Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων για τη στήριξη της Θεσσαλίας, ύψους 10 εκατ. ευρώ, συνεχίζει ο όμιλος HELLENiQ Energy τις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Το πρόγραμμα, που έχει ως στόχο να βοηθήσει ουσιαστικά τους πληγέντες από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, έρχεται να συμπληρώσει τις δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας της HELLENiQ Energy, με στόχο να συμβάλλει σταθερά και δυναμικά σε μια καλύτερη κοινωνία. Ο όμιλος βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, επιδεικνύοντας διαχρονικά κοινωνική ευαισθησία. Παράλληλα, ανταποκρίνεται σε εθνικό επίπεδο, όπου υπάρχει πραγματικά ανάγκη, όπως ακριβώς έπραξε στις περιπτώσεις της πρωτόγνωρης πλημμύρας στη Μάνδρα, της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι, της πανδημίας COVID-19, καθώς και των μεγάλων πυρκαγιών το 2021 και το 2023 με την ανάληψη του κόστους των αντιδιαβρωτικών έργων στα Γεράνεια Όρη, τη Βαρυμπόμπη Αττικής και τη Μάνδρα, αντίστοιχα.

Η νέα πρωτοβουλία εντάσσεται στο σημαντικό σχέδιο εταιρικής υπευθυνότητας του ομίλου, ο οποίος βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της κοινωνίας, όπως έχει δείξει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν


Το μεγάλο πρόγραμμα για τη στήριξη της Θεσσαλίας, όπως συνέβη και με το αντίστοιχο για την πανδημία του κορωνοϊού, θα υλοποιηθεί απευθείας από τη Helleniq Energy, με στόχο τη μείωση του χρόνου παράδοσης των έργων και την άρτια χρήση των πιο σύγχρονων μεθόδων και εργαλείων σε κάθε τομέα. Βέβαια, η εξειδίκευση των επιμέρους δράσεων του προγράμματος σχεδιάζεται σε συνεργασία με την Πολιτεία, τα συναρμόδια υπουργεία και τους τοπικούς φορείς, ώστε το κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμά τους να είναι διευρυμένο και να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Σημειώνεται πως κάποιες από τις πρωτοβουλίες για τη στήριξη της Θεσσαλίας θα αναπτυχθούν από κοινού με άλλα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

HELLENiQ Energy: Στόχος η βελτίωση των συνθηκών των κατοίκων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Το πρόγραμμα στοχεύει στην αποκατάσταση των καταστροφών από τις θεομηνίες «Daniel» και «Elias», που έπληξαν την περιοχή, καθώς και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας. Περιλαμβάνει την υλοποίηση έργων υποδομών ευρείας χρήσης, που στοχεύουν στην ταχύτερη ανασύσταση των πληγεισών περιοχών, και δράσεις στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ενόψει της χειμερινής περιόδου, με δωρεάν παροχή καυσίμων θέρμανσης και κίνησης. Βαρύτητα θα δοθεί στην αποκατάσταση βασικών οδικών αξόνων, οι οποίοι έχουν υποστεί πολύ σημαντικές καταστροφές, μέσω και της προσφοράς μεγάλων ποσοτήτων ασφάλτου, με στόχο να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μετακίνηση των κατοίκων και να διευκολυνθούν οι μεταφορές, ώστε να επιταχυνθεί η πορεία ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας.

helleniq_2

Η HELLENiQ Energy βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, διένειμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ακόμα και μέσα από το δίκτυο των πρατηρίων της. Η νέα πρωτοβουλία έρχεται να συμπληρώσει το φιλόδοξο σχέδιο στρατηγικής εταιρικής υπευθυνότητας του ομίλου, ο οποίος βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της κοινωνίας, όπως έχει δείξει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η παράδοση ολοκληρωμένων αντιδιαβρωτικών έργων στα Γεράνεια Όρη, τη Βαρυμπόμπη Αττικής και τη Μάνδρα, ως αντιπλημμυρικό μέτρο έπειτα από τις μεγάλες πυρκαγιές το 2021 και το 2023.

helleniq

Κομβική ήταν η κοινωνική συνεισφορά της Helleniq Energy και κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, με προσφορά ύψους 8 εκατ. ευρώ του ομίλου για τη θωράκιση του ΕΣΥ και την αγορά κρίσιμου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Ακόμα όμως και κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης τον περσινό χειμώνα, με το πρόγραμμα «Κύμα Ζεστασιάς», προσέφερε δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης στα μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία και μονάδες στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε χιλιάδες πολυμελείς οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 27/10