Το Volvo XC90 συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία πωλήσεων του που το «ακολουθεί» από το λανσάρισμά του στην ελληνική αγορά καταγράφοντας 98 ταξινομήσεις το α΄εξάμηνο του 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο μέγεθος αντιστοιχεί σε μερίδιο αγοράς 41,5%, το οποίο είναι υπερδιπλάσιο του αμέσως επόμενου μοντέλου.

Το XC90 ήδη από τις πρώτες εβδομάδες που λανσαρίστηκε βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων. Το 2015, με λιγότερους από έξι μήνες παρουσίας στην ελληνική αγορά, αφού το αυτοκίνητο είχε λανσαριστεί μέσα στο καλοκαίρι, κατέκτησε την πρώτη θέση σημειώνοντας μερίδιο αγοράς διπλάσιο του δεύτερου μοντέλου.

Αντίστοιχη ήταν η επιτυχία και το 2016, πρώτη πλήρη χρονιά παρουσίας του XC90 στην ελληνική αγορά οπότε και το σουηδικό μοντέλο κατέγραψε συνολικά 201 ταξινομήσεις, οι οποίες μεταφράζονται σε μερίδιο αγοράς 48,3% στην κατηγορία του, 51,4%, αν ληφθούν υπόψη μόνο οι premium εκπρόσωποι της μεγάλης SUV κατηγορίας.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στο βασικό εξοπλισμό του XC90 ανήκει και το Pilot Assist, το προηγμένο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης της Volvo, το οποίο λειτουργεί σε ταχύτητες έως και 130 χλμ./ώρα. αλλά και το σύστημα Oncoming Lane Mitigation (Σύστημα Αποφυγής Οδήγησης στο Αντίθετο Ρεύμα), το οποίο χρησιμοποιεί την ενεργή υποβοήθηση τιμονιού για να συμβάλει στην αποτροπή των μετωπικών συγκρούσεων.

Το σύστημα αυτό βοηθά τους οδηγούς να αποφύγουν συγκρούσεις με αντίθετα ερχόμενα οχήματα. Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό όταν αυτός κινείται ακούσια έξω από τη λωρίδα του και στο αντίθετο ρεύμα, παρέχοντάς του στη συνέχεια ενεργή υποβοήθηση στο τιμόνι, ώστε να τον οδηγήσει πίσω στη σωστή λωρίδα κυκλοφορίας και έξω από την τροχιά κάποιου αντίθετα ερχόμενου οχήματος. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι ενεργό για ταχύτητες ανάμεσα στα 60 και τα 140 χλμ./ώρα.

Επιπλέον των εγνωσμένων προδιαγραφών ασφαλείας των Σουηδών το XC90 επωφελείται απο μια αναβαθμισμένη εκδοχή του Sensus, με νέα διαμόρφωση της οθόνης αφής στην κεντρική κονσόλα, με καλύτερα γραφικά, περισσότερο χρώμα και βελτιωμένη λειτουργικότητα. Επίσης διαθέσιμες στο XC90 είναι νέες ταπετσαρίες καθώς και νέα χρώματα αμαξώματος, τα Maple Brown, Denim Blue και Pine Grey.

Υπενθυμίζεται ότι τo Volvo XC90 διατίθεται αποκλειστικά με δίλιτρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, με ισχύ από 190 ίππους έως 421 ίππους, για την T8 Twin Engine υβριδική έκδοση με το πρόγραμμα αναβάθμισης της Polestar, ξεκινώντας από τα 69.970 ευρώ.