Η ιαπωνική φίρμα αποκαλύπτει ένα ακόμα, ιδιαίτερα ενδιαφέρον κομμάτι του παζλ που θα συνθέσει την προσωπικότητα της νέας γενιάς του Leaf το οποίο όπως έχει ήδη γίνει γνωστό θα εξοπλίζεται με σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο το νέο Leaf θα διαθέτει μια καινοτόμο τεχνολογία την οποία αποκαλεί e-Pedal και έγκειται στην παρουσία ενός ηλεκτρονικού πεντάλ γκαζιού το οποίο με την ενεργοποίηση ενός διακόπτη αναλαμβάνει να εκτελέσει τόσο τις λειτουργίες επιτάχυνσης όσο και επιβράδυνσης του αυτοκινήτου, κάνοντας πραγματικότητα την οδήγηση με την χρήση ενός και μοναδικού πεντάλ.


Σύμφωνα με τις συστάσεις με την ενεργοποίηση της συγκεκριμένης λειτουργίας, αρκεί ο οδηγός να αποσύρει το πόδι του από το γκάζι για να επιβραδύνει ή ακόμα και να σταματήσει το αυτοκίνητό χωρίς να χρειαστεί να πατήσει φρένο καθώς το e-Pedal εκμεταλλεύεται την επιβράδυνση που δημιουργεί το σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Όπως αναφέρει η Nissan, η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου συστήματος αρκεί για να καλύψει των 90% των περιπτώσεων φρεναρίσματος στην πόλη καθιστώντας τη διαδικασία οδήγησης πιο άνετη και ξεκούραστη. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, σημειώνει ότι ο οδηγός θα πρέπει να παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα για φρενάρισμα ανάγκης.

Επίσης αν δεν επιθυμεί την παρέμβαση του συγκεκριμένου συστήματος, με την απενεργοποίηση του αντίστοιχου διακόπτη θα μπορεί να επαναφέρει το αυτοκίνητο σε μια πιο συμβατική λειτουργία οδήγησης.

Η επίσημη πρεμιέρα του αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της Nissan θα πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου.