Το tablet πρόκειται για τον μαγικό συνδυασμό των πιο εύχρηστων τεχνολογικών χαρακτηριστικών των smartphones αλλά και των laptops. Ως εκ τούτου είναι η καλύτερη πρώτη συσκευή για το παιδί προκειμένου να γνωρίσει και να εξοικειωθεί με τον ψηφιακό κόσμο και το Διαδίκτυο.

Ωστόσο, πρέπει να προσέξουμε αφού οι συσκευές που αφήνουμε στα παιδικά χεράκια έχουν την τάση να μην… αντέχουν και πολύ. Μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει το tablet για να… ανταπεξέλθει στην πρόκληση, περιλαμβάνουν:

Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει το tablet του παιδιού;

Πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, που θα δούμε στην συνέχεια, υπάρχουν και μερικά ακόμα σημεία που θα πρέπει να είναι κατάλληλα για το παιδί.

  • Γονικός έλεγχος: Προκειμένου το παιδί να παίζει και να κάνει scroll σε εφαρμογές με ασφάλεια, είναι σημαντικό να ενεργοποιήσετε τον γονικό έλεγχο που είναι διαθέσιμος τόσο σε  iPad OS όσο και το Android tablets. Mε τον γονικό έλεγχο μπορείτε να αποκλείσετε περιεχόμενο, να βάλετε όρια χρήσης αλλά να αποστέλλονται και αναφορές με την χρήση του παιδιού.
  • Εκπαιδευτικές εφαρμογές: Πολλά είναι τα tablets που έχουν διαμορφωμένο από πριν ένα περιβάλλον μόνο για τα παιδιά. Εκεί θα βρείτε προεγκαταστημένες εκπαιδευτικές εφαρμογές με ενδεδειγμένο περιεχόμενο για τα παιδιά.
  • Προστασία οθόνης: Και όχι δεν μιλάμε απλώς για το έξτρα προστατευτικό τζάμι, που θα χρειαστεί για να γλιτώσετε από την περιττή ανησυχία. Επιλέξτε μια συσκευή με πιστοποίηση για την προστασία των ματιών, προκειμένου να προστατεύσετε την καλή όραση του παιδιού ώστε να παίζει χωρίς να καταπονούνται τα μάτια του.

Ποιο tablet να πάρω στο παιδί;

Για τα παιδιά μικρότερων ηλικιών προτείνονται συνήθως τα πιο budget friendly μοντέλα, που διαθέτουν σχετικά μικρή οθόνη  (7-9 ίντσες). Για παράδειγμα το Samsung Galaxy Tab A7, πρόκειται για μια οικονομική λύση σε 8.7 ίνστες. Είναι εύχρηστο και ελαφρύ για να μπορεί να το χρησιμοποιήσει το παιδί με ευκολία, κρατώντας το χωρίς να κουράζεται.

Διαθέτει ισχυρό επεξεργαστή και μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας, για να απολαμβάνει το παιχνίδι ή τις αγαπημένες του παιδικές σειρές για πάρα πολλές ώρες. Με το Samung Kids μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ασφαλές περιβάλλον για το παιχνίδι των παιδιών.

Απλά επιλέξτε τη λειτουργία Samsung Kids από τον πίνακα γρήγορων λειτουργιών και το παιδί θα απολαύσει τον ψηφιακό κόσμο, μέσα από τις εφαρμογές του tablet. Με τον γονικό έλεγχο ελέγχετε τη χρήση που κάνει το μικρό σας, για να είστε πάντα ήρεμοι και εκείνο προστατευμένο.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και το TCL 403με ακόμα μικρότερη οθόνη 6«, εύκολο και βολικό στην χρήση. Διαθέτει UI interface γρήγορης απόκρισης και μπορεί να εκκινεί δημοφιλείς εφαρμογές 30% πιο γρήγορα. 

Μόλις τα παιδιά μεγαλώσουν και μπορούν να χειριστούν πιο εύκολα τις συσκευές τους, μπορείτε να τους δώσετε ένα μεγαλύτερο tablet όπως το Amazon Fire HD, που είναι οικονομικό αλλά και αξιόπιστο για καθημερινή χρήση.

Μπορούν να δουν βίντεο ή ταινίες, να διαβάσουν τα αγαπημένα τους βιβλία, να παίξουν παιχνίδια ή να πλοηγηθούν σε εφαρμογές ή το Διαδίκτυο εύκολα ενώ διαθέτει προεγκατεστημένα παιχνίδια και εκπαιδευτικό περιεχόμενο, καθώς και γονικό έλεγχο για τη διασφάλιση της ασφάλειας των παιδιών.

Με διάρκεια μπαταρίας έως και  13 ώρες σας ακολουθεί παντού χάρη στο λεπτό και ελαφρύ σχεδιασμό του.

Όποιο κι αν επιλέξετε, θα το βρείτε σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε tablets ενώ θα το παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας, στην ώρα του χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.