενισχύει την οδηγική της σύνθεση σημαντικά.
Αυτή η προσέγγιση επιλέχθηκε ώστε η Hyundai να έχει καλύτερες πιθανότητες να κατακτήσει το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, καθώς η Toyota Gazoo Racing κατάφερε να το «αρπάξει» την τελευταία στιγμή το 2024. Από την πλευρά τους, οι Ιάπωνες μπορεί να πανηγύρισαν τον 4o συνεχόμενο τίτλο τους στους Κατασκευαστές, θέλουν όμως να πάρουν πίσω και τον τίτλο οδηγών.

Η ιαπωνική ομάδα πέραν του κορυφαίου Rovanpera και τις έμπιστες λύσεις του Ουαλού Elfyn Evans και του Ιάπωνα Takamoto Katsuta, θα έχει και τη βοήθεια του βετεράνου 8 φορές Πρωταθλητή Sebastien Ogier σε επιλεγμένους αγώνες, ενώ ο νεαρός Φινλανδός Sami Pajari, Πρωταθλητής πέρυσι στο WRC2, θα κάνει και αυτός πλήρη σεζόν με το Toyota GR Yaris Rally1, με την Toyota να παρτάσσει έως και 5 αυτοκίνητα σε ορισμένα ράλλυ!

Στο στρατόπεδο της ημιεργοστασιακής M-Sport Ford, οι προσδοκίες διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα, καθώς ο Gregoire Munster, στη δεύτερη πλήρη σεζόν του με την ομάδα στην ανώτερη κατηγορία και με καλύτερο αποτέλεσμα την πέμπτη θέση σε ορισμένους αγώνες πέρυσι, θα είναι ο πιο έμπειρος οδηγός. Θα τον πλαισιώσει ο Ιρλανδός Josh McErlean, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του με αυτοκίνητα Rally1.
Με το Ford Puma Rally1 της M-Sport θα συμμετάσχει σε 6 αγώνες και ο 25χρονος Λετονός Martins Sesks, ο οποίος εντυπωσίασε στις λίγες εμφανίσεις που έκανε με την ομάδα. Επίσης, ο «δικός μας» ερασιτέχνης Ιορδάνης Σερδερίδης, θα συνεχίσει να απολαμβάνει συμμετοχές σε επιλεγμένους αγώνες.

Τη φετινή σεζόν του WRC διέπουν μεγάλες αλλαγές, αρχής γενομένης από την αφαίρεση του υβριδικού συστήματος από τα αυτοκίνητα της ανώτερης κατηγορίας Rally1. Οι μέγιστες επιδόσεις θα μειωθούν, αλλά θα κατέβει και το βάρος, γεγονός που θα κάνει τα αυτοκίνητα πιο ευέλικτα, κάτι που σίγουρα οι οδηγοί θα εκτιμήσουν. Παράλληλα, κατασκευαστές και πληρώματα θα έχουν να αντιμετωπίσουν τον άγνωστο παράγοντα των ελαστικών του νέου προμηθευτή του WRC, της Hankook, η οποία αντικαθιστά την Pirelli.
Αλλαγές έχει υποστεί και το βαθμολογικό σύστημα του WRC, το οποίο δεν θα μοιράζει πλέον βαθμούς το Σάββατο, και θα δίνει ξανά περισσότερη έμφαση στο νικητή του ράλλυ. Η ξεχωριστή κατάταξη της Super Sunday παραμένει, αλλά θα απονέμει λιγότερους βαθμούς (5 το μέγιστο), ενώ απαράλλακτες παραμένουν οι επιβραβεύσεις για τους πέντε πρώτους της Power Stage, της τελικής ειδικής διαδρομής κάθε ράλλυ.

Νέες προκλήσεις ενέχει και το καινούργιο, μεγαλύτερο πρόγραμμα αγώνων της σεζόν, το οποίο περιλαμβάνει 14 απαιτητικά ράλλυ σε διαφορετικά εδάφη και συνθήκες. Τρεις νέοι αγώνες θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: το Ράλλυ Κανάριων Νήσων στην Ισπανία, το Ράλλυ Παραγουάης και το Ράλλυ Σαουδικής Αραβίας που θα ολοκληρώσει τη σεζόν. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι το Ράλλυ Ακρόπολις «έρχεται» νωρίτερα φέτος, καθώς επέστρεψε στην παραδοσιακή ημερομηνία διεξαγωγής του και θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 26-29 Ιουνίου.